ДЕШАВА СЕ...

Вук Драшковић „израчунао“ – „Косово кошта 20 евра по секунди“!!! Издаја се у Срба наплаћује по много вишој цени!


Наводимо најпре целу вест, ради објективности и истине:

„Косово кошта 20 евра по секунди“

25. 03. 2012. 19:35
Вестионлине, фото: Бета

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић истакао је данас да грађани Србије већ 12 година сваке секунде плаћају 20 евра за издржавање „пресељеног суверенитета“ над Косовом и Метохијом.

Вук Драшковић на конвенцији Преокрета

На конвенцији Преокрета, на чијој ће листи СПО учествовати на предстојећим изборима, Драшковић је упитао „шта се то догађа са политичком елитом, кад је Преокрет једини који тражи да се прекине убијање Србије зарад очувања нечега што постоји само као фатаморгана„.

Према Драшковићевим речима, питање је како ће Србија са оваквом политичком елитом уопште ући у Европску унију.

„Да су послушали Преокрет, Србија би још у децембру добила и датум за почетак преговора са ЕУ“, додао је он, оцењујући да се „не може на темељима Милошевићеве Србије градити европска Србија“.

Према његовим речима, темељи Милошевићеве Србије данас се виде у два начела – у томе што је „2001. године ухапшен и изручен врховни командант злочина, а тек 2011. и магационер“ и у томе што је после Кумановског споразума и Резолуције 1244 суверенитет над Косовом тадашњи режим преселио у Србију.

************

ФБР Редакција – Заиста је невероватно шта се све данас може чути у предизборној кампањи и то од неког ко себе сматра Србином!

Прво, ове речи су директно усмерене против Устава Србије, јер, подсећамо – Косово и Метохија су по Уставу у саставу Републике Србије!

Друго, ово је говор мржње! Иза ових речи највероватније стоји намера да се изазове директна конфронтација грађана Централне Србије против Срба који живе на Косову и Метохији!  Речима: „грађани Србије већ 12 година сваке секунде плаћају 20 евра за издржавање ‘пресељеног суверенитета’ над Косовом и Метохијом“, Вук Драшковић сугерише тим истим грађанима Централне Србије да је Косово и Метохија терет, баласт који им смета на путу у „светлу европску будућност“. На основу оваквих речи политичара, обзиром да је медијски мрак у Србији потпун, велики број грађана, а међу њима на жалост много Срба из Централне Србије може имати следећи став:

– Косово и Метохија је изгубљено! То је завршена прича! Што пре се ослободе тог терета то боље, брже ће се кретати „европским путем“! Што се пре одрекну своје браће на Косову и Метохији, то боље по њих! Па ти Срби на Косову и Метохији ионако ништа не раде, само изазивају неке сукобе са мирним Албанцима и чекају помоћ од Централне Србије, уместо да се поклоне шиптарским властима, постану лепо Косовари, престану више да вуку за рукав мајку Србију… да се коначно и то питање једном реши! Па да Централна Србија једном крене у „светлу европску будућност“!!!

Треће, како је Вук дошао до ових података?! Како то да нико пре њега није „прерачунавао“ колико Централну Србија кошта неки део њене територије… Да му те податке нису сервирали „пријатељи“ из Европске Уније? Истом логиком, могли бисмо се запитати – колико је Централна Србија на „губитку“ улажући у неразвијене регионе јужне и источне Србије, Војводине, Рашког округа… Биће да је скупо, Вуче… Биће да је и то баласт кога „Централна Србија“ треба да се одрекне! А и Европска Унија би такав потез поздравила!

Да је Вук Драшковић дошао на Косово и Метохију могао би да сазна – Срби на Kосову и Метохији се свим силама боре да опстану на СВОЈОЈ земљи! Не на туђој, него на својој! Желе да остану у својој држави Србији! У невероватним условима, они успевају да живе и раде и да зарађују од свог рада! Све установе и предузећа, где год је то могуће, на Косову и Метохији РАДЕ! Људи у њима обављају редовне активности као у било ком другом делу Србије а суочавају се са дупло већим проблемима него они који живе у другим деловима Србије! Дакле, највећи број људи живи од свог рада! Бори се како зна и уме! Oни који то не могу примају помоћ од СВОЈЕ државе Србије на шта имају право као грађани ове земље!

И не траже помоћ од Вука Драшковића!!!

5 replies »

  1. Kosovo obuhvata površinu od 10,908 km kvadratnih. Da smo ga prodali po ceni od jedan evro po metru kvadratnom dobili bismo 10.908.000.000 evra, gotovo jedanaest milijardi evra. Dodajte na ovo rezerve uglja, olova, cinka, srebra, zlata. Ne zaboravite šume, zgrade, manastire i ostalo kulturno blago, skijalište, vinograde i voćnjake i oranice i možete momentalno da se utepate od muke.

    Свиђа ми се

  2. Ispada 621 hiljada evra godisnje ,pa porodicno blago u kvadratima po Beogradu je mnogo vece, od tvoje porodice u privatnm vlasnistvu.U ovih 12 godina UCK-siptari su pet puta vise zahvaljujuci tebi I TVOJIH PRIJATELJA U POLITICKOJ MANIPULACIJI Srba,dobili u Pristinskoj kasici,samo na taxu upotrebe Srbske nepokretne imovine.
    Pitam vas koji je to 7,2 milijrde kako tvrdite za ovih dvanaest godina ,procenat kapitala na 300 miliona milijardi Evra, (ispada O,OOOOO2%) ,…
    Tristo miliona milijardi Evra je dokazana vrednost samo rudnog bogatstva KIM,kaze dokumentacija UNMIK,ali i strucnjaci,iz ; BRITANIJE,NEMACKE,FRANCUSKE, ITALIJE,HOLANDIJE,AUSTRIJE, koji su pravili u periodu 2002/2005 analizu rudnog bogatstva KIM,gospodine Draskovic,eto ta vasa matematika je uzasno bedna jer ste matematicki ,za jednu sniclu ,spremni da biste se dokazali NATO djelatima , da pokoljete stado volova,i poklonite Srbe sa KIM u roblje, UCK djelatima,ako treba za njih zbog svoje vlasti u Srbiji ste spremni da pomognete u dovrsetku genocida nad Srbima na KIM,ali i genocida nad SRBSKOM KULTURNOM BASTINOM koja pripada svim Srbima sveta ! Jado kvislinska,dokle si stigao u borbi za fotelju,

    Свиђа ми се