Издаја

Многи угледни појединци подржали референдум на Косову и Метохији!


Косара Гавриловић – …данас говорим мојим драгим Косовцима и Косовкама јер ћете ви нешто учинити што је важно за вас лично, али је важно за мене, за сваког Београђанина, за сваког Србина – ви ћете изићи на референдум и ви ћете рећи своју реч и та реч ће бити реч свих нас, јер ми смо сви са вама, увек!

Проф. др Веселин Ђуретић, Академик – Историјска је чињеница да је Србија као држава полуокупирана, а њено срце, Косово и Метохија, искључујући његов сјеверни дио, су поробљени. У оваквим ситуацијама српском народу нису потребни партијски вође, него предводници борбе за ослобођење. У том контексту, на предстојећи референдум гледам као на вапај за слободом!

Момчило Селић, књижевник – … потпуно, из свег срца, потпуно свесно, са пуним разумевањем подржавамо тај позив, сматрамо да је референдум на Космету један узвишени вид борбе за српско биће, за оно што у нама ваља… – за Божји лик у нама!

Веселин Џелетовић, песник – Помаже Бог, браћо и сестре! Ви који живите као своји на своме, на светој земљи, треба да одлучујете о вашој судбини, о свему што ће се десити. Имајте само на уму да сте последњи бедем одбране српства! Дтокле год не контролишу ту територију те наказне творевине коју хоће да тсворе, ми ћемо бити своји на своме и то ће бити српска територија. Из тог разлога мислим да сви треба да изађете на референдум и да кажете не косовским институцијама! …

Драган Петровић, секретар удружења грађана Косово и Метохија – У потпуности подржавамо легитимно право гађана Србије у северном делу Косова и Метохије да искористе најдемократскије право у свету и путем референдума се изјасне о свом праву на живот, слободу кретаhttps://facebookreporter.wordpress.com/wp-admin/post-new.php?post_type=postња и рада у сопственој држави Србији. Сматрамо да се овим референдумом не угрожавају интереси државе Србије, већ напротив, пружа подршка напорима државе Србије да задржи политичким средствима, путем преговора контролу над делом своје територије како је и Раезолуцијом Савета Безбедности 1244 и Уставом Србије регулисано.

Проф. Драгиша Бојовић, члан Свесрпског Националног Већа – Срби на северу Косова и Метохије, у другој половини прошле године су показали витешки дух. Сада, на почетку ове године, користе најлегитимније демократско средство, референдум, да кажу не такозваној косовској држави и да подрже напоре истинских Срба да Косово и Метохија остане у саставу Србије.

Милоје Дончић, песник – Добар део владајућег апарата у Србији, као њихови бивши привесци, а сада опозициони дроњци једва чекају да се ослободе дела своје територије. То статистика новије историје света још није забележила. Ако је све то само формалност, зашто се онда бојите да кажете за нешто што вам припада, да је ваше. Изјаве неких опозиционих патрљака су ужас којим се ужасава чак и противничка страна. У било којој земљи света … после оваквих изјава, тешко да би ико од њих дочекао зору!

2 replies »

 1. ДРИНА ЈЕ ЖИЛА КУЦАВИЦА А КОСОВО СРЦЕ СРБСКОГ РОДА И ПОРОДА.
  ТРЕБАМО ГЛЕДАТИ ДА СЕ ОБОЖИМО, УМНОЖИМО И СЛОЖИМО, ТО ТРЕБА ДА НАМ БУДЕ ЦИЉ И ВОДИЉА, ОД САДА ПА НА ВИЈЕКЕ ВИЈЕКОВА.
  ДА СРБИН И СРБКИЊА СХВАТЕ ДА БЕЗ БОЖИЈЕ МИЛОСТИ СВЕ ГУБИМО…БАШ СВЕ – ЧАСТ, СЛОБОДУ, ЗЕМЉУ, ЈЕЗИК, ОБИЧАЈЕ, ЉУДЕ, МУЗИКУ. . .СВЕ БРАЋО И СЕСТРЕ
  ЗАТО ЗАПАМТИТЕ: “ ♱ ♱ ♱ Само Слога Србина Спасава ♱ ♱ ♱ “ ! ! !

  САША ВУЛЕТИЋ ИЗ ТРЕБИЊА.

  Свиђа ми се