БАРИКАДЕ

ВАНРЕДНА ВЕСТ – НАПАД КФОРА НА БАРИКАДУ У МЕЂУЗОНИ – Барикада још увек стоји, захваљујући храбрости 10 одлучних момака!


ПОСЛЕДЊА ВЕСТ ЗА 18. фебруар 2012.

04:00 ФБР из поузданих извора са терена сазнајемо да НИЈЕ било жандармерије која је заустављала људе на пункту на Рудници, то је најобичнија лаж, свако ко је желео да дође са стране централне Србије на барикаде тај је могао да дође на барикаде без проблема…

*************************** *****************  *************************************

***************************  ********************  ***********************************

И ово је последња вест објављена на званичним информативним медијима о барикадама, у дневном листу Курир, за 18. Фебруар, 2012.| Аутор: З. Шапоњић

УКЛОЊЕНА БАРИКАДА КОД ЈАРИЊА
Око стотину војника Кфора под пуном борбеном опремом са коловоза су уклонили оборено дрвеће и цепанице док је шатор у којем су дежурали Срби засад остао

ЈАРИЊЕ – Амерички војници из састава Кфора у току поподнева делимично су уклонили барикаду у међузони која се простире између административног прелаза Јариње и Руднице.
Око стотину војника Кфора под пуном борбеном опремом са коловоза су уклонили оборено дрвеће и цепанице док је шатор у којем су дежурали Срби засад остао.
Како Курир сазнаје, неколико Срба који су се ту затекли у тренутку када су наишли војници Кфора у миру су се повукли па око барикада није било никаквих сукоба.
Пут између Руднице и Јариња и даље је затворен, а саобраћај се одвија алтернативним правцима око Јариња.

18.02.2012.

ОКУПАТОР И ДАНАС ПОКУШАВА ДА СКЛОНИ БАРИКАДЕ

ФБР: Из још непотврђених извора са терена сазнајемо да је на административни прелаз Рудница (РАШКА) стигла ЖАНДАРМЕРИЈА и ИНТЕРВЕНТНА, не дозвољавају никоме пролаз у међузону, да дођу до барикаде. Дакле, полиција Србије има наредбу да хапси сваког ко покуша да помогне браћи на барикадама – стварно ван памети, полиција Србије уместо да заштити Србе од окупатора она брани Србима да помогну браћи својој на барикадама…

………………………………………….

ПОЛИТИКА, штампано издање од 19. фебруара:
Кфор померио барикаду у Јарињу, Срби је поново поставили

На магистралним путним правцима јесенас припадници жандармерије механизацијом уклонили барикаде, али их у међузонама и даље има

Косовска Митровица – На магистралним путним правцима, који воде из правца централне Србије ка Космету, Рашка – Рудница – Доње Јариње – Лепосавић, као и Нови Пазар – Рибариће – Брњак, Зубин Поток, Срби и даље у блокади држе међузоне а путни правци су насути шљунком, дрвећем, возилима (на 50 метара од административног прелаза Брњак) док су на 300 метара од административног прелаза Јариње Срби поставили барикаде од дрвећа.

Наиме, Кфор је прексиноћ у вечерњим сатима, како кажу Срби из општине Лепосавић, наводно како би очистио снег надомак пункта у делу међузоне на путу који води ка Рудници, тешком механизацијом уклонио дрвеће, које су Срби убрзо поново вратили.

Како за „Политику“ каже поуздан извор који из оправданих разлога жели да остане анониман, „магистрални путни правац Рашка – Јариње – Лепосавић – Косовска Митровица је у блокади и овом деоницом се не обавља промет робе нити људи овуда пролазе“. У локалној самоуправи у Лепосавићу нису ништа могли да кажу о томе, а Бранко Нинић, председник општине Лепосавић, за „Политику“ је само навео да он нема информацију да је „било ко на том делу пута уклањао барикаду“.

………………………………………….

21:50 Витезови отаџбине: Уве Новицки, германизовани Пољак, пуковник војне обавјештајне служне Њемачке. Опасан нечовјек који пети пут по реду у задњих 6 мјесеци проглашава Брњак и Јариње проходним за Шиптаре, али гријеши.

21: 24 Витезови Отаџбине: Барикада још увек стоји, захваљујући храбрости 10 одлучних момака. СВИ У МЕЂУЗОНУ КОД ЈАРИЊА!

21:17 СРБИ НА ОКУП: Српски извори из Лепосавића рекли су агенцији Бета да су припадници Кфора ноћас померили дрвеће с пута како би наводно очистили снег, али да је пут и даље блокиран.


17:07  ФБР: На прелазу Јариње постоје две барикаде, једна на путу на косовској страни, а друга коју држи Српски Народни Покрет 1389 која је  у међузони према Србији.

