Антиблебетон

АНТИБЛЕБЕТОН 6: ХОЋЕ ЛИ ВЛАДИНЕ СНАГЕ НАПАСТИ АРМИЈУ СИРИЈЕ!?


Дипломатски

АНТИБЛЕБЕТОН(6)

– Трагом вести и изјава белосветских и домаћих моћника

Дилема:

ХОЋЕ ЛИ ВЛАДИНЕ СНАГЕ

НАПАСТИ АРМИЈУ СИРИЈЕ?

У Клубу за старе и пензионере у нашем малом месту избила је масовна туча између две групе пензионерки различитих хобистичких оријентација. Када је полиција дошла да развади сукобљене стране, старе амазонке су се већ повукле на почетне положаје у сали Клуба са пуним рукама косе. После утврђивања бројног стања на поду је пронађена једна перика, али од Мице Капетанице ни трага ни гласа. Код Цице Пудлице, иначе предводнице друге супротстављене групе, уместо прамена тек офарбане плавуше, засијало је теме… Баба Сера је на записник саопштила да је Цица Пудлица у току туче скинула перику Мици Капетаници а ова је њој ишчупала прамен косе и понела кући као ратни трофеј.

Чаршија бруји а прети и опасност да се сукоб прошири и на пензионере у суседној сали, па и шире.

Разлоге сукоба издиктирала је полицији Цица Пудлица:

– Ми овде читамо разне новине и пратимо ситуацију у Сирији и коментаришемо. Кад

год сам ја рекла владине снаге, а рекла сам тако јер тако пише у новинама, Мица Капетаница се спрдала на моје речи и говорила Јеб… те владине снаге када не могу да савладају шаку побуњеника. Сад када су владине снаге ушле у део града Хомса, Мица Капетаница промени плочу и рече Јел видиш шта ради Армија Сирије? Нема трте-мрте. Ја узмем новине и кажем Ево ти новине, сељанчуро. У њима лепо пише Владине снаге. Даћу ја теби Владине снаге уличарко једна, рече Мица, зграби новине из мојих руку и поче да ме бије новинама по глави. У том се створи гужва и ја се више ничега не сећам.

И ваш извештач је у дилеми.Није сигуран ко ратује против понуњеника: владине снаге или Армија Сирије. Чак се плаши и да владине снаге не ударе на Армију Сирије…

И не само то. Питање је на коју ће се страну ставити НАТО снаге. Ето нове главобоље.

А судећи према следећој вести изгледа да је Цица Пудлица у праву.

Валери Амос: Хомс потпуно уништен

Политика пре 2 сата

ДАМАСК Шефица канцеларије Уједињених нација за хуманитарна питања Валери Амос, која је ушла у централни сиријски град Хомс, изјавила је да је тај град потпуно уништен.

Амос је у Хомс ушла заједно са тимом сиријског Црвеног полумесеца, саопштио је Међународни комитет Црвеног крста (МКЦК), преносе агенције.

Амос је навела да се током њене посете чула паљба и пуцњава, пренела је њена портпаролка Аманда Пит.

Шефици канцеларије УН за хуманитарна питања није било омогућено да уђе у подручја која још држе опозиционе снаге, иако јој је министар спољних послова Сирије Валид Муалем рекао да може да обиђе било који део земље, додала је Пит.

Делови Хомса које је Амос видела потпуно су уништени. Хомс делује као град који је потпуно затворен и напуштен, навела је Пит.

Амос је ушла са тимом волонтера сиријског Црвеног полумесеца, који је у овој четврти остао 45 минута, пренео је АФП.

Чланови хуманитарног тима су рекли да је већина становника ове четврти, попришта жестоких сукоба режимских снага и антирежимских побуњеника, отишла и упутила се ка областима у којима може да добије помоћ МКЦК, јавила је агенција Франс прес.

Амос је допутовала у Хомс након што је посетила Дамаск, где је разговарала са министром спољних послова Валидом Муалемом, који је обећао да ће власти сарађивати са њеном мисијом како би се обезбедила помоћ за градове угрожене сукобима.

Амос је допутовала у дводневну посету након оштре међународне реакције због тога што је сиријски председник Башар ал-Асад одбацио њен ранији захтев за долазак у Сирију, у коју би у суботу требало да допутује и изасланик УН и Арапске лиге Кофи Анан.

Према најновијим подацима којима располажу активисти, у сукобима владиних снага и припадника опозиције у Сирији, који су почели пре годину дана, погинуло је скоро 8.500 људи.