Европа

СЛОВАЧКА ОПОЗИЦИЈА ВИШЕ БРИНЕ О КиМ НЕГО СРПСКА: „Председница словачке Странке народ и правда Ана Белоусова подржава Србе на Косову и Метохији…“


Председница словачке Странке народ и правда Ана Белоусова подржава Србе на Косову и Метохији

АНА БЕЛОУСОВА СЕ ОБРАЋА СРПСКОЈ ЈАВНОСТИ: 

21 фебруар 2012, за ФБР припремио И. Маринковић, СНП НАШИ

Председница словачке опозиционе Странке народ и правда ( Narod a Spravodlivost – NAS ) Ана Белоусова поводом годишњице нелегалног проглашења независности Косова упутила је писмо словачкој јавности у коме жестоко критикује земље које су признале тзв. независност Косова, оптужује режим у Приштини за тероризам и криминал и позива словачки народ на одличнију помоћ Србији.
– Oвих дана, навршило се 4 године од једног најконтраверзнијих догађаја нововременој историји Европе.  Датум 17. фебруар 2008.  биће заувек повезан са чином једностране декларације независности Косовске републике албанских сепаратиста. Без праве дипломатске процедуре и кршењм више принципа међународног права , то је било и јесте безпрецедентна интервенција кршења суверенитета суверене државе – Србије. 

Не поштујући културне, историске ни етничке принципе, многе државе су признали независност Косова и тако су послали јасан сигнал осталим милитатним сепаратистам , који ће радије користити тероризам него дијалог. Целе генерације Срба , за које је земља Косова и Метохије света,  били су подвргнути међународним притиску и терани у егзодус, више хиљада Срба постали су жртве етничког насиља, дискриминације и понижења.

Актуелни контраверзни  “премијер“ Косова повезује се са бројним сумњивим активностима и великим злочинима – међу којима и продаја људских органа и дроге. Мултикултуран концепт у западних држава није успео и Косово може да буде реално упозорење за оне, који још стално бране овај „мировни“ процес.

Не признање независности Косова мора да буде и даље јасно мишљење Словачке републике , али у исто то несме бити једина порука о пријатеељству словачког народа према братском србском народу – стоји у писму Белусовове које су пренели словачки медији.
Белоусова које је иначе православне вероисповести позната је у Словачкој по оштрим ставовима против ЕУ и НАТО пакта. Позната је и по томе, што је у време док је била председник Удружења Словачко Руског пријатељства добила орден од председника Руске федерације Дмитрија Медведева за заслуге у сарадњи Словачке и Русије.

АНА БЕЛОУСОВА- ВЕЛИКИ СРПСКИ ПРИЈАТЕЉ

3 replies »

 1. Поштовани брате Дражеславе,
  ВЕРА ПРАВОСЛАВНА,је ПРАВА ВЕРА како само име говори.Човек без вере је човек са много проблема,а човек са ВЕРОМ је без проблема.Знам да смо словенска браћа,али смо прво браћа у ХРИСТУ.
  Код нас је трагедија изазвана идеолошком преваром,примала се друга вера,владају људи безбожници,који не знају за БОГА и раде према инструкцијама непријатеља СРБСКОГ народа…
  Знамо и осећамо да је велика завера против ПРАВОСЛАВЉА,али нас ће БОГ сачувати.
  БРАТСКИ ПОЗДРАВ!!!
  Велика је непријатељска завера поротив ПРАВОСЛАВАЦА,

  Свиђа ми се

 2. nemaju vremena „Srbski elitisti“ za Srbiju – sav taj Kokain ne sme da ceka :
  Биљана Србљановић „пала“ приликом куповине кокаина!

  Свиђа ми се

 3. БРАВО АНА,ТАКО СЕ БОРИ ЗА ИСТУ ВЕРУ!!!
  БОГ ДА ВАС ЧУВА И ВЕЛИКО ХВАЛА ОД ПРАВОСЛАВНИХ СРБА КОЈИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ ВЕРУ!
  БРАТСКИ ПОЗДРАВ!

  Свиђа ми се