Злочини над Србима

АЛАРМАНТНО!!! Први резултати Борковог споразума – На КиМ почеле бруталне акције РОСУ полиције!!!


Ристић: Косовска полиција жели да угаси све српско на КиМ

25.02.2012 18:10

Лекари: Специјалци Росу лисицама везали шестогодишње српско дете
Трајковић: Косовски специјалци брутално претукли и малтретирали шест Срба у Гњилану
Гњилане: Косовска полиција ухапсила шест радника МУП-а Србије

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић нагласио је да је косовска полиција „решила да хапси у циљу гашења свега српског на Косову“.


Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је данас да су припадници специјалне јединице косовске полиције ухапсили бивше припаднике МУП-а Србије у Гњилану, нагласивши да је косовска полиција „решила да хапси у циљу гашења свега српског на Косову“.

Ристић је београдским новинарима који бораве на Косову рекао да косовски Срби треба да имају иста права која су имали косовски Албанци када су одбијали српске институције.

„Ми смо држављани Србије и то желимо да останемо. Схватамо специфичност косметске ситуације, знамо да Србија не може да нас штити инструментима војске и полиције. Мислимо да наставимо борбу мирним средствима и надамо се да ће једног тренутка и делови међународне заједнице који мисле да је једино решење да Срби прихвате косовске институције, од тога одустати“, нагласио је Ристић.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је хапшење шесторице радника МУП-а Србије код Гњилана „још једна провокација приштинских власти која може дестабилизовати све што је договорено у Бриселу“ и најавио „реципрочне мере“ ако се ситуација не разјасни у року од 48 сати.
(Тањуг)

**********

Брутална акција РОСУ код Гњилана

25.02.2012 17:04, Танјуг

ГЊИЛАНЕ – Припадници специјалне јединице косовске полиције, РОСУ, јутрос су у селима код Гњилана извели акцију у којој су, према тврдњама више извора, претресали куће чији су власници Срби и неколико људи ухапсили.

Начелник Косовско-поморавског округа Драган Николића у изјави Тањугу истиче да је у тој акцији претучен један мештанин, а четворица ухапшена, док директорка Дома здравља у Грачаници Рада Трајковић каже да је „шесторо Срба брутално претучено и потом ухапшено“.

По њеним речима, РОСУ су извели акцију у селу Пасјане код Гњилана, током које су „упадали у куце Срба, брутално их тукли и малтретирали“.

„Акцију су изводили против ненаоружаних људи и њихових укуцана, који нису пружали никакав отпор, притом користеци прекомерну силу. Шесторо Срба је брутално претуцено, од којих неки имају и тешке телесне повреде, и потом ухапшено“, рекла је Трајковић.

„Затим су специјалци ‘РОСУ’ у селу Шилово брутално претукли старца Стојановић Живојина, демолирали му куцу и тешко повреденог оставили га на поду. Недужни старац је возилом Службе хитне помоци пребацен у КБЦ Грацаница, где му се тренутно пружа ургентна лекарска помоц“, додала је она.

Николић је рекао Тањугу да је полиција у Шилову претукла Живка Стојановића, те да су у селу Пасјане ухапшени Златко Денић, Горан Матропазовић и Младен Димитријевић, а у селу Кусце Денис Трајан.

Косовска полиција претресла је куће Николе Трајковића из Партеша, Драгана Стојковића из Будриге, Трајана Тодоровића, Славка Митића и Слободана Пауновића из Кусца, а у Шилову кућу Добри Стојановића, навео је Николић.

Косовска полиција је саопстила да је у региону Гњилана данас ухапсила шест особа за које тврди да су припадници МУП-а Србије и да су код њих пронађени комади наоружања, полицијске униформе и службене легитимације МУП-а.

Како се наводи, ухапшени су З. Дениц, М. Димитриевиц, Т. Дениц, Н. Трајковиц, Д. Стојковиц и Г. Матрапазовиц.

Код њих је, према саопштењу косовске полиције, пронадена једна пушка врсте М 48, једна ваздушна пушка, један пиштољ ТТ 762 мм, 473 метака, калибра 7.62 мм, две полицијске униформе Србије, четири лап топа, два куцишта за компјутере и пет службених легитимација издатих од стране МУП-а Србије.

