Издаја

О барикадама, фусноти и звездици… из угла обичног Косовског Србина!


Можда је ово време катакомби… задње време…. можда нема више Срба… можда смо ми задњи Срби… и оних четворо, петоро што живе у Р.Српској, Централној Србији, Црној гори… нек дођу и они овде… позивамо их… шта ћете тамо? Дођите, Срби са Србима у муци, али у слави Господа. А Еуропејци са Еуропејцима у свили и аду вечном… Можда смо ми задњи Срби…. очувајмо свето Српско име чисто ко што су га наши преци створили! Амин Боже дај!

**************

Шта рећи? Нема речи… Шок терапија… Сувишно је коментарисати – ову филозофију и будала разуме, јадни су они који су одлучили да иду по блату, а имају пут… слепи па не виде! Надам се да ће народ показати пут којим треба ићи, а њих оставити у блату, за боље нису!

Дачић на Север послао жандармерију, ЕУ нас тукла месецима Кфором, Тачи у Гњилане шаље Росу…. а Срби с Космета сметају свима. Изгледа им фале покретне мете за вежбу, а ми још и покретни… милина! Тешко је кад немаш својих на свету, свима си џак за шутирање.

Гњилане: Видно узнемирени Срби у Гњиланском крају. Мисле да је данашњи напад само почетак. Брину за децу и ближње. Ово што смо ми данас доживели у Гњиланској општини је тек почетак, слажете ли се? Тек ће нас да “милује” Тачијева кољачка Косова Репубљик… Господи Помилуј!

Пасјане: Узнемирени Срби из Пасјана, Шилова и Коретишта (општина Гњилане) због хапшења шест Срба и пребијања Живојина Стојановића. Сви ухапшени су запослени у МУПу Гњилане са привременим седиштем у Врању, на издавању личних докумената. Да ли је ово почетак? Коме да се обрате? Никоме! Србија не чује… свет није ни чуо.

Гораждевац: Бесни смо па нема више где! Гледамо у реакцију политичара са Севера. Неки кажу да ће сад Север да прогласи независност? Хоће ли? Немојте да нас заборавите браћо. Ту смо у истој муци с вама. Ако буде неки протест, јавите да дођемо организовано. Гораждевац увек уз Север… ко до сад. Забринути смо јако, како ћемо без плата из Србије, где ће да ради оволики народ ако нам укину послове? Има да умремо од глади. Ето нема дечији, сад ће једно по једно да нема…. Држ се Север. Бог вас клео Београдке власти… Бог вас клео!

Штрпце: од Борка и власти са Тадићем на челу се није ништа добро ни очекивало. Искрено сам мислио да ће љепотицу Едиту на крају да ожени Борко, а нас да зове на свадбу, али ето, изненадио ме. Можда му се ипак моржеви са Илирске плаже Дреничког мора не свиђају.
Нас бре браћо продали одавно. Што се цимамо више? Ајде да гледамо да преживимо и очувамо свој језик, веру, културу, чекајући нека боља времена кад ојачамо да се ослободимо. До тад да роваримо Тачију његово “Илирско царство”. Шта год да ради, да му се од нас смучи живот и да му покваримо сваки осмех. Живело СРПСТВО-нема предаје! Боримо се до краја. Још није крај. Има још Срба.

Ораховац: Целу ноћ сам сањао пахуљице, фус нотице. Целу ноћ сам се цимао као да ме неко гони. Пустим дневник – смех Борков, смех Тахиријеве, смех Тадића…Тадић стигао на фест. Хвали нас Клинтонова преварена жена. Хвали нас Брисел, поздравља Јосиповић, пусе шаље Косорова…Угасим тв. Навучем завесе. Пустим филм, кад тамо неки Србин терорише сироте Американце у Њујорк, јер је рођени кољач. Редитељ не помиње да су Амери бомбардовали његову земљу, али ето је згодна плавуша шиптарског порекла која му држи лекцију из измишљене историје у којој су Срби јели живу децу…угасим филм. Изађем напоље. Празне улице. Цео Ораховац се смара. У продавници шиптарска роба. Разговор да је обесхрабрена овим јуче, још једна породица размишља да прода кућу… бесним, али ко сам ја да им судим … не може народ више психички. Уђем у кућу, преварим се пустим тв, тамо Јелена губи меч а горе плава линија с вестима прогони ме Борковом “победом”, асиметријом, реципроцитетом… ја сам глуп за ту “високу политику“ али чим видим насмејану Тахири, не могу ја да се смејам. Знам да ја и она не можемо да се радујемо у истом дану…
Окрећем Турску серију, тамо још није умро али Риза.. али чека се… неста струја… окренем се, покријем главу ћебетом и окрећем бројаницу “Господе Исусе Христе сине Божји помилуј ме грешног”… фала Богу нестане струја, па се одморим од осмеха “победника”.

