Злочини над Србима

ХАПШЕЊE O KOME СРПСКИ МЕДИЈИ ЋУТЕ!!! ЗАШТО???


29.03.2012 Витезови Отаџбине:  Снежа је пуштена у 17ч, након плаћене кауције (од 5000 евра) али треба вратити ту позајмицу.

******

Слобода за нашу сестру у Христу, Снежану!

Шиптарска „полиција“ је већ 24 сата држи у притвору у Вучитрну!

Сестра Снежа и "Српске новине" чије поседовање је кривично дело!!!

Глас Косова и Метохије: Замислите да сте женско, да сте ухапшени, да сте у притвору у сред Вучитрна на 48 сати, а да не знате кад ћете бити пуштени и да вас вербално малтретирају нон стоп. А зашто? Јер сте Српкиња, јер сте читали погрешне новине… или сте били у колима где су новине…!

ФБР: Наиме, јуче су у Вучитрну око 11 сати од стране КПС „полиције“ ухапшени отац Евтимије и екипа Срба на окуп међу којима је била и сестра Снежана Антонијевић. После контроле исправа и возила сви су били приведени и саслушани. Узрок привођења и задржавања је био тај што је у колима пронађено неколико примерака часописа „Српске Новине“, иначе медијског гласила које са регуларном дозволом излази у Канади. Снежана Антонијевић је задржана у притвору до даљњег након изјаве да заплењене новине припадају њој. После вишечасовног задржавања остали су пуштени на слободу.

Терористи су поседовање 38 примерака часописа „Српске Новине“ окарактерисали као изазивање верске, расне и националне мржње!!!  По „кривичном закону Косова за „распиривање међунационалне и етничке мржње запрећена казна од једне до три године затвора“!!!

Слобода за Снежану! Нек се дигне цела земља да се ослободи жена херој!

9 replies »

 1. Поштовани,

  За сваку је похвалу ваша интернет активност и многе објављене вести/информације су на корист борби против режимског инфо мрака, како га и сами називате. Мене само чуди зашто сте изабрали „књигу лица“ (facebook) као медиум? То је исто као да дајете добровољни прилог једној америчкој служби која је истовремено један од главних „генератора“ тог истог мрака? По овом питању мени никако да се „упали лампица“, па ако имате неко објашњење били би добрдошло.

  Поздрав,

  Калимеро

  РЕДАКЦИЈА: Уважени „Калимеро“- наш главни медијски канал за преношење информација је у ствари овај блог(односно више блогова, погледајте: „Српски Журнал- Електронска Медијска Група“ wwww.srpskizurnal.com )- који садржи у наслову одредницу „Фејсбук“, зато што смо се ми, чланови ове виртуалне редакције, и окупили на овом заједничком задатку управо преко те „социјалне интернет мреже“… Не само окупили, већ и идеја за блог и начин сакупљања једног дела наших информација су везани за формирање затворене ФБ групе „Разбијмо режимски медијски мрак- Постанимо сви ФБ репортери“. Тако да су данас практично сви чланови наше уже редакције, истовремено и чланови те наменске ФБ групе, коју ми користимо за: прикупљање, обраду и пласирање информација, односно ширење наше идеје (наравно сада смо достигли фазу, и разрадили алтернативне видове комуникације и медијског деловања, да можемо да наставимо да радимо потпуно независно од ФБ). Што се тиче „америчких служби“- ми на ФБ не обелодањујемо ништа више од података, које већ не обелодањујемо јавно на нашем блогу- тако да се што се тиче тог аспекта ту сувише не бринемо. Чињеница је да су сви интернет сервиси, али и други електронски видови комуникације не неки начин компромитовани, и доступни „великом брату“- али то је укалкулисани ризик који сви ми прихватамо „кликом на миша“, и између „два зла“ бирамо мање- односно у овом случају имамо више користи него штете, од таквог вида медијске комуникације. Ја лично нисам присталица Фејсбука као начина комуникације за ћаскање и размену приватних детаља-нарочито не са јавношћу и лицима која не познајем „уживо“- и на тај начин га и не користим… Поздрав, уредник М. Новаковић

  Свиђа ми се

 2. Преносим делове одговора на моје писмо, које сам упутио пријатељу из Канаде, чим сам сазнао за хапшење и задржавање у притвору сестре Снеже …..I just wrote a quick note to some of my contacts in Canada, USA and Britain as well as in Belgrade asking for their help in this matter in Kosovo. One of the contacts on my list is Canada’s former ambassador that was in Belgrade when NATO started to bomb Serbia. He objected to the bombing and was replaced as ambassador…….just received some disturbing news from Belgrade. I was informed that five Serbs were arrested near Vucitrin. Kosovo police (Albanians) arrested them for having nationalist literature in their car. The penalty for this is up to two years in jail. One of the people was Snezena Milintijevich ecology graduate with a masters degree and another is Evtimije Milentijevich a priest from southern Serbia. The literature that they had with them originated in Canada. Any help and support to free these people would be appreciated….. Снежо издржи, молимо се за тебе.

  Свиђа ми се

   • Нажалост. Видео сам и ја ту грешку, али касно. Писмо је већ било послато, када је мени пријатељ послао да видим шта је написо. Замолио сам да се коригује презиме. Верујем да је то случајна грешка. Која је направљена у брзини при преводу, како би се што пре одреаговало на вест.

    Свиђа ми се

 3. Зашто нико не организује протесте ? Да ли ће се прекинути више понижавање Српског народа на његовој територији ?

  Свиђа ми се

  • Kolko imas komentara,toliko i protesta.Nalayolst,tako je ,ali dok ne zakuca na vrata,ovaj narod se nece probuditi.Strah me da ne bude kasno.Nema ovdje vise nista od slavne Srbske istorije.Ovdje samo interes postoji.Sad ce neki da pokusaju izvuci politicku korist iz svega ovoga.Tako Dacic hapsi dilere koji godinama slobodno rade po Srbiji,i regionu,a ne samo na KiM.A onda ce siptari odgovoriti silom,i tocak krece.Nadam se da nisam u pravu.pozz

   Свиђа ми се