ДЕШАВА СЕ...

ПРОТЕСТНО ПИСМО КАНЦЕЛАРИЈИ „ЕУ“: Руски десничари дали подршку Белорусији…


Руски десничари дали подршку Белорусији

Представници руске Десничарске конзервативне алијансе предали су 26. марта 2012. Канцеларији Европске уније у Москви захтев да се заустави поступак увођења санкција против Републике Белорусије и да се пређе са политичког притиска на конструктиван дијалог.

Поштовани парламентараци Европске уније!

Данас можемо видети да одређен број земаља остварује притисак без преседана на легитимне власти Републике Белорусије. САД и ЕУ једнострано намећу санкције земљи правдајући их неиспуњавањем „демократских процедура“ у Белорусији. У ствари, видимо покушај да се изврши притисак са циљем даљег уплитања у унутрашње ствари независне државе.

Санкције ЕУ су изречене звог погубљења двојице држављана Републике Белорусије, који су оптужени за организацију терористичког акта у метроу у Минску, 11. априла 2011. године, када је погинуло 15 људи, а 203 рањено. Суд Републике Белорусије прогласио их је кривим и, с обзиром на озбиљност дела, осудио их на смртну казну. Белорусија, као ни САД, није увела мораторијум на смртну казну, али због тога ЕУ није истовремено увела санкције и за САД. Такође вас подсећамо да велики број међународних партнера Запада, а посебно Саудијска Арабија, примењују много бруталније казне за криминалце: каменовање, јавни линч и друге.

У случају Белорусије можемо да видимо оно што је у целом свету познато као политика двоструких стандарда.

Пепео некада напредних либијских градова се и даље слеже, а рођаци нису престали да жале за 50 хиљада погинулих у грађанском рату у Либији, који су покренули НАТО и САД, под изговором „заштите демократије“. Али, сада је новоизабрана демократска Либијска влада оптужена за кршење људских права, док се либијско оружје испоручује Ал Каиди. Хајде да поставимо једноставно питање: ко је одговоран за данашње и будуће жртве? Чији пројектили су погодили цивиле, претварајући либијску инфраструктуру и куће у прашину?

Масовно убиство у Норвешкој, које је учинио Андерс Брејвик, или недавни крвави инциденти у Тулузу, указују на то да Европска унија има велики број веома озбиљних нерешених домаћих проблема, који у светлу нове фазе финансијске кризе значајно отежавају друштвене, политичке и економске услове живота европских земаља.

У овом случају, изгледа неразумно да погоршавате односе са источним суседом, који је увек спроводио политику успостављања добросуседских и партнерских односа са земљама ЕУ и никада није покушавао да се меша у њихове унутрашње послове.

Десничарска конзервативна алијанса Вас позива да прекинете ову политику притиска према Републици Белорусији и пређете на конструктиван дијалог, заснован на принципима узајамног поштовања суверенитета држава.  Први корак ка том дијалогу може да буде повлачење санкција ЕУ против Републике Белорусије.

2 replies »

  1. Svakom razumnom čoveku kristalno je jasno da ta politička nakaza zvana EU je vaskrsli treći rajh ili treći rajh u kontinuitetu, sa ciljem porobljavanja celog sveta a zatim eksploatacija resursa i depopulacija tj. istrebljenje svih koji nisu germani i oslobađanje prostora za jedan robovlasnički sistem u historiji još nezabeležen koji će genocidom uspostaviti jednu hibridnu rasu robova i gospodara koje roblje nikada neće videti a služit će mu večno!!!!!Pridružujem se Ruskim patriotama (kako ih zovu Ruskim desničarima. EU., USA, NATO, su sramota civiliziranog sveta!!!

    Свиђа ми се