ДЕШАВА СЕ...

Сутра је тај дан – сви прелазимо на Timeline


30.03.2012. извор: тројка.рс

Иако је Facebook већ неколико пута помпезно најављивао потпуни прелазак на Timeline, изгледа да је 30. март дан када ће сви корисници поред профилне фотографије добити простор и за cover фотку.
И то није једина промена на коју ће фејсбуковци морати да се навикну!

Највећи проблем са овом, до сада најдрастичнијом променом, је то што она опет покреће питање приватности. Корисницима који су до сада скривали објаве и коментаре на Фејсбуку задаје поприличне главобоље јер их сада чека много посла како би свој профил опет заштитили од нежељених погледа.

Најједноставнији начин да се то уради јесте помоћу опције „Activity log“ („Списак активности“), која се налази испод главне слике при врху странице. Као што му и само име каже, то је преглед свих корисникових активности на Фејсбуку, почев од објава, преко коментара, па до лајкова. Поред сваке од тих активности постоји опција за њено брисање или ограничавање видљивости другим корисницима.

Фејсбук је такође омогућио опцију „Limit the Audience for Past Posts“, која се налази у Подешавањима приватности.
Када превазиђете почетно узбуђење, срећу, разочараност или бес због визуелне промене свог Фејсбук профила, можете се посветити прегледу своје прошлости. Наиме, на Timeline-у ће вам бити врло једноставно да пронађете шта сте тачно мислили или постовали одређеног дана.

Такође, са својим пријатељима можете поделити и неке значајне тренутке из свог живота који су се догодили пре стартовања вашег Фејсбук рођења.
Осим тога, захваљујући визуелним аспектима Timeline-а, можете креирати филм о свим својим Фејсбук активностима.

И, зато, немојте бити „хејтер“ и прихватите нови изглед као једну од неминовних промена у животу. Повратка нема – предстоје нам само нове тачкице на Timeline-у.