ВЕРА

ОБАВЕШТЕЊЕ: Традиционалан одлазак Равногораца у Дражевину 13 марта 2012…


Равногорски покрет традиционално и ове године организује 13.03.2012.год одлазак у Дражевину код Вишеграда где су домаћини О.О Вишеград и духовник отац Јован, код којих смо увек братски и домаћински прихваћени и испоштовани, а у договору са братом Недељком Кокошаром председником организационог одбора као и сваке године у 09.часова је полагање цвећа погинулим борцима 1991.год – 1995.год у центру Вишеграда, а потом се одлази у Дражевину на молитву у цркви Св. Николе поред Дражиног споменика.

После молитве недалеко од цркве одлази се на парастос изгинулим официрима Ђенерала Драже Михаиловића који су бранили свога комаданта од кумунистичких зликовца -ознаша и часно дали животе за свога комаданта. Потом се протокол наставља испред споменика Ђенерала Драже Михаиловића поменом и обраћањем духовника оца Јована и домаћина из Вишеграда брата Недељка Кокошара.

Равногорски покрет као и предходних година са својим следбеницима одлази на место где су комунистички зликовци ухапсили Ђенерала Дражу Михаиловића начелника штаба Врховне команде Југословенске војске у Отаџбини, мучили га и везаног одвели за Београд тако да су га у том несретном Београду и убили, без пресуде и без права на знање места где је ликвидиран и сахрањен. А то нама Равногорцима додатно задаје обавезу да морамо сложни и јединствени како да одемо и поклонимо се на месту где је ухапшен наш Ђенерал, тако да јединстевени и наступимо и порнађемо његово место погубљења и укопа.

Сматрамо да сви они који за себе кажу да су равногорци требали би да стану заједнички под један барјак, барјак Равногорског покрета и заједнички и у слози да дођемо до истине места погубљења ђенерала Драже Михаиловића као и до места где почивају посртни остаци ђенерала Драгољуба Драже Михаиловић. Равногорски покрет већ ради на томе а исто тако позивамо нашу браћу Равногорце који желе да се прикључе нашем захтеву и да направимо заједничку листу са којом ћемо затражити од државе Србије да што пре крене радити по том питању како би се открила права истина уз сагласност представника С.П.Ц. и равногораца.

Сви заинтересовани чланови за одлазак 13.03.2012. год у Дражевину треба да се јаве у што краћем року председницима својих општинских одбора, а председници О.О да се јаве председнику за организовање важних датума у Р.П. Предрагу Богићевић на тел: 064/665 73 96

http://www.ravnogorskipokret.com/index.php?option=com_content&view=article&id=239:2012-03-08-02-00-46&catid=1:novo

1 reply »