Ухапшени су осумњичени за напад на уставно и законско уређење Косова и ометање службеног лица у вршењу дужности, и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати.

Приштински медији преносе изјаву портпарола косовске полиције Брахима Садрија да је полиција јутрос, по налогу Окружног тужилаштва у Гњилану, извршила акцију у оквиру које је ухапсила шест особа и да се ради о групи радника МУП-а Србије, српске националности, који су радили на издавању докумената државе Србије на Косову.

Како наводи косовска полиција, Јединица за борбу против тешког криминала у оквиру Генералног директората Полиције Косова, добила је раније информацију да „илегалне организоване структуре МУП-а Србије врше криминалне активности на Косову“.

Нису поштеђена ни деца ни старци

Колегијум лекара Дома здравља у Грачаници најоштрије осуђује бруталност јутрошње акције припадника специјалне полицијске јединице владе Косова “Росу“, у којој, како је наведено, нису поштеђена ни деца ни старе особе.

У саопштењу се наводи да је током акције брутално претучен старац С.Ж, а као посебну бруталност лекари истичу стављање лисица на руке и држање на поду шестогодишњег детета, што је, како је наведено, „незабележена бестијалност у историји модерне Европе“.

Колегијум лекара апелује на све хумане људе да зауставе малтретирање деце, стараца и људи само зато што су припадници других етничких заједница.
„Можемо само да претпоставимо какве ће психичке трауме имати дете због овакве нељудскости и бездушности“, наводи се у саопштењу и истиче да је повређеном старцу пружена ургентна медицинска помоћ у КБЦ Грачаница.

Косовска полиција је саопстила да је у региону Гњилана данас ухапсила шест особа за које тврди да су припадници МУП-а Србије и да су код њих пронађени комади наоружања, полицијске униформе и службене легитимације МУП-а.

Како се наводи, ухапшени су З. Денић, М. Димитриевић, Т. Денић, Н. Трајковић, Д. Стојковић и Г. Матрапазовић. Код њих је, према саопштењу косовске полиције, пронађена једна пушка М 48, једна ваздушна пушка, један пиштољ ТТ 762 мм, 473 метака, калибра 7.62 мм, две полицијске униформе Србије, четири лап топа, два кућишта за компјутере и пет службених легитимација издатих од стране МУП-а Србије.

Ухапшени су осумњичени за напад на уставно и законско уређење Косова и ометање службеног лица у вршењу дужности, и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати.

*********

РОСУ везала лисицама 6-годишње дете, претукла старца

25. 02. 2012. 16:34 измена вести 16:43,  Бета

Дом здравља у Грачаници саопштио је да су косовски Росу специјалци јутрос у 5 сати ставили лисице шестогодишњем детету и пребили седморицу Срба од којих је најтеже повређен старац С.Ж.

„Као посебну бруталност истичемо стављање лисица на руке и држање на поду шестогодишњег детета, што је незабележена бестијалност у историји модерне Европе. Можемо само да претпоставимо какве ће психичке трауме имати дете због овакве нељудскости и бездушности“, наводи се у саопштењу Колегијума Дома здравља у Грачаници.

У саопштењу се наводи да је старац С.Ж. пребачен колима хитне помоћи у  Грачаницу, где му је пружена ургентна медицинска помоћ.

„Колегијум лекара Дома здравља у Грачаници најоштрије осуђује бруталност акције полиције Владе Косова и апелује на све хумане људе да зауставе малтретирање деце, стараца и људи само зато што су припадници других етничких заједница“, наводи се у саопштењу.

Дом здравља је навео да је специјална полиција Косова Росу јутрос извршила брутални и непримерени поход на Србе из Косовског поморавља, али није наведено да ли је тај догађај повезан са јутрошњим хапшењем шесторице Срба.

Извор близак косовској полицији рекао је агенцији Бета да су ухапшени осумњичени да су у региону Гњилана издавали документа Србије.

******

У Гњилану ухапшено шест Срба

субота, 25. феб 2012, 09:22 -> 13:56

Косовски специјалци, РОСУ, ухапсили шесторицу Срба, наводних припадника МУП-а Србије, у Гњилану. Заплењене две пушке, пиштољ, четири униформе и око 450 метака. Објашњење хапшења: Напад на уставни поредак Косова.

