ДЕШАВА СЕ...

Стање шест полицајаца драматично, јер су све време, које су провели у притвору, српски полицајци тешко физички и психички малтретирани!


Блокирани рачуни ухапшеним полицајцима

1. март 2012.  19:45

БЕОГРАД – Адвокатском тиму Независног синдиката полиције косовске власти нису дозволиле да заступају полицајце који су ухапшени у Гњиланама у ноћи 22. на 23. фебруара. Како су нам рекли у овом синдикату, адвокати Мирослав Живковић и Срећко Митрић су их известили да је стање ухапшених драматично, јер су све време, које су провели у притвору, српски полицајци тешко физички и психички малтретирани.

– У нарочито лошем стању је Горан Матропазовић, који се налази на ивици нервног слома. Реч је о полицијском службенику који је гледао како припадници РОСУ стављају лисице на руке његовог детета – рекли су нам у НСП. Истовремено, у НСП оцењују да су адвокати који заступају Драгана Стојковића и Златка Денића поступили непрофесионално и неетички, јер нису уложили приговор на решење о продужењу притвора. То су адвокати Властимир Петровић и Дејан Васић, који имају лиценцу власти у Приштини.

______________
Извор: Правда

************

Грачаница: Лекари траже да прегледају
ухапшене Србе

01 март 2012 Вести

Колегијум лекара Дома здравља из Грачанице упутио је данас захтев шефу Еулекса Гзавије де Марњаку да лекари те здрарствене прегледају Србе из Косовског поморавља
ГРАЧАНИЦА – Колегијум лекара Дома здравља из Грачанице упутио је данас захтев шефу Еулекса Гзавије де Марњаку да лекари те здрарствене прегледају Србе из Косовског поморавља, ухапшене пре неколико дана.

У саопштењу колегијума лекара се подсећа да је косовски омбудсман Сами Куртеши оценио да је „било прекорачења употребе силе током хапшења и привођења, да су приметне модрице код ухапшених и да су видљиве последице код чланова њихових породица“.

„Очекујемо да ће ухапшени Срби имати људско право на лечење, с обзиром да је и сам косовски омбудсман потврдио да су њихове повреде видљиве“, додаје се у саопштењу.
Специјалне јединице косовске полиције су у суботу у раним јутарњим сатима ухапсиле шесторицу Срба, од којих је петорици одређен једномесечни притвор.

Четворица Срба који су у притвору запослени су у полицијској управи Гњилане, радили су у Врању, а живели на Косову.
У притвору су Златко Денић, Младен Димитријевић, Никола Трајковић, Драган Стојковић и Горан Матропазовић.

______________
Извор: Танјуг

 

Категорије:ДЕШАВА СЕ...