Антиблебетон

АНТИБЛЕБЕТОН 2- БОРКО: „КОСОВО ЈОШ НИЈЕ ПРИЗНАЛО САНЏАК…“


Дипломатски

АНТИБЛЕБЕТОН(2)

– Трагом вести и изјава белосветских и домаћих моћника

26 фебруар 2012, ФБР редакција

Борко: КОСОВО ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПРИЗНАЛО САНЏАК

Како јавља РТС, шеф преговарачког тима Београда у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић рекао је да Србија постигнутим договором у Бриселу није признала независност Косова, већ да је, напротив, Резолуцији 1244 дала нови живот и потврду на међународној сцени.

Србија није признала Косово. Да. Да. Био пас као кер ако лажем.

Ни Косово још увек није признало северни и јужни Санџак.То је наш велики успех.

Косово није признало ни Метохију?

Боже, Боже… Кап у мору…

Са прикључком на апарате за виталне функције, Резолуција 1244 добија нови живот. Не бојте се. Шокови су добри људи. Неће они извући утичнице док им неко не каже. Кева да ми клопа песак.

А и тада она остаје на међународној сцени ако је мумифицирамо и шетамо по светским изложбама…

Стефановић је на конференцији за новинаре у Влади Србије нагласио да је задовољан окончаном рундом дијалога и поновио да се постигнутим договорима чува Устав и суверенитет Србије,..“Ставови који се чују из Вашингтона и Приштине да ће овај договор помоћи у признавању независности Косова нису исправни“, нагласио је Стефановић.

Народе мој, ја сам изузетно задовољан овом окончаном рундом дијалога јер убрзо добијамо место копредседника Удружења за проучавае утицаја гама зрака на саблчасне невене и ја ту видим себе као најозбиљнијег кандидата Србије.

Устав и суверенитет? Има бре, да буду закључани иза седам брава и иза седам фојока! И то са оригинал елезет бравам и кључевима Бане Секулић Made in China.

Фактичко признање независности Косова? Верујте мени а не својим очима. А тек Вашингтону и Приштини… Ни њима. Шта знају они црнци из гетоа по преграђу? Ништа. И шта знају они Шиптари из Самоопредељења? Ништа.

Стефановић је рекао да је мишљење Међународног суда правде, које је Србија тражила, потврдило да Декларација о независности Косова није у супротности са међународним правом, али да оно није дало потврду да су Албанци имали право на отцепљење и да су могли то и да остваре.

„Косово није добило потврду да може да буде независно, већ да је могло да добије папир од групе људи која се ту скупила. Они, додуше, то не виде на тај начин, али ја то разумем“, рекао је Стефановић.

По међународном праву Шиптарима није забрањено да се одцепе и са собом повуку и Србе који немају где да побегну са Косова. Ето питајте мога брата лажова који лаже као и ја. Ту је Међународни суд правде и нека потврди да он није издао никакву потврду или ведрење Шиптарима да су они сада независни.

Стефановић је рекао и да ће два споразума, која нису потписана, бити достављена Скупштини на разматрање пошто их усвоји Влада.

У крајњем случају, ова два међудржавна споразума ће ићи на Владу а затим Скупштину. Ако већина мојих страначких колега скокне до Бодрума, понда неће бити кворума и споразуми неће бити усвојени до прве прилике.

Представници Београда и Приштине јуче су, после три дана маратонских преговора, постигли договор о регионалном представљању Косова и интегрисаном управљању прелазима.

Косово ће на регионалним форумима бити представљено уз фусноту у којој ће бити наведени Резолуција 1244 и мишљење Међународног суда правде о декларацији о независности.

У тексту фусноте писаће: „Овај назив, без прејудицирања статуса Косова, у складу је са Резолуцијом 1244 и мишљењем МСП-а о декларацији о независности Косова“.

Водили смо три дана маратонске преговоре са Шиптарима. И да нам не дадоше бунике да се мало освежимо, ја не знам како бисмо ми издржали…

А то што ће бити у фусноти неће верификовати Мишљење Међународног суда правде и њихову Декларацију о независности јер сам се ја у задњем тренутку сетио да текст из фус ноте буде на старохебрејском и једва видљиво помоћу лупе.

НЕ БРИНИТЕ. МИ ВАС ВОДИМО У СИГУРНО ПРОПАСТ. СПАСА НАМ НЕМА А ПРОПАСТИ НЕ МОЖЕМО. НИЈЕ ДА НЕЋЕМО, НЕГО ЈЕДНОСТАВНО НЕ МОЖЕМО.

Па сада нема и Вашингтон и Приштина одгонетају ово што сам рекао. Дотле ће се ваљда и Руси опасуљити…