ДЕШАВА СЕ...

Дарко Младић: Сумњам да ће тата преживети суђење


21. 02. 2012. Пресс
Дарко Младић, син хашког оптуженика Ратка Младића, изјавио је за “Прес“ да сумња да ће његов отац поднети напор суђења у Хашком трибуналу

21.02.2012. Вести

– Чујемо се свакодневно, а пре седам дана сам се вратио из Хага. С обзиром на његово тешко здравствено стање, држи се фантастично, одлично. Међутим, доживео је три мождана удара и питање је како ће поднети процесуирање имајући у виду напор који му предстоји – прича Дарко Младић.

Он није желео да говори о затворским данима генерала Младића, јер му је то, како објашњава, практично забрањено правилима Трибунала.

Сведочи видео-линком о јатацима
Ратко Младић требало би да сведочи путем видео-линка из Трибунала у Хагу на поновљеном суђењу оптуженима за помагање у његовом скривању пред Првим основним судом у Београду, изјавила је портпарол суда Ивана Рамић.
Десет јатака се терети да су у различитим периодима од 2002. до 2006. године помагали у скривању Младића, иако су знали да је Хашки трибунал подигао оптужницу против њега.

– Према хашким правилима, обавезан сам да не говорим у медијима о његовом здравственом стању. Потписао сам документ да не износим никакве детаље. Чудна су то правила, али морам да их се придржавам како не бисмо угрозили положај породице, односно да нам убудуће не ускрате посете – наводи Дарко.

Младићев син није хтео да открије да ли је успео да убеди председника Републике Српске Милорада Додика да РС новчано помогне одбрану његовог оца.

– Породица и ја не дајемо никакве изјаве у вези са одбраном у Хагу како би се избегле било какве спекулације и забуне – рекао је Дарко.

Процес против Ратка Младића, оптуженог у 11 тачака за геноцид, злочине против човечности над несрбима и кршења закона и обичаја рата током сукоба у БиХ, почиње 14. маја.

Судије Међународног суда правде, позивајући се на налазе лекара, утврдиле су да је Младићево здравствено стање довољно добро да учествује у процесу.

1 reply »

  1. ako cemo pravo nema vojnika a kamoli generala koji se ziv predao -ili su ga izdali pa predali- neprijatelju znajuci da ce ga razvlaciti kao mecku bozanu od nemila do nedraga i sa njim se rugati!
    ovaj covek, covek pa jos vojskovodja nikada nije smeo biti ziv predat!
    i tome se zaista cudim.
    surovo ili ne ali tako je, od reci do reci.

    Свиђа ми се