Коментар дана

КОМЕНТАР ДАНА: НИКОЛА АЛЕКСИЋ О ПОЗАДИНИ ГОВОРА МРЖЊЕ РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА ЈЕЛКА КАЦИНА…


Објављено 2012/03/27 у 09:59 , ФБР
Пише: Никола Алексић

Позадина говора Јелка Кацина, словеначког ратног злочинца     

Коментар Николе Алексића на наш чланак: „Говор мржње Јелка Кацина“ 

Говор мржње уз отворено мешање у унутрашње ствари једне (суверене) државе, био би скандал, да то није ново понижавање Србије и жртава СФРЈ током сецесионистичког рата у Словенији јуна 1991. године. Током првих јунских дана 1991. године у Словенији је стрељано више од 100 војника ЈНА, међу којима је по националности највише било срба. Аустријски граничари су снимали ТВ камером стрељање војника ЈНА на граничном прелазу Холмец. Тај снимак је више пута приказиван и у Србији.

СЛОВЕНАЧКИ РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ СУ ПОД КОМАНДОМ „МИНИСТРА ВОЈНОГ“ ЈЕЛКА КАЦИНА МЛАДЕ ЈУГОСЛОВОНСКЕ ВОЈНИКЕ СТРЕЉАЛИ МЕТКОМ У ПОТИЉАК…

Прва жртва злочиначке сецесије Словеније је био 19-годишњи војник из Новог Сада, Горан Малетић. Сваком војнику ЈНА који је  допремљен у ковчегу на аеродром у Београд, по сведочењу проф. др Смиље Аврамов, тада председнице Комисије за сукцесију, писало је у обдукционом налазу: ,,Прострелна рана у потиљак,,. Носилац злочина је била територијална одбрана Словеније чији је командант био Јанез Јанша, председник Словеније Јанез Дрновшек, председник Владе Словеније Милан Кучан, министар војни Јелко Кацин…

По међународном праву, ако се једна држава створи на злочину, носи квалификацију злочиначке државе све док одговорни за злочин не буду приведени правди, односно осуђени. Према томе, Словенија је злочиначка држава по свим квалификацијама међународног права. Сведочења ретких преживелих заробљених војника ЈНА говоре о бестијалном иживљавању словеначких злочинаца над рањеним војницима.

УБИЈАЛИ И БОЛНИЧАРЕ „ДУМ-ДУМ“ МЕЦИМА…

Убијали су их дум-дум мецима, отварали ватру на војна амбулантна кола у центру Љубљане. Убијене болничаре и возача данима нико није смео да уклони са коловозне траке на раскрсници. Од 1991. године до данас, ниједан режим Србије до данас, није покренуо питање процесуирања словеначких злочинаца. На молбу родитеља стрељаних војника Еко-правној заштити, институцији Еколошког покрета Новог Сада, почело се са скупљањем доказа о словеначком злочину 2004. године потрагом за списком стрељаних војника.

БОРИС ТАДИЋ КАО „МИНИСТАР ВОЈНИ“ ЛИЧНО ЗАТАШКАВАО СЛОВЕНАЧКЕ РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Више пута се списак тражио од Министарства одбране, све док једна службеница није рекла да лично Борис Тадић, министар војни, забрањује да се Еко-правној заштити упути списак стрељаних војника. Светозар Маровић, председник Скупштине Србије и Црне Горе је на захтев посредовао и обезбедио пријем делагације Еколошког покрета у Генералштабу почетком 2006. године, где је због дрскости војних лица замало дошло до физичког обрачуна.

Да не би избио скандал, пуковник који је водио састанак упутио је делегацију Еколошког покрета са пратњом у други објекат у Комисију за потрагу за погинулим и несталим војницима где им је председник Комисије дао реч да ће списак бити прослеђен Еколошком покрету. Али тек по смени Бориса Тадића са места министра војног, а пре ступања на нагу министра Првослава Давинића, Еколошки покрет је добио списак од 46 стрељаних војника, али се брзо показало да није потпун, јер су се Еколошком покрету јављали и други сродници стрељаних војника, официра и подофицира.

ИЗДАЈНИЧКА СПРЕГА: КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ СЛОВЕНАЧКИХ РАТНИХ ЗЛОЧИНАЦА ОДБАЧЕНА ОД СЛОВЕНАЧКОГ ТУЖИЛАШТВА- ИГНОРИСАНА ОД СРПСКОГ!?

Кривична пријава против наведених словеначких злочинаца је поднета 2006. године Државном тужиоцу и Скупштини Словеније и Јавном тужиоцу Србије. Словеначки тужилац је одбио пријаву уз образложење да не постоје докази, а од стране Јавног тужиоца Србије до данас није добијен одговор.

ЈАНША НИЈЕ СМЕО ДА ДОЂЕ У НОВИ САД- РОДНИ ГРАД ПРВЕ ЖРТВЕ НЕКАЖЊЕНИХ СЛОВЕНАЧКИХ РАТНИХ ЗЛОЧИНА….

Однос Србије према жртвама злочиначке сецесије Словеније и према злочинцима најбоље илуструје покушај Јанеза Јанше да 2007. године у Новом Саду отвори словеначку робну кућу Меркатор. Тек на позив Николе Алексића, упућен грађанима Новог Сада, да први који угледа злочинца има право да га ухапси, што је пренео и лист Курир на насловној страници, овај словеначки злочинац се није усудио да дође у место рођења прве жтрве словеначког злочина над војницима ЈНА, наше деце.

Зар нас онда чуди овај говор мржње словеначког злочинца без реакције са српске стране?

ФБР НАПОМЕНА: „Коментар“ је редакцијски обрађен у насловима и поднасловима….

4 replies »

 1. sve je istina samo takozvana srpska vlast zataskava sve hrvatske slovenacke i ostale zlocine nad srbima Drazo je odlikovan od amerike kako moze biti zlocinac

  Свиђа ми се

 2. Боже драги, ако је и 50% од изнетог у овом тексту истина (а нема разлога да сумњам и истинитост) онда су поменута господа (и са словеначке и са српске стране) заслужила дугогодишњу робију.

  Свиђа ми се

 3. KAD TAD MORA DOĆI VREME DA I SLOVENAČKI ZLOČINCI BUDU PROCESUIRANI. ONI SU PRVI POKRENULI SPIRALU POKOLJA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI… EVROPSKI NATO ZLOČINCI IH ZASAD ŠTITE, ALI SRBI SU SRUŠILI TURSKO I AUSTROUGARSKO CARSTVO, PA NIJE NEMOGUĆE DA I NATO CARSTVO PADNE KAO VEĆ RASKRINKANO KAO ZLOČINAČKO I OD STRANE VOJISLAVA ŠEŠELJA U HAGU KOJE JE ON PRETVORIO PRED SVETOM U SUĐENJE NJIMA KAO TUŽIOCIMA I SUDIJAMA.

  Свиђа ми се

 4. Учили нас, мучили нас,
  Да будемо све,
  Само синци српске мајке,
  Само Срби НЕ.

  Ал’ дружећи се с вуком, лисом,
  Лав је ост’о Лав,
  Још нас има што кличемо,
  Ја сам Србин сав!

  Јован Јовановић Змај.

  Свиђа ми се