Антиблебетон

АНТИБЛЕБЕТОН 4- „У СИРИЈИ 100 ФРАНЦУЗА ИСПЕЧЕНО НА РАЖЊУ“


Дипломатски

АНТИБЛЕБЕТОН(4)

– Трагом вести и изјава белосветских и домаћих моћника

Узбуна у председничким кабинетима, обавештајним централама и експозитурама и ратним штабовима у Француској и Евроатлантиди

СИРИЈА: Преко 100 Француза испечено на ражњу

Према незваничним новинским изворима, у Сирији, у једном шиитском селу на око 100 км североисточно од града Хомс, на ражњу је испечено око 100 француских држављана који су носили хуманитарну помоћ у оружју и приручнике о демократији у сто лекција.

Одмах је подигнута узбуна у Паризу, Вашингтону и Бриселу. Послати су бројни обавештајци, командоси, активирани авакси и беспилотне летилице.

Међутим, пренего што се сво ово људство са апаратуром распремило, стигле су прве опипљиве вести руског медија The Voice of Russia које бацају сасвим другачије светло на овај страшан случај са хепиендом по Французе.

На срећу целог евроатлантског света, Французи су живи и здрави. Додуше, са лисицама на рукама и можда са по неком модрицом приликом заробљавања…

Е, сад, што се некима журило са америчким пртедлогом резолуције о Сирији, то му дође као друга страна вести…

Но, кренимо трагом вести.

СИРИЈА: Преко 100 страних бораца ухваћено у граду Хомс, већином француски војници

Шта се стварно дешавало у окупираном граду Хомс, тек данас полако излази на видело. Према наводима сиријске војске, на простору побуњеничких зона у граду Хомс ухваћено је преко 100 плаћеника стране националности.

Извори говоре како су већина ухваћених Французи, док су остали из неколико арапских земаља. Неки извори, као што је руски радио Тхе Воице оф Руссиа, наводе како је барем 100 француских војника заробљено.

Поједини извори наводе како се Француска већ ангажовала и настоји што брже извући своје људе из земље, пре свега због снажних политичких реперкусија које би могао имати овај скандал.

Вести се данас потврђују из више извора, независне француске новинске организације наводе како је у свему директно суделовала француска либанска амбасада.

Опширнији детаљи још нису познати, ипак високи представници побуњеника потврдили су како добијају француско оружје.

Сиријски ауторитети тврде како се живот у граду настоји нормализовати након што је сломљена опсада која је трајала готово месец дана. Информације за руски канал РТ директно из Сирије преноси репортерка Марија Финошина која тврди како међу становништвом постоји страх да би могле избити нове борбе.

Ипак, вијест која у потпуности руши помно састављану слику којом се желела приказати сиријска војска као агресора, је заробљавање француских војника у граду Хомс.

Након што су информацију потврдиле сиријске власти, данас потврде долазе и од стране заступника либанског парламента.

Заступник Асем Консоа жестоко је прозвао Француску због уплитања у унутрашње политичко питање Сирије навевши притом податак како је 118 француских војника заробљено у граду Хомс заједно с побуњеницима.

Консоа такођер наводи како ће овај скандал засигурно штетити политичкој каријери Николе Саркозија који се бори за реизбор на место француског председника.

Руски медиј Тхе Воице оф Руссиа такођер преноси вест како је сиријска војска заробила преко 100 француских војника за време офанзиве на град Хомс.

ИЗВОР: Izvor: advance.hr

2 replies »