Косовска Митровица: огорчење, разочарење, није баш да није очекиван потез београдских идиота, питање како даље… Немојте мислити да су Косовци сели, узели ракију у руке па сад плачу над својом судбином.
Бесни су оправдано, не само због тога што је “Борко самозваниСпаситељ” потписао шта је потписао, него што им вређају интелигенцију говорећи да је то добро за Косовске Србе. Таман посла!  12 година овде траје “Сурвивор”. Преживели Срби и године кад им 2/3 становништва отишло или су побијени, преживело се 108 напада на мост на Ибру. Преживео се 17. март. Убијање деце широм КиМ … преживела се силовања естара, мајки, жена, ћерки… преживела се немаштина, несташица струје, воде, суше и хладноће.. преживео се један по један унмиков главешина, дочекало се много и испратило кфорових командира…разна понижења, разне увреде, разне нападе путем паљења цркава, окупација цркава од стране Ватикана и вукова у Христовој мантији, који глуме овце Христове… све!
Преживело се и отцепљење Црне Горе, њено признавање Косова репубљик…а за Србију, њену несрпску власт се увек знало да ће нас на крају откачити, оставити на немилост шиптара… признати КиМ…. и ето дошао је и тај дан.
Косовци не очајавају. Није им то у крви. Смишљају како даље. Шта сад?
Живети овде је већ довољно тешко и с подршком Београда, а кад нам Београд окрене леђа, укине плате, дечији већ јесте, укине школе, укине судове, укине болнице, укине општине… како живети тад?
Живимо без цркве, рекли би неки, па ћемо ваљда моћи и без њих горе… Црква јесте окупирана, али се у свом дому свако може молити до миле воље. Бог је свуда. А и, Богу хвала, слободарски дух владике Артемија погазио је окупаторе католике па нам је организовао катакомбе.. литургија има! А да нам је неко пре причао “нећете моћи у Дечане, окупирани су, у Пећаршију, окупирана је” ми би цркли од страха и тај би нас страх паралисао да не знамо да се снађемо… али Бог даје само колико може да се издржи а Косовци су се свих ових година држали само Бога и добијали снагу, утеху и веру у боље сутра од њега… Па и кад нас Београд остави, ма колико нам то страшно звучало, снаћићемо се. Нешто ћемо већ смислити. Можда и болнице могу бити у катакомбама. Бог зна да бар доктора имамо и превише. Можда можемо и школе да имамо по кућама. Тесне, али СРПСКЕ, где ће деца учити Српски, на Српском, о Српском, а не фантастику смућкану у Ватикану, да су шиптари илири, да су били католици, да су наше цркве њине.. и тра ла ла ла Велики штрумф… Можда је ово време катакомби… задње време….можда нема више Срба…
можда смо ми задњи Срби… и оних четворо, петоро што живе у Р.Српској, Централној Србији, Црној гори… нек дођу и они овде… позивамо их… шта ћете тамо ?
Дођите, Срби са Србима у муци, али у слави Господа. А Еуропејци са Еуропејцима у свили и аду вечном… Можда смо ми задњи Срби…. очувајмо свето Српско име чисто ко што су га наши преци створили! Амин Боже дај!

Прилужје – разочарани би били да смо се надали бољем, овако…

Ново Брдо: тешко да има реакција. Отупели смо више на небулозе које излазе из уста Борку Смотку. Тахири на свим каналима независне “само ви сањајте” републике Косова. Исмева Тадића, исмева Борка, исмева фус ноту. Паметна жена… својим егзотичним изгледом козе инцестоидне, са носом ко у орла, успела је да “жедне преко воде” превезе “великане српске дипломатије”…. пахуљица, фус нота…све је то исто… нема назад…

Ранилуг: сад бих опсовао, али нема ајер. Сви смо знали још кад је идиот Борко био послат у Брисел да “брани српске интересе”да неће на добро да изађе, јер прво Борко није Србин, већ будала, као друго ДС је све само не српска странка и као треће, Бриселу нису требали ни он ни Едита Дашурија, него карикатуре које ће да климају главом. Па ипак, некако, ми непоправљиви у надању, некако смо очекивали нешто друго, а не ово што нам се десило. Сад смо љути – и на Борка, и на Тадића и псујемо Цветка, али највише смо љути на своју немоћ, на своју окруженост шиптарима, на то што не можемо да смакнемо издајнике јер су реално то заслужили. У Кини кад неко учини кривично дело против домовине, то јест велеиздају, стреља се по хитном поступку, а рачун за меткове плаћа породица издајника. Мислите о томе.

Шилово: Шта рећи а не заплакати? Сви, од оне намање бебе, до неписмене баба Станије од 90 година знају боље политику да воде, од ових на власти. Јер сваки Србин на Космету зна да су нас “јужно од Ибра, још јужније од Београдских очију уперених у Брисел” оставили још далеке 1999. Болело их уво што страдамо, што немамо брашно за хлеб, што нам секу струју, што су нам деца небезбедна, што не можемо с српским таблицама нигде… а онда су се тобож љутили што узимамо шиптарска документа, и то не сви, али Београду је то одмах било сви, па су нас звали каквим све не именима, а уствари су се радовали да им се макнемо са пренапрегнуте грбаче. А ми знамо, шта ћемо им! Добри им били наши гласови, наши прасићи, наше погаче кад нам дођу на сат, два… а сад смо бачени у звериње Приштине и још се од нас очекује да будемо патриоте по кроју Београда. Па да вам кажем, Шиловани су већи патриоте од свих горе, Северно од Северног Косова… Славимо славу у мукама, певамо наше песме и пред њиховом полицијом, женимо се по старовремским обичајима, док ви јурцате за Бриселом… Нас је одавно задесило ово што радите Северу сад… па ето вам, и душу нам узмите… ми друго немамо!
____________

Извор: ФБ страница: Глас Косова и Метохије

1 reply »

  1. Очајно. Питам све нас: Има ли Срба у Србији. Бити понижен и погажен , је ли то наша карактерна особина. Трпети јарам 5.колоне, власти која нас је завила у црно, зашто и како ?! Докле. Где смо ту МИ?

    Свиђа ми се