Љиљана Татић

Ако је кеш и црно тржиште спас за амерички народ онда је спас и за српски!!!


У овом тексту наћи ћете одговор зашто је решење за нашу и светску посрнулу економску ситуацију,  кеш у џепу и пословање на алтернативном (у народу познатом као црном) тржишту.

Ако мислите да је шала варате се.

Једини спас који данас  Американци виде у овом безнађу које их је снашло са владом која их је презадужила и која сеје смрт широм планете, је  да послују на црном тржишту. Они сматрају да је то тржиште,  које ће их заштитити од државне и мултинационалне пљачке и које ће стабилизовати њихову личну и локалну економију.

Док Голдман Сацх или ЈП Морган сваког дана неометано краду милионе долара на берзи и прослеђују их банковним каналима који нису ни опорезовани ни контролисани, а 1% мултинационалних компанија послује преко рачуна у такозваним пореским ОФ ШОР рајевима, обичном грађанину није дозвољено да наложи својој банци у Шведској да пребаци пар хиљада евра на рачун на пример у Србији. Због закона о спречаваљу прања новца и  финансирања терорима,  нико (осим повлашћених) не може да располаже својим парама уколико не приложи образложење, фактуру или било који други писани разлог као основ за трансакцију. Да нешто ту дебело није у реду схватају људи широм света. Банке нису више институције које служе да, уз разумну провизију, људима олакшају живот и посао већ су инструменти за њихово поробљавање и контролу. Зато су данас, људи невероватном брзином почели да разматрају могућност избегавања оваквих ”легалних” токова.

Подигнута је и тужба вредна 196 милијарди долара против 17 највећих америчких банака. Најављују се велики финансијски преокрети али ми смо у Србији слабо о томе информисани . Ако се нешто може назвати тероризмом онда је управо емитовање лажног новца-долара и хартија, трговање на берзама и пропаст која је на вратима многих земаља управо као последица над- државног финансијског терористе отелотвореног у Федералним резервама а чије су прве жртве Грчка, Ирска, Италија, Шпанија…

Јапанци такође тврде да су постали робови САД-а, Вол Стрита и дужници на основу лажних долара. Лидери Светског покрета за мир у обраћању јапанској јавности примећују да се народ Америке ипак мења. Они тврде да су људи из Пентагона сити извршавања прљавих послова за мултинационалне нафтне компаније и корумпирану владу. Прича се у добро обавештеним круговима да иза сцене,  Пентагон, кинеска и руска војска одржавају преговоре да би основали снаге за демонтажу међународних институција  УН, Светске банке, Међународног монетарног фонда и похапсили групу која стоји иза њих. Та мала група, 1% људи , преко банака, лажних долара и обвезница постала је власник дугова скоро свих држава света.  Јапанци припремају план за нови светски економски систем и о томе се увелико тамо говори. Они кажу да је финансијски рат у току и да ће ускоро народ света изаћи из канџи самопрокламоване неименоване светске владе која делује из сенке преко корумпираних чиновника који седе у марионетским владама многобројних држава.. Јапанци најављују да силе евроазијске уније имају шансу да ослободе свет од ропства.

За то време Европа и Америка изгласавају законе и резолуцеје, хуманитарна бомбардовања и поробљаваља. Они измишљају санкције, отимају имовину суверених држава и покушавају да напуне празне касе убијањем њихових лидера. Они без икаквих судских процеса одлучују о нечијем животу и смрти. Убиства спроводе брзо и лако користећи беспилотне летелице, такозване ДРОНОВЕ који слободно и без ограничења вршљају над туђим небом.. Отимање новца са личних и државних рачуна спроводе једностраним одлукама о замрзавању нечијих средстава које банке, веровали или не, на телефонски позив спроводе.. Како год да то правдају, свима је јасно да је реч ипак о пуким убиствима и пљачки. Банке су претворене у инструменте за поробљавање и контролу појединаца, држава и нација и отимање њиховог новца.

Националне банке и Централне банке већине земаља у развоју и транзицији само су обични шалтери највећих европских или светских банака преко којих су условљене да обављају међународни клиринг правдајући сваку трансакцију на исти начин као и грађани.

Ако су Американци схватили да им је АЛТЕРНАТИВНО ТРЖИШТЕ задњи воз да се спасу , нама у Србији ће бити још једноставније него њима да опет на ”блек маркет” прикачимо наш чергарски вагон.

После само десетак година  примене транзиционе економије у Србији ( и тридесетак у САД и Европи),   лагодни живот који се базира на  кредитима , хипотекама, каматама,  лудачкој потрошачкој помами, потонуо је неповратно. Ипак, и даље, наша власт гледа чаробњаке из Брисела и са Вол Стрита, a меин стрим медији и корумпирани политичари још увек покушавају да нам бацају магију свемоћних евро-интеграција  понављајући отрцане  предизборне песмице као кловнови на раштимованом клавиру.

