БАРИКАДЕ

ПИСМО ЈЕДНЕ СРПКИЊЕ… ИЛИ ПРИЧА О „ЛЕПОТИЦИ И РЕЖИМСКОЈ ЗВЕРИ“…


ЈЕДНА КРХКА И НЕУСТРАШИВА ГРАЂАНКА „ВЕРСУС“ ТАДИЋЕВЕ ПРЕТОРИЈАНСКЕ ГАРДЕ

9 март 2012, ФБР, Радмила Васић

Драги пријатељи,

Данас 09.03.2012.године око 12ч и 45 минута случајно сам се послом нашла у близини палате правде. Полицајац на дужности, НА ТРОТОАРУ ИСПРЕД ГАРАЖЕ, која се налази испод палате правде, нас је  зауставио и рекао да сачекамо минут и ту останемо, нисмо могли даље да се крећемо. Иза његових леђа и на улици и у гаражи било је више припадника жандарнерије под пуном ратном опремом и пушкама на готовс, а исто тако било је и пуно црних џипова пуних са припадницима жандармерије и са пуном ратном опремом. Нажалост нисам успела да сликам.

Чекајући, а већ се сакупило 7-8 људи, и ја сам била са рођацима и пријатељима, рекла сам гласно,гледајући у маскираног припадника жандармерије: “КАКО СПРЕМНИ И ДОТЕРАНИ МОМЦИ, КАД’ЋЕТЕ НА КОСОВО РАВНО“. полицајац у униформи ме је само погледао, изненађен али није реаговао..

У НАРЕДНИХ 5 МИНУТА ПОД ЈАКОМ И ЗАГЛУШУЈУЋОМ СИРЕНОМ ПОЧЕЛА СУ ДА ИЗЛАЗЕ ВОЗИЛА, ПАР КОМБИЈА А ЗАТИМ ЦРНИ ЏИПОВИ ИЗ ГАРАЖЕ И ОТИШЛИ СУ ПРЕМА АУТО ПУТУ ИЛИ УСТАНИЧКОЈ УЛИЦИ. ИНТЕРЕСАНТНО ДА НИЈЕ БИЛО КАМЕРА У БЛИЗИНИ???… ПОЛИЦАЈАЦ НАС ЈЕ ПРОПУСТИО И МИ СМО КРЕНУЛИ КА ЗГРАДИ ПАЛАТЕ ПРАВДЕ. ВЕЋ НА УГЛУ И У САМОЈ ГАРАЖИ ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ НЕКОЛИКО МАСКИРАНИХ ПРИПАДНИКА ЖАНДАРМЕРИЈЕ, ТАКОЂЕ ПОД ПУНОМ РАТНОМ ОПРЕМОМ.

ПРИБЛИЖАВАЈУЋИ СЕ ЊИМА, ЈА САМ ПОНОВО ВРЛО ГЛАСНО РЕКЛА: ТАКО СПРЕМЉЕНИ И ДОТЕРАНИ КАД ЋЕТЕ НА КОСОВО РАВНО??? НА ТО ЈЕ ЈЕДАН ПРИПАДНИК ЖАНДАРМЕРИЈЕ ПОД МАСКОМ ГЛЕДАЈУЋИ У МЕНЕ РЕКАО ВРЛО ДРСКО“ ПРВО ВИ ПА ОНДА МИ“ ИЛИ НЕШТО ТИПА “ПОСЛЕ ВАС“. НА ТО САМ ЈА ВРЛО ОДЛУЧНО И ГЛАСНО РЕКЛА “ ЈА ЋУ ОДМАХ И САДА..А ВИ?? ДАЉЕ НИЈЕ БИЛО ОДГОВОРА. ОТИШЛИ СУ У ГАРАЖУ.

ПА МИНИСТРЕ ДАЧИЋУ БРУКО И СРАМОТО ЗА ДРЖАВУ: ВАША ЖАНДАРМЕРИЈА ПОД ПУНОМ РАТНОМ ОПРЕМОМ НИЈЕ СПРЕМНА ДА ИДЕ ПРВА НЕГО ПОТУРАЈУ ДА ТО БУДЕ ЦИВИЛНА ОСОБА И ПЛУС ЖЕНА. КОГА ОНИ ЧУВАЈУ ИСПРЕД ПАЛАТЕ ПРАВДЕ КАДА НИСУ СПОСОБНИ ДА БРАНЕ УСТАВНИ ПОРЕДАК И ОТИМАЊЕ ДРЖАВЕ?

КОГА ОНИ БРАНЕ? ОНАКО СПРЕМНИ ДА УТЕРАЈУ СТРАХ У КОСТИ НА ПРВИ ПОГЛЕД, А НЕМАЈУ ХРАБРОСТИ ДА БРАНЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ, БАР РЕЧИМА АКО ЗА САДА НЕ МОГУ ДРУГАЧИЈЕ ..

НЕВИЂЕНА СРАМОТА ЗА КОМПЛЕТНО МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА А ПОСЕБНО ЗА МИНИСТРА ДАЧИЋА. ОН МОРА ДА ОДГОВАРА ЗА СВЕ ИЗДАЈЕ, ЗАЈЕДНО СА ТАДИЋЕМ , БОРКОМ СТЕФАНОВИЋЕМ, ВУКОМ ЈЕРЕМИЋЕМ, ДИНКИЋЕМ, МАНЕКЕНОМ ЉАЈИЋЕМ, ЧЕДОМ, ВУКОМ И НА ЖАЛОСТ ИМА ИХ ЈОШ МНОГО..

ПС: не знам да ли су били тамо због доле наведеног текста у вези подизања оптужнице за побуну???

КОГА ОНИ ЧУВАЈУ- ОЧИГЛЕДНО НЕ УСТАВНИ ПОРЕДАК ЗЕМЉЕ КОЈОЈ НАВОДНО СЛУЖЕ? НЕДАВНО ИХ ЈЕ ТАДИЋ ПОСЛАО У ПОМОЋ РАТНОМ ЗЛОЧИНЦУ ТАЧИЈУ ДА ПРЕМЛАЋУЈУ СРПСКЕ РОДОЉУБЕ НА БАРИКАДАМА!!!

 

 

 

2 replies »