БАРИКАДЕ

КРЕНУЛИ ТРАКТОРИСТИ- РЕЖИМ У ПАНИЦИ- БЛОКАДЕ И „ИНТЕРВЕНТНЕ“ НА СВИМ ПРАВЦИМА- ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ СА ВЛАДОМ…


КРЕНУЛИ ТРАКТОРИСТИ- РЕЖИМ У ПАНИЦИ- БЛОКАДЕ И „ИНТЕРВЕНТНЕ“ НА СВИМ ПРАВЦИМА- ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ СА ВЛАДОМ- ПРОТЕСТИ И У ДРУГИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ…

29 март 2012, 17:30, ФБР

РЕДАКЦИЈА (М. Новаковић)

НАЈНОВИЈЕ, 30 март 2012, 00:13-ПОЧЕЛА РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ПРОТЕСТА- ТРАКТОРИСТИ  СЕ ПРОБИЈАЈУ ПРЕМА БЕОГРАДУ!? (ЗА ЦЕО ТЕКСТ КЛИКНИТЕ НА ОВАЈ НАСЛОВ) 

20:05 Beta, Вести            – Паори блокирали војвођанске путеве –

Пољопривредници из Ковачице и околних места данас око четири сата поподне са око 200 трактора блокирали су магистрални пут Панчево – Ковачица незадовољни владином Уредбом која по њиховом мишљењу фаворизује прерађивачку индустрију, на штету пољопривредних произвођача. Из истих разлога на пут су изашли и пољопривредници из околине Новог Сада, који су блокирали стари пут за Суботицу код Римских шанчева.
Пољопривредници су прво покушали да у тракторима наставе протестну вожњу до Београда, али су их у томе спречиле јаке полицијске снаге. За сада нема никаквих инцидената. Пут је блокиран на око два километра пре уласка у Панчево.
У блокади пута за Суботицу учествује више од 50 пољопривредника, који су својим тракторима блокирали обе саобраћајне траке. Блокирано је и неколико полицијских возила која су се током целог дана налазила на тој локацији надомак Новог Сада. Пољопривредници су са око 30 трактора блоклирали и пут Нови Сад – Темерин код излазне петље за аутопут. Полиција се налази на лицу места, а за сада нема инцидената.
Пољопривредници из свих војвођанских општина кренули су данас тракторима ка Београду старим магистралним путевима, али их је полиција у неколико места зауставила и искључила из саобраћаја.

ВЕСТ КОЈА НАМ УПРАВО СТИЖЕ: ПРЕГОВОРИ ИЗМЕЂУ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ДУШАНА ПЕТРОВИЋА И ТРАКТОРИСТА СУ ПРОПАЛИ. ВЛАДА ЈЕ ОДБИЛА ЗАХТЕВ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ „ПО ХЕКТАРУ“, КАКО СУ ТО ЗАХТЕВАЛИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ, И ПОНУДИЛА ИМ ПО КОЛИЧИНИ „ИСПОРУЧЕНЕ РОБЕ“…

СВУДА БЛОКАДЕ- РЕЖИМ ЈЕ У ПАНИЦИ И СТРАХУ ДА ЋЕ СЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ПРИКЉУЧИТИ И ДРУГИ НЕЗАДОВОЉНИ ГРАЂАНИ

Трактористи су раније данас кренули из више праваца са севера- из Срема, Бачке, Баната, као и са неких локација из централне Србије.

На прилазу Панчеву, трактористе из Ковачице, Црепаје и других околних места је сачекало око 100 до зуба наоружаних припадника жандармерије, и не дозвољавају им пролаз. Тамо је заустављено више стотина тракториста.

На излазу из Новог Сада, код Сремске Каменице, мирољубиве пољопривреднике је сачекала непријатељска „интерветна бригада“ режимске полиције- око 30 припадника.  И тај правац је блокиран.

Снажне полицијске блокаде су примећене и у близини Инђије, Титела и Куле.

Члан организационог одбора протеста из централне Војводине Илија Грујић је изјавио да су преговори пропали, али је нагласио да они неће користити силу да пробију блокаде. Већина тракториста из тог правца је једноставно „паркирана“ испред полицијских блокада.

БАНАТСКИ ПАОРИ СПРЕМНИ ЗА РАДИКАЛИЗАЦИЈУ ПРОТЕСТА…

Друга је прича са трактористима из Баната, који су кренули на Београд у организацији „Асоцијације пољопривредника Баната- БАНАТСКИ ПАОРИ“. Њихов председник Јан Хусарик је најавио „радикализацију протеста“- није се изјаснио какву, али је очигледно да ће у питању бити или блокада магистралних праваца, или пробијање режимских полицијских барикада…

 

ДРУГИ ПРОТЕСТИ….

Група од око 50 незадовољних радника Магнохрома из Краљева је данас блокирала на пола сата мост на Ибру.

У току су и други протести или најаве протеста широм Србије… Радници ПЕС Сурдулица протестују већ месецима… Све у свему изгледа да нас чека „вруће изборно пролеће“.

 

Ови протести обесправљених радника и пољопривредника су разумљиви, ако се зна да је Српски режим ових дана, уочи самих избора, енормно повећао примања у јавном сектору, у неким случајевим и преко 40%….

….И ако се зна да у данашњој Србији већина радника и пољопривредника једва саставља крај са крајем, или буквално гладује са својим породицама- сасвим је логично очекивати ескалације оваквих и сличних- сасвим оправданих протеста…

 

Извор: агенцијске вести…

7 replies »

  1. Мени само није јасно зашто се као и на прошлим протестима окупљају само пољопривредници са територије Војводине.Да ли су произвођачи хране из остатка Србије задовољни стањем у држави?

    Свиђа ми се