ДЕШАВА СЕ...

У припреми – захтев за уједињење „Косова“ и Албаније!


Припрема се захтев за уједињење Косова и Албаније

28.02.2012 11:42

Група посланика „Скупштине Косова“ припрема захтев за „уједињење Косова са Албанијом“. Да би се овај предлог размотрао у „Скупштини Косова“ потребни су потписи 30 посланика.

Група посланика „Скупштине Косова“ припрема захтев за „уједињење Косова са Албанијом“, преноси данас приштинска агенција Телеграфи. Захтев ће најпре потписати 12 посланика, да би касније број достигао 30, што отвара могућност да се предлог размотри у „Скупштини Косова“.

„До овог захтева долази након што је Влада Косова одлучила да прихвати фусноту која искључује употребу термина Република у дипломатским и другим међународним представљањима. Сазнаје се да захтев посланика има и подршку председника парламента Јакупа Краснићија. Овај захтев има подршку и посланика турске мањине на Косову“, пише агенција.

„Председник Скупштине Косова“ Јакуп Краснићи је, према истим изворима, индиректно исказао да је против представљања Косова фуснотом тако што је изјавио да о уставности споразума о регионалном представљању треба да се изјасни и „Уставни суд Косова“.

Сазнаје се да ће група 12 посланика, инцијатора предлога, у Тирани разговарати са председником Албаније Бамиром Топијем, од кога ће тражити подршку.

(Бета)

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

1 reply »