ГЕОПОЛИТИКА

Милан Старчевић: Добро дошли у Четврти Рајх


Добро дошли у Четврти Рајх

 25 фебруар 2012, ФБР

 

Експеримент са Европском Унијом и стварање светске валуте јесу два од многобројних шрафова у целом механизму који се зове Нови светски поредак, коме је крајњи циљ стварање Светске Владе на челу са антихристом

 

 

Пише: Милан Старчевић (ексклузивно за ФБР)

 

 

 

          Нема више сумње у то да је еврозона, онаква какву је знамо, чини се, на крају свог постојања. Ова порука је данас практично присутна у многим западним медијама и њу пласирају еминентни политички и привредни експерти. Да ли ће Европска унија у садашњем облику преживети, или добити потпуно нови облик, њен дневни ред остаје исти: укидање националног суверенитета и централизације власти у свемоћној диктаторској федералној супер држави. Термини као што су депресија, колапс и апокалипса обично не изговарају особе које су на високим челним позицијама, али овакви и слични термини могли су се чути редовно у протеклим недељама, када се у медијама, због све већег заоштравања евро кризе, одржало мишљење да за Грчку практично нема спаса.

Тако је председник Европске комисије и редовни учесник састанака Билдерберг групе, Мануел  Барозо, упозорио на то да ће распад еврозоне
изазвати широм Европе депресију, да ће се цео бруто домаћи производ смањити за половину, и да ће, само у Немачкој, бити изгубљени милиони радних места.

У случају распада еврозоне, Британско министарство финансија и  Централна банка Енглеске раде на томе да разраде хитне планове за „привредни армагедон“. Министар економије, Винс Гејбл, изјавио је да се Енглеска такође припрема за „све евентуалности“, а у то спада и распад еврозоне.

Енрике Иглесиас, генерални секретар Иберо-америчког секретаријата (SEGIB), саопштава да ће финсијска криза у Европи сигурно утицати и на државе Азије и Латинске Америке и позвао да се донесу мере за заштиту од ланчане реакције, која ће уследити након колапса еврозоне.

Немачка и Француска (Меркел и Саркози) покушавају  да у тајним преговорима ограниче штету и размишљају о идеји, као последњем средству, да спасу европски пројекат тако што би изградили нову еврозону, у којој, међутим, за проблематичне земље не би било места.

Сумња се у то да се у овом реторичком слому еврозоне ради о трику као делу плана о спровођењу у стварност федералне супер државе, како би, као никада до сада, моћ била концетрисана у рукама ЕУ. Познато је да се ради на формирању централизоване европске економске владе која би могла да наметне одлуке свим државама чланицама. Да ли ће те одлуке бити спроведене у облику смањена еврозоне, прекомповања уније, новим Уставом или из чињенице да Брисел тренутну кризу искоришћава да се представи као спасилац, не игра неку велику улогу, пошто је циљ исти.

Еврократе се веома залажу да дужничку кризу узму као изговор за то како би коначно успоставили Сједињене Европске Државе. На том врху требало би да стоји председник Европског савета Херман ван Ромпуј, због чега овакав корак застрашујуће личи на планове водећих нациста, јер су многи од њих били укључени у оснивање Европске Уније, и који су увек радили у правцу европске економске владе.

Месецима  уназад, водећи европски политичари паниче од последица које ће се догодити уколико државе чланице напусте монетарну унију. Често се чује да би колапс евро зоне неизбежно довео до ванредног стања, па и могући грађански рат. Решење је, по њима, у томе да државе чланице дају све више и више суверинетета и овлашћења  Бриселу, како би се у дело спровела заједничка економска политика, коју би све државе чланице морале да прате, дајућу притом свој национални суверинитет – практично централна финансијска и економска влада за целу Европу.

У јуну месецу овегодине, професор са Харварда Кенет Рогоф, бивши главни екомониста ММФ-а и Билдербеговац, написао је у „Фајнешел Тајмсу“„да колапс евра чини све визије и тежње ка успостављању наднационалних валута попут амера (САД, Канада и Мексико)“, и надовезује се: „Евро експеримент нас је у односу на цео међународни монетарни систем довео на раскрсницу и ми морамо учинити корак напред“.

Тај први корак биће увођење светске валуте, где ће се прећи на безготовинске

рачуне и систем кредититних односа, уз помоћ идентификационих картица грађана света, са изузећем готовог новца које иза тога следи. Цео овај експеримент са Европском Унијом и стварање светске валуте два су од многобројних шрафова у целом механизму који се зове Нови светски поредак, коме је крајњи циљ стварање Светске Владе на челу са антихристом. Она се формира око глобалних тоталитарних владајућих структура.

Концепција глобалне валуте и глобалне централне банке је у својој суштини ауторитарна, зато што народе националних држава лишава могућности контроле своје националне валуте и све те пуномоћи предаје малој групи међусобно повезаних људи, који чине светску елиту. Речи немачког професора доктора Курта Коха, стручњака за питања Новог светског поретка, најбоље одсликава будуће надолазеће време: „Систем ће бити створен на основу јединствене валуте, јединствене владе финансиране из једног центра, јединственог пореског система, јединственог језика, јединственог политичког система, јединственог светског судског органа, јединствене државне религије, и на челу са јединственим владаром. Сваки човек ће имати регистровани број, без кога неће моћи ни куповати ни продавати. Свако ко одбије да учествује у том универзалном систему, биће гоњен и неће имато право на постојање.“

 

 

На Светог великомученика Ђорђа Кратовца лета Господњег 2012.