ДРУШТВО

Подржимо Маријин закон!


15.03.2012.

Прва српска ТВ, EXplosiv
„Хоће ли држава усвојити Маријин закон? Отац осмогодишње девојчице, коју је силовао и убио први комшија, тражи 60 година затвора за силоватеље деце!“

******

Отворено писмо народу,
Влади и владарима Србије

ЗА МАРИЈИН ЗАКОН

Злочин од 26. јуна 2010. године у коме сам изгубио ћерку, дете од непуних осам (8) година, као да није био довољна опомена нашем друштву и пре свега, онима који одлучују о судбинама обичног света. Мислим на судску и законодавну власт државе Србије, чији сам поданик. 

Слободан Јовановић, Маријин отац

– Да подсетим, те несрећне и црне суботе, зло се дигло из најдубљег понора пакла и отелотворило у обличју Младена Огулинца (52), процесуираног сексуалног напасника, силоватеља и не залеченог алкохоличара који је слободан ходао земљом, по вољи оних који су проценили да исти није опасан по људе, те су му грехе (силовање ) из прошлости опростили „у име народа“. Монструм је, по сопственом признању измилео из јазбине у којој је мрцинио свој бедни живот, на превару отео жртву (невино дете) из родитељске куће и са њом се вратио у брлог где је починио један од најјезивијих злочина за који човечанство зна.

Отео ми је крвник ћеркицу, приказивао јој порнографске филмове, силовао је, затим угушио (ђаволи га у паклу гушили) јастуком „ да не исприча, мило моје мајци“ и на крају свог крвавог пира, мало тело бацио иза помоћног објекта (шупе) у својој проклетој авлији. Кукавица и људска гњида се након злочина одметнула у шуму у којој је ухваћена, од стране мојих комшија и рођака 20 сати касније. Овај злочин није добио свој судски епилог, јер је зликовац скапао у сну, од срчаног удара на празник Светог Илије, Маријин рођендан у затворској болници у Београду. Зашто је био притворен у затворској болници, а не у притвору, затвору не питајте мене, него оне који су одлучили да је „болестан“ и да му треба нега. Ђаволи га „неговали“, да Бог да. Мрцињак је у полицији до детаља описао злочин, чије сам Вам детаље изнео, да би се пред истражним судијом бранио ћутањем, на савет адвоката који му је додељен по службеној дужности! Након свега, кроз шта смо прошли, моја жена, синчић од тада четири године (сада пет и по) и ја, одлучио сам да свој живот подредим борби за доношење антипедофилског и антисилеџијског закона, којег у земљи коју волим и поштујем нема! С тим у вези оснивам фондацију, која ће носити име моје покојне кћери, „Марија Јовановић – Дете“ са јасним циљевима:

СИЛОВАЊЕ НЕ СМЕ ВИШЕ БИТИ РЕЦИДИВ – ДЕЛО У ПОВРАЋАЈУ!
КАЗНЕНА ПОЛИТИКА ПРЕМА ПЕДОФИЛИМА НАЈОШТРИЈА МОГУЋА, НЕМА МИЛОСТИ И ДРУГЕ ШАНСЕ ЗА ЊИХ. НИ ЖРТВЕ КРВНИКА НЕМАЈУ ДРУГУ ШАНСУ!

Забрињавајуће велик је проценат силоватеља повратника. Као и све распрострањенија педофилија у држави у коме живимо. Новинске ступце скоро свакодневно испуњавају овакви злочини. Последњи се догодио у недељу 26. фебруара текуће године у месту Врачев Гај, покрај Беле Цркве. Када је Рајко Јовановић, силоватељ повртаник секиром, зверски убио Драгана Петровића и покушао да му силује ћеркицу од 12 година, поред његова обезглављена тела. Сам чин силовања (на срећу) није успео да обави, јер је био превише пијан. Након крвавог пира се и овај олош одметнуо. За време бекства је навраћао у родитељску кућу, где је напкон и ухваћен. Рајка Јовановића, двадесетседмогодишњег злотвора из Врачева Гаја држава Србија је „ у име народа“ осудила на четири и по (4,5) године (!!!) због силовања непокретне старице и ментално заосталог детета. Да би иста та Србија Рајка, опет „у наше име“, име народа ослободила након одлежане три године, због примерног владања! Мада је, у међувремену, имао једно бекство из затвора у који је враћен. Примерно, нема шта. Шок, за шоком! За неверицу.
У некој другој нормалној Србији, Рајко и њему слични не би имали шансу да икада више до краја својих бедних живота виде зрак сунца, а да није кроз затворске решетке. У овој, Вашој и мојој Србији сексуални предатори се пуштају да слободно тумарају и чине злочине, а судије их у наше име, име народа награђују срамотно ниским и мизерним казнама. Због свега наведеног сам дао себи слободу да напишем предлог закона који би педофиле и силоватеље држао подаље од њихових жртви. Када већ нико од оних који се баве правдом и правом то неће или не жели.

Слободан Јовановић
Стари Лединци, поред Новог Сада

************

ПРЕДЛОГ „МАРИЈИНОГ ЗАКОНА“

Од Слободана Јовановића

Одељак Превентива 

 Тачка 1. 

Направити попис, регистар свих сексуалних предатора, процесуираних и осуђених у последњих двадесет година.Попис ставити на јавни увид у полицијским станицама и судовима у местима боравка истих.

Тачка 2. 

Лицима из тачке 1. забранити приступ вртићима, основиним и средњим школама, дечијим игралиштима и јавним приредбама на којима учествују деца.

Тачка 2′.

Направити „забрањене зоне“ за лица из тачке 1. у пречнику од једног километра око вртића, школа, дечијих играчишта и играоница, које би биле контролисане од стране полиције.