Оно што покушава КФОР је – да уклони ту барикаду у међузони, коју држи СНП1389, зато и нема информација од Срба са Космета који држе другу барикаду, на Косметској страни, а до ове барикаде могу доћи једино алтернативним путем… Помоћ браниоцима барикаде у међузони може доћи најпре из правца Рашке…
Овде је реч, највероватније о договору србског режима са КФОР-ом да се у најскорије време уклони та барикада којом се блокира пролаз возила из правца Централне Србије. Према непотврђеним изворима са терена, сазнали смо да је стигла депеша у полицију у Рашки да се та барикада уклони…
16:30 СРБИ НА ОКУП АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Молимо за помоћ нашој браћи која се налазе у међузони на барикади и чувају територију Републике Србије, а који су потпуно усамљени и притиснути јаким снагама КФОР-а. Они не могу дуго да издрже сами без Ваше и наше помоћи. Придружујемо се апелу СНП1389. Они су месецима на зими и мразу, нису ништа од нас тражили, нису се жалили, али сада им је помоћ НЕОПХОДНА. Понављамо бројеве телефоне на које се могу јавити заинтересовани, озбиљни људи да им својим присуством помогну: 065 6675736 ; 065 5778709 ; 061 2445149 ; 065 6675736. Још једном Вас молимо да схватите озбиљност ситуације у којој су наша браћа. Свако добро од Господа Вам жели администрација СРБИ НА ОКУП!
16:17 Српски Народни Покрет 1389 – Srpski Narodni Pokret 1389: ‎Уклоњен је део барикаде остатак је за сада одбрањен, и додају се додатни наноси. Окупатор је још увек присутан. Обавештаваћемо вас како се ситуација буде развијала. СНП 1389 на бранику отаџбине

15:54 БЛИЦ: Кфор склонио барикаду на Јарињу (касне само један дан, ал` бар објавише нешто прим.ред.)

Лепосавић – Припадници Кфора синоћ су у међузони, на територији своје надлежности, склонили барикаду од дрвећа која је онемогућавала саобраћај из централне Србије преко прелаза Јариње, на Косово.
Барикада која је била постављена на магистралном путу Рашка – Лепосавић, у међузони, синоћ је одгурана од стране Кфора на део који припада централној Србији.
Војници су препреке од дрва гурнули да би, како је објашњено, очистили снег у међузони, и сада се препрека на путу налази на делу територије у надлежности централне Србије.
Магистрални пут Рашка-Лепосавић и даље је у прекиду, и саобраћај се отежано одвија преко алтернативних путних праваца, јавља Танјугов извештач.

15:30 Марко Марковић: Барикада у међузони је склоњена, што не значи да неће ИЗБИТИ НОВА ЧИМ КФОР ОКРЕНЕ МАШИНЕРИЈУ. Тензично је и ЕУЛЕКС је пришао до шатора на „преговоре“ са „СНП 1389“. Долази још људи од правца Рашке, Лепосавића и Митровице

14:38  Misa Vacic: Срби на окуп! УЗБУНА – апел за помоћ 

Српски народни покрет 1389 АПЕЛУЈЕ на све родољубиве Србе, патриотске организације и храбре људе добре воље,
да дођу и помогну у одбрани барикаде на Јарињу, у међузони која је већ 2 дана под нападом НАТО трупа који је руше.

Мапа где се налазе барикада!

14:20 ФБР Maja Tešić: У току је напад на барикаду у међузони, путни правац РУДНИЦА-ЈАРИЊЕ ближе централној Србији! Покушавамо са сазнамо детаље. Амерички КФОР се групише према самој барикади, јуче су најавили да ћесе вратити са тешком машинеријом да уклоне остатак барикаде.

Барикада је успостављена 8. децембра 2011. године и од тада је опстајала, стално под претњама окупаторских снага.
Ова барикада за разлику од свих других није у позицији да се лако брани, јер нема урабану средину за своју залеђину. Већ се налази на путу где је само дивља природа.

