БАРИКАДЕ

23. МАРТ 2012. – ВЕСТИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ – БЛОКАДЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ


23. МАРТ 2012.

11:31 Глас Косова и Метохије Данас је увелико булдожер радио на алтрнативном правцу, тамо није могло да се прође… шта нам то копа Србија? Можда логор! Тако се она бори за нас! Боже шта смо доживели, да она сама раздваја Косово од Србије!!! Коме они то служе? Боже драги шта смо доживели!!
Какви су то људи… да ли они мисле на нашу децу??? Или само на своје фотеље… дошле им главе дабогда! Опљачкаше, продадоше све, не знам шта још може да им падне напамет? Админ2

Витезови Отаџбине У СУБОТУ 24. МАРТА 2012. ГОД. НА ТРГУ ,,БРАЋЕ МИЛИЋ,, У КМ БИЋЕ ОБЕЛЕЖЕНА 13 ГОДИШЊИЦА НАТО АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ!

Срби на окуп: Српска Жандармерија блокирала Србе на КиМ 23.03.2012

*******

Најновије: Срби уклањају барикаду жандармерије!!!

Представници жандармерије дозволили Србима да уклоне барикаду за коју кажу да није њихова, иако су само они били ту.

Лепосавић, 23.03.2012, Двери са терена

Ко се игра са животима Срба са севера Косова и Метохије? После мало више од 24 часа од вести да је жандармерија поставила барикаду на алтернативном прелазу Мура, Срби су кренули да је уклањају.

Према информацијама добијеним од активиста Двери на терену, представници жандармерије су, у разговору са председницима општина са севера КиМ, рекли да они немају никакве везе са барикадом, да они никада нису спречавали пролаз преко алтернативних праваца, те да се извињавају ако је било непријатности, а да барикада сасвим слободно може бити уклоњена.

Истовремено, поред базе америчког КФОР-а, која се налази у близини алтернативног прелаза, истакнута је табла на којој ћириличним словима пише: СРПСКА ЖАНДАРМЕРИЈА ЈЕ БЛОКИРАЛА ОВАЈ ПУТ. КОРИСТИТЕ МАГИСТРАЛУ!

Како је могуће да једна иста жандармерија један дан забрани Србима прелазак преко алтернативног прелаза, а други дан тврди да она то никада није учинила? Зашто се режим Тадић – Дачић игра са топло-хладно са косовским Србима, испробавајући њихову реакцију у случају да их стварно силом натера у Тачијеве руке?

**********

14:8 Глас Косова и Метохије Очекује се снимак са Јариња. Стрпљења молим. Нико није хапшен. Марко Јакшић је својом вољом,како смо још јутрос јавили, отишао да поприча са жандармерцима, што је и учинио. Нико није хапшен

13:31 СРБИ НА ОКУП – Српска жандармерија блокира Србима алтернативни пут, фотографије:

13:06 Гаврило Димитријевић, СРБИ НА ОКУП: Жандармерија на алтернативном путу зауставила и обавила разговор на отвореном са М. Јакшићем и К. Пантићем. УСКОРО СНИМАК РАЗГОВОРА виа Тwиттер

13:00 Глас Косова и Метохије: Хеликоптери надлећу врло ниско центар града КМ.

12:49 (Блиц)  Жандармерија задржала Јакшића и Пантића
Српска жандармерија је задржала пре око пола сата политичара са севера Косова Марка Јакшића и председника општине Косовска Митровица Крстимира Пантића, сазнаје “Блиц”.
Како каже добро упућени извор њих двојица нису ухапшени већ само на задржани, а потом враћени у правцу Косовске Митровице. Јакшић и Пантић су покушали насилно да прођу алтернативним путем који је јуче ујутро блокирала Жандармерија.

12:45 Глас Косова и Метохије: Инфо да је Марко Јакшић приведен, па пушетен није тачна. Админ 5
Срби из Лепосавића послали багере на барикаде које “наводно нису направили српски жандармерци” не би ли их склонили и учинили алтернативне путеве слободнима, али је жандармерија сишла, опколила багере и не даје да се макну “барикаде за које они не знају “како само истичу” ко их је направио. Сада се чека неки капетан, који ће да разговара са возачима багера… иако те мистериозне насипе песка, нико од српских власти не признаје за своју условно речено грађевину…

12:15 ФБР Гаврило Димитријевић: СРБИ НА ОКУП: ПОСЛЕДЊА ВЕСТ са #Косово-а Марко Јакшић са људима који су били са њим приведен од стране жандрмерије. После краћег задржавања пуштени. via Twitter