Тачка 3.

Осуђиваним напасницима дати у обавезу, под претњом кривичног гоњења, да се јављају на свака три или шест месеци у најближу полицијску станицу, спрам места боравка истих. А, ради контроле кретања и евентуалне промене места боравка.

Тачка 4.

За оне који се огреше о тачку 3. увести мониторинг, праћење путем „наруквице“ ГПС уређаја, који би им био стављен на ногу.

Тачка 5.

Организовати систем узбуњивања у свим објектима у којим бораве деца. На релацији наруквица- објекат- полиција, као противпожарни или противпровални системи који већ постоје. Да би полицајци могли правовремено да реагују и интеревенишу уколико се такво лице појави у „забрањеној зони“.

Одељак КАЗНЕНЕ МЕРЕ

Тачка 1.

Сваки облик сексуалног насиља над децом кажњава се са минимум 40 година строгог затвора, без могућности помиловања. И увођење у јавни регистар педофила и силоватеља.Под насиљем се подразумева и свако ласцивно и безобразно узнемиравање деце.

Тачка 2. 

У случајевима да је починалац лице из тачке 1. , одељка превентива, односно повратник, казна се аутоматски удуплава, на 80 година без могућности помиловања.

Тачка 3.

Уколико је напаствовано дете млађе од дванаест година, одређује се казна затвора од 60 година, без могућности помиловања.

Тачка 3′.

Уколико услед извршеног злочина наступи смрт детета казна је максималних 80. година без могућности помиловања.

Тачка 4. 

Свим доказаним и осуђеним сексуалним предаторима се одузима сва покретна и непокретна имовина и прелази у власништво државе.Држава од те имовине има исплатити одштету жртвама, односно родитељима или старатељима. У висини просечне месечне плате у трајању за онолико година на колико злотвор буде осуђен. Минимум 40.Ако ли нема имовине или не покрива трошкове, злотвор мора бити натеран да ради на робији и на тај начин сноси законом прописане трошкове.У случају смрти за време издржвања, држава из буџета има обезбедити средства.

Тачка 5.

За интернет педофилију, поседовање и чување педофилског садржаја изриче се казна затвора од 20 година, минимално. Забрана приступа рачунарима и мобилним телефонима за време трајања исте и обавезан мониторинг, праћење путем ГПС уређаја након одслужења исте. Уз безбедносне мере из тачака 3. и 4. одељка превентива.

Тачка 6.

Педофилија није болест, никакве олакшавајуће околности се не смеју узимати у обзир код оваквих случајева. Педофилија је кривично дело најгоре врсте и као такво га и треба третирати.

Тачка 6′.

Уколико је напасаник, ипак душевни болесник од раније, сву одговорност има да сноси лице којем је поверен на старање, старатељ уз примену свих мера као и да је само починилац. Што даље имплицира да се душевни болесници на време сместе у установе затвореног типа са потребном лекарском негом. И у будућности не дозволи могућност несвесног чињења не дела, од стране истих.

Тачка 7.

За напаствовање, силовање одраслих жена или мушкараца одређује се казна од минималних 30 година затвора, до максималних 80, уз примену мера из тачке 4.

Тачка 8.

Уколико је у питању серијски силоватељ мора бити осуђен на максималну казну затвора у трајању од 80. година, без могућности помиловања.

Тачка 9.

 За организовано групно силовање одређује се казна од 50. до 80. година за сваког починиоца.

Тачка 10. 

Закон не треба да препознаје категорију смањене урачуљивости под дејством алкохола или дрога, него да такве починиоце максимално кажњава и да служе за наук другима.

Тачка 11.

 Браниоце по службеној дужности за осуђене педофиле и силоватеље да не плаћа држава, него нека се еснафски самоорганизују и оснују фонд, уколико желе да заступају исте. Јер је парадоксална ситуација да жртва или породица жртве у неком проценту ( путем пореза који плаћа) партиципира у одбрани свог крвника.За оне за које се не докаже дело, да им правни заступници буду плаћени као и до сад, из буџета.

_________________
Извор: http://www.facebook.com/slobodanjovanovic37

7 replies »

  1. Otac sam tri deteta,bivse aktivno vojno lice.Nisam monstrum ali jedina kazna za silovanje,ubistvo ili bilo kakav perverzni cin na maloletnom detetu kaznjiv je jedino i iskljucivo SMRCU.Nije liberalno ni demokratski,kosi se sa velikim brojem povelja o ljudskim pravima……….. samo da napomenem da u zapadnim zemljama kazna za krivolov jelena kapitalca iznosi do 5 g zatvora a za silovanje maloletnika do 4,5 g zatvora.Ziveo sam u Abu Dhabiju-1984 silovano je i ubijeno dete.Zlocinca su uhvatili i osudili na smrt-vezan je za kuku policijskog automobila i razvozen Cornishom (prsten oko centra grada) sve dok na sajli nije vise bilo nicega-JAVNO.od tada do 2005 kada sam radio tamo takvo se nesto nije ponovilo.

    Свиђа ми се

  2. Поштовани г. Слободане Јовановићу,
    саосећам са Вашим болом који не бих пожелео ни најгорем непријатељу. Ако Вам нешто значи, ми слободни грађани Србије, који нисмо плен интересних група, који смо окупљени око једине народне, грађанске листе под називом ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ-НИКОЛА АЛЕКСИЋ, јавно изјављујемо да ће нам Маријин закон бити идеја водиља у борби против изопачености људске врсте.
    Под пуном моралном одговорношћу, за наведену изборну листу, Никола Алексић, лично.

    Свиђа ми се