Сврха барикаде је велика:

1. што блокира улазак из централне Србије у Косово и Метохију (из Рашке у Лепосавић), што тиме директно спречава, да (зло)намерни медији, прикажу како ШИПТАРСКА царина функционише, јер се у пункту на Јарињу налазе шиптарски цариници, снаге ЕУлекса, и НАТО окупатор. Тако да би ТВ камера по доласку и 1 камиона могла да прикаже цариника како га царини, без обзира што тај камион не би могао даље да се креће унутар подручија северног Косова због осталих барикада, али та вест да царина ради је довољна, да се покаже капитулација Српског народа на Косову и Метохији,као и саме државе Србије.
2. разлог сврсисходности барикаде је што блокира снабдевање окупаторским снагама које негују ШИПТАРСКЕ царинике између 2 српске општине. Пошто због тешких веременских услова, бази окупатора на Јарињу, треба више средстава. Непрактично и скупо је да се достава врши хеликоптерима. А како је јужни део северног Косова, под блокадом више барикада, лакше им је да из својих већих база у централном Косову до Јариња, дођу тако што би цистерне и камионе за снадбевање НАТО војске, изашли са Косова преко Мердара, и онда кроз Крушумлију и Рашку, ушли преко међузоне право на Јариње. Е управо у томе их спречава већ 3 месеца ова барикада.
3. ствар можда и најбитнија је што је ова барикада никла вече пре него што је Србија требала да добије статус кандидата за ЕУ.
Пошто се нови термин за тај сраман чин приближава сада у марту, свима је више него јасно, да је и више него симболичан корак у успостављању ЕУ стандарда између Републике Србије и јужне српске покрајине, рушење барикаде која је у подељеној надлежности и окупатора, али и квишлиншког-марионетског режима у Београду, који је већ и сувише пута показао да је на све спреман да би пришао ЕУ.

ЗАТО ТРАЖИМО ПОМОЋ, ОД СВАКОГА КО ЈЕ СПРЕМАН И СМЕО ДА ДОЂЕ, И ПОМОГНЕ У ОДБРАНИ!
Јариње је Српски Термопил, нова Мојковачка битка… ноћу када се окупатори повуку, биће и Скадар на Бојани, али предати се нећмо, повући се не смемо! Нека буде што бити не може, нека буде борба непрестана… До Јариња се стиже преко Рашке а дотле имају аутобуси на сваких сат времена. Вести о развоју ситуације на самој барикади можете пратити преко: ФБ групе СНП 1389
Сви који су заинтересовани за долазак, могу се јавити на тел: 065 66757 35 ; 065 5778709 ; 061 2445149 ; 061 6851514

До победе!

14: 12 Српски Народни Покрет 1389 – Srpski Narodni Pokret 1389: ‎-100 војника (американци и пољаци) НАТО, око 10так џипова, грталица за снег, ту је контрадиверзини тим КФОРа са својим неким возилима и апаратима. Чак је и 1 џип Еулекса дошао да гледа.
Склањају се барикаде,али момци стоје пред шатором и својим телима бране. Борба се наставља…

13:55 bktvnews: Најновија вест: Амерички војници започели акцију код Јариња

Нешто пре 14:00 око стотину америчких војника је отпочео акцију уклањања барикада у међузони код граничног прелаза Јариње. Оружане снаге су знатно бројније од грађана који се након дојаве о акцији припадника НАТО-а, скупљају у све већем броју ради одбране барикада.

Америчке и пољске НАТО снаге, заједно са контрадиверзионим тимом КФОР-а, као и неколико војних возила Еулекса уклањању барикаде, док неколико десетина Срба испред шатора стоји бранећи телима постављену барикаду.

Војници су опремљени специјалним борбеним возилима као и грталицом којом рашчишћавају прилаз до барикада.

Пратићемо ситуацију и обавештавати вас о најновијим дешавањима на барикади у близини граничног прелаза “Јариње”.

13:44 ФБРJasmina Klopanović ‎ КФОР опет одпочео напад на барикаду у међузони на Јарињу. Онај део што су јуче порушили, током ноћи је поправљен,али сада изгледа иду до краја. Људи су ту,али НАТО је знатно бројнији,свака помоћ је и више него добро дошла. Ко може, нека иде на барикаду,ко не,нека бар шири вест!


*************************************************************************

Srdjan Jankovic: АПЕЛ- Барикада у међузони, позната као „барикада 1389“ процењује да ће им за ујутро требати помоћ у људству, због најаве америчког КФОР-а да прилаз барикади понови и сутра а са намером да тешким машинама КФОР склони све препреке са пута. Процена је да је премало људства да сачувају барикаду сами и да им треба додатно људи за ујутро да се поставе нове препреке. АПЕЛ РАШИРИТЕ ПО ГРУПАМА, ХВАЛА

16:06 Српски Народни Покрет 1389 – Srpski Narodni Pokret 1389 : Окупатор би да прође, али неће да може…

15:49 ФБР: Јутрос око 9:30 у правцу Јариња је прошла колона КФОР-а у којој су били камион за уклањање снега, утоваривач, још два возила већа од путничких са чудном опремом. Питање је зашто су барикаде пре Јариња (у Лепосавићу) затајиле (ову колону су приметили мештани Лепосавића)…

15:00 СРБИ НА ОКУП : Та барикада је далеко од насељеног места и налази се на самој „линији раздвајања“, нема ту сирена, свега неколико храбрих младих људи, један шатор, једно мало куче, нешто дрва и велико и храбро срце!