Косовска полиција, односно специјална јединица Росу, ухапсила је у Гњилану шесторицу Срба због „напада на устави поредак Косова“. Ова група Срба, како наводи полиција у Приштини, била је запослена у српском Министарству унутрашњих послова.

Изјава Живојина Стојановића:

Током акције, заплењена је једна ловачка пушка и једна пушка М-48, један пиштољ ТТ и 473 метка, четири униформе МУП-а Србије, те извесна количина докумената „релевентних за овај случај“, саопштила је косовска полиција.

Ухапшени су радили на издавању пасоша и возачких дозвола у одељењу Полицијске управе Гњилане, које је од 1999. измештено у Врање.

Припадници специјалних снага косовске полиције, који су послати из Приштине, извршили су преметачину и потпуно су демолирали и кућу начелника Полицијске управе Гњилане Добривоја Стојановића у околини Гњилана, у којој живе његови родитељи.

Отац начелника Полицијске управе у Гњилану, Живојин Стојановић рекао је да су га припадници специјалне полиције претуклу и „преврнули кућу“.

„У пет сати су разбили варата и прозоре, ушли су у кућу, извукли ме из кревета, било је свачега, био сам у паници“, рекао је Живојин Стојановић. Он каже да му је касније речено да га туку због његовог сина.

Приликом хапшења демолиране су куће и шест радника МУП-а Србије код Гњилана, који су приведени.

РТС

************

Ухапшене Србе пријавили Срби

(пријавили су их Тачијеви Срби – прим ред. ФБР)

25. 02. 2012. 17:32х | Љ. Стојановић – Вести

Припадници Косовске полиције и Еулекса ухапсили су јутрос четворицу Срба из неколико села на територији општине Гњилане, по пријави Срба из администрације новофомриране општине Партеш која функционише у косовском систему, сазнају “Вести“. Ухапшени су Никола Трајковић из Партеша, Златко Денић из Пасјана, Драга Стојковић из Доње Будриге и Горан Матрапазовић из Пасјана.

Наши извори наводе да су њих пријавила тројица Срба – Миодраг Гужвић, Никола Павловић и Ивица Јанчић, запослена у новоформираној општине Партеш, који тврде да су ухапшени претходних дана обили канцеларију месне заједнице у Пасјану и однели матичне књиге.

Косовска полиција и Еулекс су данашњу акцију извели по пријави да су ухапшени Срби наводно претили овој тројици.

10 replies »

 1. Rada Trajkovic je prosle godine podrzavla Srbe na barikadama tako sto je demonstrirala sa ostalim Srbima u Gracanici.Kada je izdajnik tadic rekao da se Srbi sa barikada sklone zbog kandidature za EU rupu, Rada ga je podrzala u tome i posle je bila protiv odrzavanja referenduma na severu Kosova pricajuci kako ce taj referendum naneti probleme Srbiji kao drzavi.Evo, prosao je referendum i ne vide se nikakvi problemi zbog njega.Jedini problem je ovo hapsenje i prebijanje Srba u Gnjilanu i ostalo.Rada se sada zali kako to nije smelo da se desi, a sama je to podrazala.Sta ta zena uopste hoce, umesto da cuti ili da kaze posteno pred svim Srbima na Kosovu kako je uveliko pogresila sto je podrzala tu izdaju zutokrata i komunista, ona se nesto kao bojagi zali na ovaj dogadja u Gnjilanu.

  Свиђа ми се

 2. djaba nam i izbori ova i ovakva vlast tek tako neci otici , trebamo sto pre svi to da shvatimo.sve iole patriotske organizacije , navijacke mnogogobrojne grupe i svako ko moze da digne na noge 10,20 ili 50 hiljada ljudi su pohapsili ili proglasili drzavnim neprijateljima rasturili a zasto. kako su dosli na vlast tako ce i otici na ulici.srbiju imamo samo jednu ,zavot samo jedan sta cemo mi nasim pokolenjima ostaviti .nasi djedovi su nama svima nama ostavili srbiju samo zaedno sa kosmetom sa god nasi vlastodrzci zasrali ,tako cemo i mi nasoj deci .jer bez kosmeta ni srbija netreba vise postojati.

