Бомбардовање

Др Радомир Ковачевић: „НАТО нас и даље трује!“


Др Радомир Ковачевић, дугогодишњи директор Института за радиолошку заштиту у Београду, објаснио је какве су последице по Србију и народ остале након НАТО бомбардовања. Он је рекао да у Србији влада епидемија малигних обољења, са тенденцијом раста од 2% до 3% сваке године, док у осталим земљама, тај проценат је сваке године све мањи и мањи.

По његовим речима, Србија је бомбардована осиромањеним уранијумом, плутонијумом, касетним бомбама и другим штетним материјама који су увелико у нашој животној средини, и већ су део ланаца исхране и још дуго ће бити, пошто је њихов век трајања преко 4,5 милијарде године .

„На Србију је бачено 25 000 тона конвенцијалног оружја које је снаге 2,5 атомске бомбе бачене на Хирошиму и Нагасаки!“ рекао је др Ковачевић, додавши да је НАТО гађајући наша хемијска постројена у Панчеву и другим градовима, ослободио велику количину различитих штетних материја.

Детаљи из говора др Радомира Ковачевића на конференцији за медије Двери: Заборављени хероји, одржане 23. марта 2012. у медија центру Двери у Доситејевој 16, Београд

1 reply »