14:56 Витезови Отаџбине Остављени момци сами месецима, дошли окупатори пробили и момци се повукли према пункту МУП Србије.

14:20 Misa Vacic: Амерички војници у великом броју, наоружани са тешком машинеријом су јутрос уклонили део барикаде у међузони… део и даље постоји, али без помоћи у људству тешко да се може издржати! Нема повређених. Барикада је дуга преко100 метара, и окупатор је очистио само део који је прилаз са његове стране и снег од пункта до барикаде. Наставак је вероватно сутра, сада нема маринаца.

14:46 Витезови Отаџбине У МЕЂУЗОНИ КОД ЈАРИЊА ОКО 13 ЧАСОВА ДАНАС СУ ЈАКЕ СНАГЕ КФОРА ПРОБИЛЕ БАРИКАДУ КОЈУ СУ ДРЖАЛИ МОМЦИ ИЗ СНП1389

14:12 Misa Vacic: Већ 3 дана су долазили и претили. Али без више народа на самој барикади, немогуће је одупрети се, данас су имали више машина него људи што је на барикади.

СРБИ НА ОКУП: Када смо били код њих пре два дана рекли су нам да им прете. Тиме је њихов останак на барикади већи подвиг. Тако млади, а тако велики. Хвала!

14:00 ФБ страница СРБИ НА ОКУП: НАЈНОВИЈА ВЕСТ СА ТЕРЕНА: ПРЕ САТ ВРЕМЕНА ОКОНЧАНА ЈЕ АКЦИЈА ОКУПАТОРА КОЈОМ ЈЕ УКЛОЊЕН ДЕО БАРИКАДЕ ИЗ МЕЂУЗОНЕ ДО АДМИНИСТРАТИВНЕ ЛИНИЈЕ КОЈА СЕ НАЛАЗИ НА ПОТЕЗУ ИЗМЕЂУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ И НАШЕ ЈУЖНЕ ПОКРАЈИНЕ. РАЗМАТРАЈУ СЕ ДАЉИ ПОТЕЗИ!

Није било насиља, сви момци су добро, налазе се на административној линији. Све што се буде даље дешавало обавештаваћемо Вас! Реч је о међузони према Јарињу!

******

Група младих људи већ месецима држи барикаду у међузони према Јарињу. Дивни млади људи, патриоте својим личним примером показују како се воли и чува отаџбина!!!

*******

Поздрав за Пољске патриоте са барикада Српскога Косова

*******

Фотографисано у КиМ, 15.2.2012.

15 replies »

 1. Са Србима је лако,само треба имати довољно лове.
  Сваки Србин има своју цену.
  Патриоти су они којим није ништа понуђено.

  Верујте ми

  Свиђа ми се

 2. Bas tako!Ovi smradovi iz Beograda podrzavaju rusenje barikada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I jos naredjuju da se hapse rodoljubi koji bi da priteknu u pomoc!!!!I referendum im je smetao!!! I sve to zbog statusa kandidata za kandidata u raspadajucoj EU!!!!!! SRUSITI PRVO BAGRU U BG, dokle ce vise da nas smatraju i tretiraju kao obicne budale?????????????

  Свиђа ми се

 3. Сви су изгледи да се барикаде у Београду, заједно са издајницима, морају уклонити да би одбранили свето Косово и Метохију. Народе српски, спремајте се за обрачун са издајницима у режиму као предуслову слободе српског народа. Никола Алексић

  Свиђа ми се

 4. Да нико није објавио. Честити наши, издржите, и по неку свету икону окрените према окупаторима. Икона Свете Богородице Казањске отјерала је нацисте из Стањинграда.

  Свиђа ми се

  • Ljudi morate uhapsiti Tadica jer on sve to radi Molim vas pogledajte ovaj video i sve ce vam biti jasno. http://www.youtube.com/watch?v=5RWmKweGw_A&feature=player_embedded . Svako onaj koji se drzne protiv Srbije i Srbskih zemalja mora biti uhqapsen. Tadic i kompletnu njegovu mafiju uhapsite jer ova NATO govmna su tu zbog Tadica i njegove mafije da bi pljackasli da bi potpisivali dugove u milijardama koje nikada nisu usle u Srbiju. Nemojte zaboraviti da seme nezdravo kupolj mora nestati .Braco i sestre sa Kosova i Metohije izdrzite jos malo i sve ce biti u redu. Svako svog subasu mora uhapsiti . Policija koju Tadic salje protiv Srbskog naroda moraju im se razbiti nosevi

   Свиђа ми се