Војводина

Аутономаши траже стварање САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ Србије чије би чланице биле: Република Србија и Република Војводина!!!


Аутономаши траже стварање СР Србије

25. 03. 2012. 22:30х | Бета

Аутономашке невладине организације и мање политичке партије из Војводине предложиле су „Декларацију о основама демократског уједињења Војводине и Србије“ којом се предлаже формирање „Савезне Републике Србије“, чије би чланице биле Република Србија и Република Војводина. О овој декларацији требало би да се гласа на Четвртој војвођанској конвенцији, најављеној за 1. април

Србија као федерација две републике

Конвенција 1. априла ове године одржаће се у Новом Саду, а програмске документе сутра ће на конференцији за новинаре представити некадашњи војвођански високи функционер у бившој СФРЈ Живан Берисављевић и председник невладине организације Војвођански клуб Ђорђе Суботић.

„Заједничка будућност на новим основама може се осигурати само на основама једнакости и равноправности Србије и Војводине и на принципима федерализма и републиканизма“, наводи се у предлогу те декларације у коју је агенција Бета имала увид.

Оцењује се да Војводина од 1918. године, кад је ушла у Краљевину Југославију, „плаћа високу цену заједничког живота са Србијом“, кроз „спутавање развоја, економску експлоатацију, дискриминацију и запостављање Војводине“.

У декларацији се наводи да је Војводина данас у положају „унутрашње колоније Србије“ и упозорава да је „неравноправност извор трајне нестабилности“.

6 replies »

 1. Kako ljudima vec nije jasno da se sve ovo sto nam se desava nemoze tako zaustaviti kako mnogi zamisljaju perom i olovkom niti izborima.I sledeci koji ce doci nastavice isto.Kao drzava izgubili smo suverenitet ,kao narod izgubljen ugled u svetu,svoje neprijatelje prihvatili smo u zagrljaj kao najvece jatelje.Politicka garnitura u drzavi kompletna izdajnicka,a izdajnici se nigde i nikad nisu cenili.Indijanci su se borili za svou slobodu i opstanak,crnci su se bunili protiv robovlasnistva,samo Srbi cute i trpe jer niko nije spreman da se zrtvuje za sebe za svoju decu i za zivot dostojan coveka.Ceo zapadni svet je protiv Srbije osim zemalja koje su osvedocene kao prijatelji a koje Srpski politicari odbacuju jer tako zahteva zna se ko.Sta moze Srpski narod da uradi sada kada je na pomolu i scenario koji je takodje davno pripremljen ,Vojvodina ce postati Republika sa pravom na ocepljenje kao sto su imale i druge Republike u bivsoj SFRJ.I to je onda to,zavrsena prica.Sdruge strane mogu i da razumem zasto vise niko nezeli da ima posla i zivi u sastavu Srbije.Koliko su tome krivi politicari izdajnici toliko je kriv i Srpski narod u celini,svojim cutanjem i trpljenjem daje dozvolu i zeleno vetlo da se tako dalje unistava drzava i narod koji u njoj zivi.Misljenja sam da ako bi se sve stranke ujedinile i glasale za SRS srbija bi bila spasena ,Vojislava Seselja nebi imali vise razloga da drze u Hagu ,a njegov izlazak poveo bi Srbiju u pravom smeru i spaseno bi bilo ono sto je preostalo.Jednoga dana kada Srbija ojaca ekonomski i vojno a najvaznije i moralno onda se dalje moze raditi na tome kako povratiti ono sto je izgubljeno.U ovom slucaju nemislim vojno,nego povratiti poverenje i neke normalne ljudske odnose kojih sada nema.Ako to postoji medju narodima onda je sve drugo lakse.Vremenom stize i nova generacija kojoj ce nacionalnost i patriotizam biti svetinja.

  Свиђа ми се

 2. NIJE VOJVODINA USLA U SASTAV KRALJEVINE JUGOSLAVIJE, VEC JE VOJVODSTVO SRPSKO (PUNI NAZIV KOJI AUTONOMASI NE ZELE NI DA POMENU) DONELO DEKLARACIJU O UJEDINJENJU SA KRALJEVINOM SRBIJOM JOS 1918-te! ZNACI, AUTONOMASI, TO JE VEC RESENO :)))

  Свиђа ми се

 3. Ове домаће издајнике треба озбиљно схватити, јер они одрађују добијени задатак од страних агентура да у потпуности разбију Србију. Они се неће смирити све док не одвоје Војводину и док не пролију море крви. Одвајање Војводине најавио је и одлазећи немачки амбасадор Алфред Цобел који је јасно рекао пре одласка: ,,Прво ће бити одвојено Косово, затим Војводина, Санџак…,, Први пут су покушали усвајањем тзв Статута АПВ. Да је којом несрећом усвојен предлог сепаратиста у Народној скупштини, НАТО снаге би за пар сати поставиле границу на Дунаву. Грађани Војводине који мисле да се од овакве власти из Београда треба одвојити из разноразних разлога, треба да размисле да ли је њихово незадовољство намерно изазвано да би намере сепаратиста лакше прошле. Па то је иста интересна група и у Новом Саду и у Београду, заједнички раде на разбијању Србије. Зар би у једној нормалној држави издајници могли да јавно захтевају отцепљење, усвајају Устав у Покрајинској скупштини и да остану на слободи да нису добили благослов из Београда и Брисела? Освестите се људи да своју инертност не би плаћали крвљу!

  Свиђа ми се

 4. Olovke u ruke i na glasanje! Posteno receno od ovakve vlasti i ja bi se odvojio- Tadic, Djilas,Dinkic,Dacic,Miskovic,Dulic,Trivan, Slavica,…… stvarno zastrasujuce zvuci !!!

  Свиђа ми се