11:23 СРБИ НА ОКУПВЕСТИ, ЈАРИЊЕ: Главни алтернативни пут који користе Срби када желе да избегну КФОР И ЕУЛЕКС на Јарињу је и даље затворен од стране српске, Дачићеве Жандармерије. Не само да су затворили пут, већ на седам места дуж тог пута поставили патроле за случај да се неко укључи мало даље на пут а не на самом Јарињу мора да се врати и да иде поред КФОРА и ЕУЛЕКСА као да је гранични прелаз. Срамота за државу Србију када се свела да је посао њених жандарма да чувају, по њиховим речима, окупаторе „од српских псовки“. Наши дописници иду преко њива у потражњи за могућношћу „прелаза“ из покрајине КиМ ка централној Србији. Али зато, не треба бринути, Београд „очекује блистава европска будућност“, тако пише у целом граду на билбордима, плакатима, смеју се и кажу да идемо напред, у Европу, а ко ће тамо да иде не треба да брине за КиМ и Св. Саву! Браво Србијо, бирај сада…

08:40 СРБИ НА ОКУП: НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА СЕВЕРА КиМ-а: Пре 15 минута заустављена су 3 џипа ЕУЛЕКС-а на Зупчу, општина Зубин Поток. Кад су Срби блокирали пут џипови ЕУЛЕКС-а су се прво померили са стране да би после 10 минута ЕУЛЕКС својим возилима препречио пут и блокирао пролаз. Први пут се дешава да ЕУЛЕКС затвара пут а не КФОР!

***************************************************************************

ИЗДАЈА – ВАНРЕДНА ВЕСТ: ИЗДАЈНИЧКИ РЕЖИМ ПОНОВО ПОСЛАО СРПСКУ ЖАНДАРМЕРИЈУ НА ИСПОМОЋ НАТО ОКУПАТОРИМА И ШИПТАРСКИМ СЕПАРАТИСТИМА НА КИМ. ОВАЈ ПУТ ЗАТВАРАЈУ АЛТЕРНАТИВНЕ ПРАВЦЕ ИЗ ПРАВЦА РАШКЕ ПРЕКО МУРА – ОДСЕЦАЈУЋИ ЈЕДАН ОД ПОСЛЕДЊИХ КОРИДОРА СЛОБОДЕ – ЖИЛУ КУЦАВИЦУ НАШИХ КОСОВСКИХ ОБИЛИЋА КОЈИ ЖИВЕ У „ГЕТУ“ НА СЕВЕРУ ПОД БРУТАЛНОМ ОКУПАТОРСКОМ ОКУПАЦИЈОМ. ОВИМ ЧИНОМ СРПСКИ РЕЖИМ СЕ САМ СТАВИО У УЛОГУ ОКУПАТОРА ПРЕМА СОПСТВЕНОМ НАРОДУ!!!

*************

17:20 Милан Јездић: Данас је у Косовској Митровици одржана конференција за новинаре Свесрбског националног већа „Срби На Окуп“. Повод – расписивање избора на свим нивоима на Косову и Метохији. Представници свесрбског националног већа „Срби На Окуп“ позвали су србски народ са Косова и Метохије да без било које резерве изађу на изборе и тиме покажу своју припадност држави Србији. Исто тако, позвали су све политичке лидере са Косова и Метохије и из централне Србије да стану уз свој народ, јер било каквој калкулацији овде више нема места.

12:48 ФБР Г. Димитријевић: НАЈНОВИЈА ДЕШАВАЊА НА СЕВЕРУ КиМ! Уживо радио „Фокус“: Др. Милан Ивановић, СНВ: „Жандармерија ограничава уставно право грађанима Србије на право слободног кретања. Надамо се да ће за месец и по-два дана на изборма доћи националне и одговорне снаге и да ћемо имати подршку наше државе“.

12:30 Глас Косова и Метохије КМ: Ево и „драгих хеликоптера“ … баш смо се питали шта је с њима…

12:28 СКАНДАЛ – РТС „Из часа у час“ преноси хапшење убице у Тулузу – ни једна реч о српској жандармерији која затвара Србе у шиптарски гето!!!
НАШЕ ПРАВО ДА ЗНАМО СВЕ! Сајт РТС-а у 12:46


11:55 Глас Косова и Метохије КМ: Народ уопште није изненађен присуством жандармерије. Био би изненађен да су дошли да нас бране, па отишли у Ораховац на вино, или у Ранилуг да питају народ како је. Овако ништа…
Расположење је такво, да би сад Косовски Срби с таквим мераком разбуцали жандармерце, да не би знали шта их је снашло. Још да их онако пребивене пљуну јер су брука Српском роду, срамота за своје јадне Српске мајке и за униформу коју носе. Ало, ми се тучемо месецима с Кфором, а са вама бисмо имали посебан мотив. Ајде чекамо вас, нападните народ свој…!!!

11:52 ФБР Г. Димитријевић: ЗВУЧНИ ЗАПИС – НАЈНОВИЈА ДЕШАВАЊА НА СЕВЕРУ КиМ – Злата Радовановић новинар и дописник „Свет + инфо“ из К. Митровице. Директно укључење у Радио Фокус.

10:36 

Жандармерија блокирала алтернативни пут

ЈАРИЊЕ, 22. марта 2012. (Бета) Председник Српског националног већа северног Косова и Метохије Милан Ивановић рекао је у четвртак да су припадници Жандармерије МУП-а Србије затворили алтернативни пут код прелаза Јариње који Срби користе како би избегли прелазе на којима су косовски званичници и погранични полицајци.

