Документи

МАЛО ПОЗНАТО- Тајни документи ЦИА доказују: Српско благо вредно 1,25 милијарди долара у Швајцарској…


15 јануар 2012, за ФБР припремила Биљана Самарџић 

Тајни документи ЦИА доказују: Српско благо вредно 1,25 милијарди долара у Швајцарској

Марко Лопушина   Недељни Телеграф   9-8-2000

Усташки поглавник Павелић и Надбискуп Степинац- У Ватикан су слали "шкриње" са српским златом са којих се још није оцедила невина људска крв...

Највећа српска асоцијација у дијаспори, Конгрес српског уједињења, позвала је пролетос све српске организације у дијаспори да преко суда траже од усташа и Ватикана повраћај имовине отете од побијених Срба у усташким логорима и затворима.

За тај процес ангазовани су амерички адвокати Џонатан Ливи и Том Истон, који су пред Федералним судом у Сан Франциску покренули парницу против Хрватског ослободилачког покрета, Ватиканске банке и реда Фрањеваца. У тужби која је поднета адвокат Леви, заступник Срба широм света, тражи од Ватикана и хрватских католика надокнаду за све што су усташе украле српском народу. У овај процес, у међувремену, укључили су се и Јевреји и Украјинци.

Усташе су на посебно свиреп начин убијали Српску децу...

Познато је, наиме, да су српски новац и злато предати Ватикану, а Света столица их је уложила у швајцарске банке. Тим богатством католици су финансирали бекство преживелих фашиста. Има података и да је српском имовином финансиран усташки покрет 1971. и 1991. Доказе о томе српски адвокати су тражили од америцке владе и од Централне обавештајне агенције САД.

Недавно је из централе ЦИА у Ленглију адвокату Џонатану Ливију стигао пакет са траженим документима.   – Централна обавештајна агенција САД доставила нам је копије својих тајних докумената о усташком прогону Срба, Рома, Украјинаца и других народа у време НДХ.

Улаз у усташки логор Јасеновац- логор из кога нико није излазио жив...

ЦИА нам је дала врло вазна документа, којима се мозе доказати одговорност усташа и Свете столице за прогон и пљачку Срба у НДХ – рекао нам је адвокат Ливи. У рукама адвоката Ливија налазе се четири важна документа ЦИА. – Они показују да је Доминик Мандић, велики економиста и генерални секретар Фрањевачког реда, био најближи сарадник фратра Крунослава Драгановица, организатора „пацовских канала“ за пребег усташа из Хрватске.

Документи ЦИА показују да геноцид над Србима није био српска измишљотина, већ сурова стварност.  Адвокати су на основу тих материјала већ 1. августа 2000. доставили Федералном суду у Сан Франциску доказе да се у Швајцарској банци налази благо у вредности од 1,25 милијарди долара, које је отето од побијених Срба. – ЦИА ми је доставила списак усташких функционера и команданата који су ликвидирали и пљачкали Србе у НДХ.

Усташе су масовне покоље Срба спроводили уз благослов католичког свештенства и Свете Столице из Рима...

На том списку је Љубо Милош, који се хвалио да је лично убио 4.000 Срба. Ту су и др Мирко Пук,  Иван Кувеџић, Вјекослав Блашков, свештеник Виљем Цецеља, др Јован Бален, Јанко Тортић, др Едо Булат, Милан Занић, др Јозе Думанчић.

Трећи документ ЦИА говори о улози Макса Лубурића, команданта усташких кољачких одреда у НДХ.

Сва документа америчке тајне службе носе ознаку „државна тајна“, што говори да су Американци јако добро знали шта су усташе чиниле Србима и Јеврејима. Питање је зашто су до сада о томе ћутали – каже адвокат Ливи.

Један од најсвирепијих усташких злочина је био масакр скорог целог глинског православног живља у Глинској цркви... На слици Срби- Деца, Жене, Старци... непосредно пред покољ...

Документи показују да је Швајцарска банка од усташа примала злато и сребро отето после геноцида над Србима. Влада САД је пронашла и друге трезоре у Швајцарској у којима су усташе склониле отето благо. Само део тог блага враћен је Титу. А један део пребацен је у Аргентину, да би се њиме финансирало скривање усташа пребеглих из Хрватске.

