БАРИКАДЕ

Небојша Јовић: „Не“ савременом Аушвицу


11: 34 Небојша Јовић, са свог ФБ профила:
КУМИМ БОГОМ САВ СРБСКИ НАРОД ДА НЕ ПАДА У ОЧАЈ ИЛИ ЛЕТАРГИЈУ! ИЗДАЈОМ СУ САМО УБРЗАЛИ КОРЕНИТЕ ПРОМЕНЕ У ПОНИЖЕНОЈ И ОКУПИРАНОЈ СРБИЈИ. НИШТА НИЈЕ ГОТОВО, Т Е К   П О Ч И Њ Е!!!

Да само напоменем да је текст писан пар дана пре ИЗДАЈЕ, где сам покушао да олабавим Београд који је у „гарду“ према Космету. Мислим да вреди прочитати. Мада, више нема “ у рукавицама“, сада се мора ићи у срж и до краја!!!

******

Небојша Јовић: „Не“ савременом Аушвицу

24. фебруар 2012. | 16:20

Прође и тај, како га неки назваше, дан „Д“, када је био заказан референдум и преживе га Србија. Знали смо ми да то није никакав дан „Д“ и да ће га Србија преживети, јер је јака. Преживела је она да њен посланик оде на промоцију једне непризнате, али опаке творевине, настале на трговини људским органима отетих Срба, чији је циљ отимање територије државе Србије. Преживела је и јавни, „плакатирани“ позив на „смрт држави“ на паради срама, преживела је и то да јој актуелни министар из Рашке области захтева протеривање српске полиције и долазак „плавих шлемова“, као и каменовање из руку Зукорлићевих присталица у Новом Пазару. Стога, били смо сигурни да ће преживети и наш референдум, који нити је претио смрћу, нити плавим шлемовима, нити протеривањем државе. Напротив, наш је захтев био да „држава Србија мора остати на Космету“.

„Иза барикада и одлуке о референдуму не стоји народ, већ неколицина криминалаца и групица сујетних лидера са севера. Срби на северу имају разумевања и подржавају резултате договора постигнутих у Бриселу“, говорио је Борислав Стефановић. И догоди се референдум и на њему глас народа. Изађе 75 одсто грађана севера који рекоше да не прихватају институције независног Косова, па самим тим ни њихове представнике. Рече народ на северу Косова да не прихвата резултате преговора Брисела и Приштине, што значи да Стефановић убудуће може у преговорима ојачати преговарачки тим Приштине, може да буде лични заступник Купера, али Београд, поготово Србе на северу, он више не може представљати. Подмеће нам албански лоби у Београду да је референдум страначки обојен и да је злоупотребљена воље грађана. Нешто друго је, господо, злоупотреба односно превара. Злоупотреба народне воље, илити превара грађана је када у изборној кампањи кажете за несуђеног партнера да је персонификација зла, ратова деведесетих, тортура, и да су они негација свега што је здраво, нормално и напредно. И да ће свако ко таквим пружи руку бити непријатељ демократије и народа. А „партнер“ би узвратио да су ти „анђеоски чисти“ еуропљани уствари непријатељи српског народа и државе и да једино желе да искасапе Србију, продају у бесцење све што је вредно у држави, а у име лажне европске демократије.

И…? После избора, ујединише се лажни анђели са правим ђаволом, прелише се некако светле боје демократије са црним и крваво-црвеним бојама „снага мрака и хаоса“, и добисмо неке нове, до сада на овим просторима невиђене „дугине боје“.

А референдум није страначки обојен. Да јесте, онда би питање било: „Да ли сте за оставку Владе Србије, председника, да ли сте против уласка у НАТО, ЕУ…“, али не, питање је управо конципирано тако да се не „опредељује“ ни за власт, нити опозицију, већ се бави искључиво питањем одбацивања институција „савременог Аушвица“, односно очувањем територијалне целовитости државе Србије.

Иако имамо разлога да будемо незадовољни политиком државног врха, ипак нисмо хтели да ово питање на било који начин политизујемо. Охрабрен ставом Вука Јеремића, који је парадигма праве српске дипломатије, да се воља Срба мора поштовати, готово сам сигуран да и Београд увиђа добре стране референдума, као и нашу добру вољу и понуду да се, заједно са нашом државом, али и опозицијом, као и свим релевантним факторима у држави, изборимо за останак, не дела, већ целе територије Космета у саставу Србије данас, односно било којег дела територије Србије сутра.

Аутор је председник Српског националног већа за Косовску Митровицу

2 replies »