Ивановић је за агенцију Бета казао да је пут, који води од Јариња ка Рудници, затворен у четвртак ујутро. Вест су агенцији Бета потврдили и други грађани који су били у колони коју су жандарми усмерили са алтернативног пута на званични прелаз Јариње.

Ивановић је додао да су га најпре у близини Јариња зауставили амерички војници Кфора, легитимисали га и пропустили, а да му је потом српска жандармерија “онемогућила даље кретање”. “Упозорио сам их да смо ми држављани Републике Србије, да имамо личне карте и да имамо право да се крећемо, да је њихово понашање противуставно и противзаконито”, рекао је Ивановић.

Он је додао да су му жандарми казали да имају наређење из Београда и да ће блокада “потрајати дуже”.

Ивановић је оценио да слободу кретања Србима ускраћује српска жандармерија која покушава да у потпуности спроведе договор о интегрисаном управљању царином, и додао да је “очигледно да је то договор са Приштином и Бриселом о укидању српских институција”.

Срби са севера Косова масовно бојкотују прелазе Јариње и Брњак због присуства косовских званичника и за пролазак у централну Србију користе алтернативне путеве.
Представници Срба са севера Косова оптужили су крајем фебруара жандармерију да је уклонила барикаде које су Срби држали у међузони код прелаза Јариње и Брњак како би блокирали рад тих прелаза. Тимови Приштине и Београда договорили су се о интегрисаном управљању прелазима у децембру.

10:32 СРБИ НА ОКУП ДОПУНА ВАНРЕДНИХ ВЕСТИ: Жандармерија из централне Србије не само да је блокирала алтернативни пут Србима преко села Муре већ је и искиповала шљунак, песак и остали материјал на пут да појача блокаду и поставила џип на прилазу са жандарима који не дозвољавају Србима пролаз!

9:30 СРБИ НА ОКУП НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА КиМ-а: Заједно са Дачићевом полицијом која блокира алтернативне прелазе из централне Србије за КиМ, ЕУЛЕКС и КФОР блокирају Србе на територији севера наше покрајине. Тренутно је у блокади Јагњеница, магистрални пут према Зубином потоку код села Вараге, као и алтернативни пут. Зубин Поток је у потпуној блокади. Срби су блокирали ЕУЛЕКС у Зупчу.

8:50 ФБР сазнаје из поузданих извора са терена да је Дачићева жандармерија од јутрос затворила алтернативни пут преко Мура и да сав саобраћај из правца Рашке усмерава на прелаз Јариње! На алтернативном путу има и блокираних камиона који су се тим правцем упутили према централној Србији. Наиме њих је жандармерија блокирала на излазу са алтернатвног пута преко Мура у правцу централне Србије, а не могу да се врате назад на КиМ јер КФОР не дозвољава улазак возилима тежим од 3,5 тоне.

НОВЕ ВЕСТИ, КАКО НАМ СТИГНУ У РЕДАКЦИЈУ…

5 replies »

  1. Koliko gluposti i smesnih komentara,covek moze da procita da mu se slosi.Svako ko i malo voli svoju zemlju svoj narod i slobodu,ko razmislja o buducnosti svoje dece, ko ima ponosa i dostojanstva u sebi,nije mu lako da cita sve ove izvestaje malog broja novinara koji se trude da nebudemo u totalnom mraku,a time rizikuju i te kako svoj zivot.Ako to danas neko hoce da razume.Suze mi krenu kada pocnem da citam sta sa nama rade nasi politicari i nasa policija,dok je ceo Srpski narod saucesnik u rasturanju drzave unistenju svega sto nam je bilo sveto i vredno.Zasto saucesnik ? zato sto godinama cuti trpi i poslusno radi i prihvata sve sto se od njega trazi.Stadioni su puni kada je utakmica u pitanju ,ulice pune da se doceka neki sportista kao da je to najvaznije na svetu.Dino ustasa tri puta puni dvoranu,a pruziti podrsku nekome ko se bori za pravo na skroman zivot dostojan svakog coveka to vecu vecinu bas briga.Srpski narod je postao sebican i jak samo na jeziku.Svojevremeno neki od nas su bili spremni i svoj zivod da daju za svoj narod i Srbiju , a sada nas je vecinu sramota da kazemo da smo Srbi zbog izdajnika i izroda kojih je Srbija puna.Pa zapitajmo se dali smo kao narod bolje zasluzili ,Cas izuzecima ,postenim Srbima koji zbog svega pate kao i ja ali su nemocni da bilo sta urade jer ih je jako malo.

    Свиђа ми се

  2. TREBA POZVATI- INSISTIRATI DA DACIC OBJASNI JAVNO STA TO ZANDARMERIJA RADI I KOGA OVIME STITI ? NA CIJOJ SU ONI STRANI JER NA SRPSKOJ STRANI SIGURNO NISU NEGO STITE KFOR EULEKS I SIPTARSKU TKZV. DRZAVU ! NEKA JAVNO OBJASNI DACIC KOGA ON TO STITI NA KOSOVU !

    Свиђа ми се