  Свиђа ми се

 3. Mislim da ce drug Ivica cim dobije direktivu narediti subnoru da odmah krene u obracun sa okupatorom i njegovim pomagacima domacim izdajnicima.Evo videcete,ima sve da gi potepaju.Sad ce da opali ustanicka puska i drugovi krecu nista nema da se sikiramo.Evo samo da ozeleni suma ima da se ori PO SUMAMA I GORAMA …………….
  PS. Oni bi od kad krenuli nego se plase da im slucajno cetnici ne udare sa ledja.A osnovano se sumnja da ih ima na svakom koraku po ovoj zemlji sem u Beogradu

  Свиђа ми се

 4. За овакве ствари, иоле озбиљна држава подиже војску. Боље да ми Срби изгинемо ко људи него да живимо овако нељудски.

  Свиђа ми се

 5. А, МИ СВИ САМО ФИЛОЗОФИРАМО И ГЛЕДАМО КАКО НАС УНИШТАВАЈУ!!
  УСТАЈТЕ, ЛЕЊЕ БУБЕ, ДАНАС НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ВРШЕ ГЕНОЦИД, А СУТРА ЋЕ У БЕОГРАДУ!
  И СВИ ВИ КОЈИ ЋУТИТЕ, НЕМАТЕ НИКАКВО МОРАЛНО ПРАВО ДА СЕ ЖАЛИТЕ!
  ПРЕ НЕКИ ДАН САМ НА НЕКИ ДОГАЂАЈ ДАЛА КОМЕНТАР ВЕЗАН ЗА ФБ РЕПОРТЕР И КОПЕРНИКУС ТЕЛЕВИЗИЈУ!
  ДА СУ ЈЕДИНО СВЕТЛО У ТУНЕЛУ!
  ФБ РЕПОРТЕР ТО ЈЕСТЕ, АЛИ САМ СЕ ПРЕВАРИЛА КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ КОПЕРНИКУС ТВ!
  ОНИ СУ СЕ СТАВИЛИ У СЛУЖБУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ!
  А ОНИ СУ ЗА МЕНЕ ИСТИ КАО И ТАДИЋ!
  ЈЕР, ДВАНАЕСТ ГОДИНА ГЛЕДАЈУ КАКО УНИШТАВАЈУ СРБЕ И СРБИЈУ, А НИШТА НЕ ЧИНЕ!
  НА ЈУЧЕРАШЊИ ТЗВ. СПОРАЗУМ КАДА СУ ТАДИЋ И СТЕФАНОВИЋ ИЗДАЛИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ, ИЗАШАО ЈЕ ВУЧИЋ И РЕКАО КАКО СРБИЈА ИДЕ У ЕВРОПУ, АЛИ ЋЕ ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА ИЗГУБИТИ ИЗБОРЕ!
  УМЕСТО ДА ПОЗОВЕ НАРОД ДА ИЗАЂЕ НА УЛИЦУ ЗБОГ ИЗДАЈЕ, ОНИ ПРИЧАЈУ О ИЗБОРИМА! ЗНАЧИ, ИСТИ СУ КАО И ТАДИЋИ!
  ЈАДНИ МИ СА СВИМА ЊИМА!
  ДОК НЕ БУДУ ВИСИЛИ НА ТЕРАЗИЈАМА СВИ ДО ЈЕДНОГ, НЕМА НАМ СПАСА!
  ДА НАУЧЕ, ДА КАДА НЕШТО НЕ УРАДЕ КАКО ТРЕБА У ИНТЕРЕСУ СРПСКОГ НАРОДА И СРПСКЕ ДРЖАВЕ, ИМА И ДА ОДГОВАРАЈУ!
  ОВАКО, ОНИ ЗНАЈУ ДА НИ ЗА ШТА НЕЋЕ СНОСИТИ САНКЦИЈЕ, ПА СЕ СХОДНО ТОМЕ И ОПХОДЕ ПРЕМА НАМА И ОТАЏБИНИ!!
  СВЕ ЈЕ ТО ИСТА БАГРА!
  ДОЗОВИ СЕ НАРОДЕ У ПАМЕТ!!!!

  Свиђа ми се