Избори

Кустурица: Да сам Рус гласао бих за Путина


Кустурица: Да сам Рус гласао бих за Путина

 

22.02.2012.

МОСКВА – Српски редитељ Емир Кустурица позвао је данас на „мирну еволуцију” Русије и упозорио на опасност евентуалног понављања постсовјетског хаоса, преноси руска новинска агенција РИА Новости.

„За сваког Руса, од Владивостока до Москве, боље је да има стабилну Русију, него Русију која ће експериментисати и играти се осећањима, што може да буде веома деструктивно”, рекао је Кустурица на конференцији за новинаре у Санкт Петербургу.

Он је, такође, упутио похвале руском премијеру Владимиру Путину јер је увео ред у Русију, али је додао да би се „борио” с њим да је Американац.

„Да сам Енглез, веома бих био против Владимира Путина. Да сам Американац, чак бих се и борио са њим, али да сам Рус, гласао бих за њега”, поручио је Кустурица.

Он је рекао да када је Путин био у посети Србији прошле године, поздрављен је као да је „фудбалер Барселоне”.

Двоструки добитник канске Златне палме навео је и да Словени поседују „самодеструктивну силу” и сугерисао да амерички модел демократије не би требало на силу наметати Русима.

„Како можете говорити о демократији трави у тундри?”, упитао је Кустурица.

Кустурицин бенд The No Smoking Orchestra требало би да наступи вечерас у Санкт Петербургу.

Кустурица је, међутим, оповргао наводе да је то концерт подршке Путину пред председничке изборе 4. марта, истакавши да он није „ангажован као пропагатор”.

„Ја сам веома слободан. Ја изражавам сам себе и своја интелектуална уверења”, додао је Кустурица.

Извор: Бета

1 reply »

 1. И ја бих. Ево, писала сам Путину још 2007. године, доказ да се слажем са Кустурицом

  Поштовани Председниче

  Кад је неко добар немам шта да му кажем,ипак ; сви Срби знају Владимир није без разлога добио име , поштовање целог Света од нашег времена до свршетка . Ја сам мали човек кога засењује светлост ВЕЛИКАНА с Вамасу Руси велики народ Срби Вас воле . Безусловно свевремено своју величину правично користите на понос на понос : Руса ,Срба и свих ближњих .
  Волим Вас Владимире Путине
  У Београду , Љиљана Ћуић
  12 . 07 . 2007 Београд
  ( Предато у амбасади Русије у Београду 12 . 07 . 2007 . )

  Свиђа ми се