Антиблебетон

АНТИБЛЕБЕТОН 12 – ДА СВИМА БУДЕ ЛЕПО ОКО ЗАДЊИЦЕ…


Дипломатски

АНТИБЛЕБЕТОН(12)

– Трагом вести и бесловесних блебетања

белосветских и домаћих моћника

Договорено потписивање конкордфата између Ватикана и Црне горе

ДА СВИМА БУДЕ ЛЕПО ОКО ЗАДЊИЦЕ

Како јавља Црни Гавран, наш дописник из Црне горе, фигура председника Црне Горе Филип Вујановић ће у мају или јуну, највероватније 28. јуна, у Ватикану са Тврдом столицом потписати конкордат, кога су пре годину дана потписали Мило Ђуканов и Сотоније Стошездесетпети.

Обе стране у глас изјављују да ће се положај католичких верника у Црној Гори знатно поправити не само потписивањем овог конкордата, већ и оснивањем нових бискупија, једне у Пљевља за католичке вернике албанске националности и једне у Цетиње за католичке вернике хрватске националности.

За вернике Хрислама ће се наши решење у трилатералној сесији уприличеној за сећање на светог Абу Никада.

Ево на слици је забележен тај историјски тренутак од пре годину дана овом лепом фотографијом. Наш фоторепортер са жаљењем изјављује да му није успео снимак најдирљивијег тренутка када су два великодостојника скинула гаће и братски се изљубила, као ни следећи тренутак када су се угасила светла и када је цела црногорска делегација турила задњице уза зид, док је пола делегације шакама прекрила шлицеве. Она друга делегација је испод ока видела избочине у пределу шлицева прве групе која је из пристојности исте прекрила шакама. Наш репортер се у том тренутку тргао и обема шакама прекрио задњицу јер у близининије имао никакав зид иза себе и тако пропустио те премиле и предраге тренутке идиле на високом нивоу.

На овој новој сеанси од пре неки дан, наш репортер је био на вратима, за сваки случај, тако да нас не може обрадовати са више детаља, али ће накнадно прикупити и остале информације од учесника сеансе и обавестити нас опширније.