ЦИА има извештај из кога се види да је 1952. године, на пример, српско злато из Буенос Ајреса довожено у Швајцарску и стављано у трезоре Швајцарске, али и Ватиканске банке.  – Први документ ОСС (Војне обавестајне слузбе САД) из 1944. јесте известај америчког спијуна Јаксековића из Загреба, који потврђује да је из Хрватске државне банке у Швајцарску националну банку у Цириху пребачено јуна 1944. године 500 килограма злата.

Као и 42, тако и 92, Хрватима је дозвољено да избегну одговорност за геноцид над Србима- На слици непрегледна колона Српског народа изгнаног из Хрватске- Они који су остали, углавном жене, инвалиди и старци, свирепо су убијани на својим кућним праговима- често у присуству "западних мировњака"...

Други документ ОСС говори о томе да је Доминик Мандић 1946. године лично носио у Ватиканску банку опљачкано српско и јеврејско благо. На основу тог улога усташе су подигле у Швајцарској кредит од 2,5 милиона франака. А касније је др Анте Павелић, приликом бекства из Хрватске, подигао још 350 милиона франака. Из тога се види да су Срби и Јевреји животима и златом „плаћали“ опстанак Анте Павелића и усташког покрета после 1945. године – тврди адвокат Џонатан Ливи.

Адвокати Ливи и Истон су суду у Сан Франциску предали прошлог месеца додатну тужбу, у којој на основу првог амандмана Устава САД опет оптужују Хрватски ослободилацки покрет, Ватиканску банку и Фрањевачки ред, али и Швајцарску банку и многе аустријске, аргентинске, шпанске, италијанске, португалске, немачке и америчке банке за скривање усташког опљаћканог блага. Од банака је затражено да документују судбину српског злата и сребра, које су опљачкале усташе, и обезбеде репарације њиховим жртвама.

affiliate_link
Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

5 replies »

 1. Ma o kojim Nemcima vi ovde komentarišete. Ustaše, zlikovci su Hrvati koji moraju da plate za svoja zlodela. Da se zna ovaj zločin su aminovali pa čak i podstrekivali srbski komunisti vođeni najvećim srbomrscem JB Titom. On je ovo najviše i zataškao jer je krio učešće komunista u ovim zločinima, posredno i podstrekivanjem. Zbog obima zločina i one dece koja su pobijena ovaj zločin mora leći na dušu hrvatskog naroda.

  Свиђа ми се

 2. Nadovezaću se na komentar poštovasnog Dobrice Nikolića: ja ne mislim da se Nemačka za tako kratko vreme totalno oporavila od ratnih razaranja na ovaj način, ja mislim da su u nemačku ogromna sredstva stigla iz SAD , Francuske i Velike Britanije. Ove su tri zemlje upravljale nemačko m skoro deset godina po završetku drugog svetskog rata i njihova je najveća zasluga za tako brzi oporavak nemačke..
  P.S.
  Namerno sam reč nemačka pisao malim slovom…

  Свиђа ми се

  • Њемачку је подигао тзв. Маршалов план. Овдје је ријеч о усташама и Ватикану. То је мета овог чланка. Дијаспора је снажна и упорна. Овдје то не можемо очекивати због још увијек посткомунистичке владавине јер је безброј доказа о сарадњи комуниста са усташама. Злочиначко комунистичко насљеђе је рак рана у србском народу. То је и жуљ у очима и Америци. Да смо на вријеме помели комунисте скривене у нове партијске дресове, много би нам било боље. А сада, због њих и трпимо.

   Свиђа ми се

 3. Добрице, истина речена. Само да се у данашњу истрагу не дозволи укључивање нашег Синода СПЦ да не би завршило са толеранцијом, екуменизмом , прашатањем и скривањем истине.

  Свиђа ми се

 4. Ето живог доказа одакле Немцима капитал да се после тоталног уништења после рата 1945 године за кратко време издигну као птица феникс и постану богати а оно све говори само за себе злато и новац логораша побијених у њима али нека не забораве како су отели тако ће им се и вратити, они су од мртвих узимали а тако се базира и нови глобални светски поредак на убијању изазивању крвопролића и завађању народа међу собом затим нафта и друга рудна богатства

  Свиђа ми се