ДЕШАВА СЕ...

СРС предала потписе грађана против ЕУ


Српска радикална странка (СРС) бориће се на сваки начин да спречи улазак Србије у Европску унију (ЕУ), поручили су данас чланови СРС-а испред Председништва Србије где су предали више од 200.000 потписа грађана Србије који су против ЕУ. Око стотину чланова те странке окупило се у подне испред зграде Председништва с намером да предају више од 200.000 потписа прикупљаних око седам недеља у оквиру петиције „Србија неће у ЕУ“.

29. 02. 2012. 14:12 разни: Бета, агенције, ФБ групе, профили

Они су испред Председништва, које је обезбеђивао велики број полицајаца, носили слике лидера радикала Војислава Шешеља коме се суди у Хашком трибуналу, као и транспаренте на којима је писало „Тадићу, издао си Србе и Србију“ и „Тадићу, одрекао си се Косова и Метохије“.

„Ово је само један мали број грађана Србије који схватају да је ЕУ за Србију катастрофално решење и да ће нас то јако скупо коштати“, рекао је новинарима потпредседник СРС Драган Тодоровић.

Према његовим речима, „само“ од потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању Србија на царинама сваке године изгуби преко 350 милиона евра.

Тодоровић је оценио да је споразум с Приштином о регионалном представљању Косова „потпуна велеиздаја“ јер је омогућио да Косово и Метохија „де факто и де јуре постане независна држава“.

„Прича о звездици и о нашој победи потпуно је беспредметна, има само намеру да обмане грађане Србије“, навео је Тодоровић.

Он је казао да грађани Србије не желе у ЕУ зато што је ЕУ у последњих 20 и више година учинила све да разбије СФРЈ, СРЈ, а сада Србију, и да ће, како је истакао, и Војводина, као и Црна Гора док је била у заједници за Србијом, „кренути у путем независности“.

Није довољно то што нас ЕУ не жели, него и ми њима треба да кажемо да не желимо у ЕУ која нам отима Косово и Метохију и која је бацила око на неке територије и неће да се смири док се не уништи српски народ и Србија„, оценио је функционер СРС-а Зоран Красић.

Према његовим речима, евроатлантски пут представља пут „самоубиства српског народа“.

„Прошло је време медијских манипулација, пропагандних трикова типа ‘и Косово и ЕУ’. То је немогуће. Борис Тадић мора да одговара за ове акте велеиздаје“, истакао је Красић.