ВЕРА

Северна Косовска Митровица: Беседа оца Николаја и Светозара Радишића на промоцији Радишићеве књиге „Или нас неће бити“ + видео


Беседе оца Николаја и Светозара Радишића на промоцији Радишићеве књиге „Или нас неће бити“

Гост наших храбрих Срба у северној Косовској Митровици био је Др Светозар Радишић, доктор наука из области теорије ратовања, стручњак и експерт за војне стратегије и доктрине, посебно за неоружане облике агресије.

Повод за ово гостовање и предавање била је промоција Радишићеве књиге „Или нас неће бити“ и будућност Србије. Уводно излагање имао је сада бивши Игуман манастира „Црна Река“ отац Николај, након чега је Радишић одржао своје предавање, после чега су обојица одговарали на постављена питања.

У овим најтежим моментима за српски народ Радишић се упутио најхрабријем изданку српског народа, косметским србима који су са свих страна окружени непријатељем, и спољним и домаћим у виду квислиншког режима. Овако тешку ситуацију није имао ни један народ, осим Срба. Радишић је дошао да својим огромним знањем ободри косметске Србе, да им укаже како ће по његовим предвиђањима тећи процеси на нашој Планети, будући да је он експерт за војне стратегије и доктрине и да су његова истраживања усмерена ка свим процесима који су важни за ратове.

Предавање је почело анализом свеопштег стања човечанства у овим тешким моментима за људски род, да се јасно сагледа који се све процеси на Планети догађају, ко и како влада светом, или боље је рећи, ко и како покушава да влада светом. Радишић је говорио шта очекује да ће се догодити у будућности и сходно томе, где ја за све нас Србе излаз и спас, јер косметски Срби нису сами иако их је режим оставио на цедилу, судбина свих Срба је заједничка, будући да је за даље одмотавање судбине Срба и Србије, Космет кључна тачка и да ће у зависности од будућих дешавања на Косову и Метохији, зависити судбина свих Срба.

Решење је Светосавље, слога, јединство, истрајност, упорност и адекватна борба за избављење из тешкоћа на путу ка свеопштем препороду и бољитку!

________________
Извор: YouTube канал