ДЕШАВА СЕ...

Припреме за референдум приводе се крају!


Ни мећава им ништа не може

10. фебруар 2012. | 16:57

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Све радње предвиђене за спровођење референдума у четири општине на северу Косова и Метохије 14. и 15. фебруара приводе се крају.

– Комисије у општинама раде, гласачки материјал је у присуству председника комисија из све четири општине пуштен у штампу и биће одштампан закључно са данашњим даном. Општинске управе ажурирале су бирачке спискове и раде друге техничке послове – рекао је Љубомир Радовић, члан општинске комисије за спровођење референдума у Звечану задужен за односе са јавношћу, додајући да се према извршеним припремама „референдум може одржати на прописани начин“.

Радовић је објаснио да су то, „формално гледано, четири одлуке СО Лепосавић, Косовска Митровица, Звечан и Зубин Поток, што значи четири референдума са истим референдумским питањем, процедуром и прописима. Одлука сваке СО односи се на територију општине, осим када је у питању општина Косовска Митровица, у којој је расписан референдум за део територије који је под локалном самоуправом“. У Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку референдум ће бити одржан 14. и 15. фебруара, а у општини Лепосавић 15. фебруара.

Јучерашњи дан је, према предвиђеним прописима, био последњи за пријаву и одговоре упућеним евентуалним посматрачима. Према Радовићевим речима, није било одговора од Унмика и ОЕБС-а, који су позвани писмом. Радовића је контактирала Међународном кризна група, која је показала интересовање за посматрање.

Извор: ПРАВДА
Видео: Срби на окуп