У међувремену, кад угасимо телевизоре, затворимо новине и обремо се у свету интернета или  реалности, бићемо у прилици да видимо гомилу АНОНИМУСА, људи широм света како постају свесни неопходности да ”узму ствари у своје руке” кроз пароле ”ОКУПИРАЈМО” шта год било, да макар симболично поврате отето парче неба, крова, ваздуха, планете ..

Они даље поручују: Окупирајмо и заузмимо двориште, улицу, парк, шта год можемо јер не можемо више да поднесемо да нам дају отказе, смањују плате, повећавају порезе уводе прописе, да нас сахрањују заједно са  већ на смрт рањеном економијом….

Наша власт се такође показалa неспособном да обезбеди ОДРЖИВИ РАЗВОЈ заједнице па сада гура невидљиву руку у џепове грађана не би ли нахранила своју паразитску администрацију..

Америчке владе покушавају, као уосталом и Европска унија, да од људи направе обичне робове ограничавајући им чак и шта ће, колико, под каквим условима и у којим количинама да производе у својим баштама. Продаја сировог млека је забраљена, влада има јуриздикцију над  баштама , вртовима као и могућност сталне контроле шта се сеје. Ораси су на пример због количине јода проглашени опасним за слободну продају, у неким државама ограниченa је количина кишнице коју грађани имају право да сакупљају и тако даље до бесмисла.

Управо тај притисак и непрекидне регулације допринеле су да Алтернативно  тржиште  на глобалном нивоу данас већ премашује 1 трилион долара у трговини. Само САД у томе учествују са више од 600 милијарди долара. Американци, њих 99%, виде да је њихова привреда и начин на који је успостављена економија  болесна на смрт. Влада све више стеже слободе строгим финансијским ограничењима и сиромаши грађане. Огромни намети важе за већину док 1% мултинационалних компанија и даље послује без икаквих ограничења и пореза. Због тога као и због огромне државне финансијске  репресије која се спроводи путем банака, алтернативна тржишта у Америви ничу као печурке после кише.

Спас за Србију је такође окретање алтернативном тржишту и локалном удруживању грађана, предузетника и сељака у задруге.

Амерички грађани , да би зауставили упад владе у њихове куће, дворишта, тањире и новчанике, почели су да стварају нове еконономске системе који служе њиховим интересима изван корпоративних и централизованих законских тржишта и банака.
“1%” Америке и света као и њихови вазали у владама неразвијених земаља страхују од децентрализованог тржишта и губитка контроле над новцем. Свет је схватио да је долар такозвани ФИАТ , лажни новац без икаквог покрића  и то сазнање је претња да ће касе светског банкарског система остати празне. Пошто америчка влада одавно зна да богатство држи онај ко је себи успоставио право на штампање новца, данас по сваку цену желе да тај новац повуку из оптицаја и оставе само електронске рачуне које ће грађани користити преко чипова који ће им бити уграђени под кожу.

Грађани који желе да креирају сопствени систем, систем који користи њима лично и њиховој заједници, узмичу из овог платног промета у коме се новац свих учесника у промету слива, контролише и наплаћује и опорезује, као што се наплаћује пиксла у коцкарници. Људи се повлаче и све више ослањају на локалне производе , неформалне размене и незваничне пословне мреже.

Ми у Србији такође треба што пре да препознамо пут и жестоко узвратимо алтернативним мерама да би спречили успостављање овог пажљиво испланираног банкарско-финансијског система ропства који је званично у Србији успостављен 2000.te godine.

Naрод мора и може да буде отпорнији од насилничке власти. После периода послушног извршавања њихових налога и безпоговорног прихватањаразних закона, пропраћених лаким кредитима и «бесплатним» новцем, лажним стандардом, данас је Србија у фази тешког мамурлука који треба да нас врати нашим коренима. Знамо ми јако добро како се ствара и тргује и ако не можемо да их победимо, бар увек можемо да их игноришемо.

Игнорисаћемо њихове законе правила и препоруке да би спасили себе, своју породицу и своју државу. Не може шака корумпираних чиновника да зна боље шта ће да ради са нашим парама и са нашом имовином него што ми то знамо.

Све економске вести које добијамо су преплављене, лепљивом за ухо, дезинформацијом. Међутим још увек постоји здрав разум који целу економску логику може да сведе у две суштинске речи ПОНУДА и ТРАЖЊА. Наша народна банка на жалост има моћ да вештачки креира понуду и потражњу количине новца у оптицају, што динара што девиза и да стално исисава крв из економских токова које свако од грађана потом мора да допуњава од своје личне имовине или рада. То исто на глобалном нивоу раде америчке федералне резерве јер прекривају тржиште лажним новцем и хартијама које и наше власти непрекидно узимају као кредите и гурају нас у дужничко ропство..Наша Влада лажира статистичке податке о нашем стандарду и нашем дугу али довољно је да погледамо у новчаник и да схватимо да подаци о томе колико зарађујемо немају везе са истином.