АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ

Велеиздаја која тече: „Српски“ председник подмеће кукавичје јаје властитој нацији …


Велеиздаја која тече: „Српски“ председник подмеће кукавичје јаје властитој нацији!!!

11 фебруар 2012, ФБР

Пише: Миодраг Новаковић

СРПСКИ РЕЖИМ ЋЕ ДОЗВОЛИТИ НАЗИВ КОСОВА КАО ДРЖАВЕ, И ЧАК ЋЕ ТО ПАРАФИРАТИ ОДЛУКОМ „МСП“ ДА ЈЕ ШИПТАРСКА СЕЦЕСИЈА БИЛА ЛЕГАЛНА!?

Према јучерашњеном писању добро обавештеног „Данаса“,  Српски режим у  свом очајању да добије ЕУ кандидатуру по сваку цену, се спрема да јавно погази сва своја „обећања“ да никада неће признати лажну државу Косово, и тако властитој нацији поново забије нож у леђа.

Ако мислите да су ово тешке речи и да сам протерао, онда сами погледајте понуду Тадићевог режима својим „вашингтонско-бриселским „ господарима- наиме овај однарођени српски режим је  саставио предлог Бриселу у коме самоиницијативно налази начин како је најбоље за шиптарску „државу“ Косово да буде представљена регионално (међународно)- и то следећим речима:

„Последњи УСТУПАК (Тадић овде признаје да је до сада чинио „уступке“- до сада је негирао) који је Београд у ОВОМ ТРЕНУТКУ (то значи да ће касније, када изађе из „овог тренутка“, под условом да опстане на власти, бити спреман и на друге УСТУПКЕ) спреман да учини у решавању питања РЕГИОНАЛНОГ ПРЕДСТАВЉАЊА ПРИШТИНЕ (овде Тадић избегава да користи реч Косово, због очигледне алузује на државу, али већ следећим речима прелази на ту „незгодну реч“) је да се уз НАЗИВ КОСОВО, у фусноти појаве и Резолуција СБ УН 1244 и МИШЉЕЊЕ Међународног суда правде (МСП) о једностраном проглашњу КОСОВСКЕ НЕЗАВИСНОСТИ (ово је кључни део где Српски режим документује властиту велеиздају- јер као што знамо МСП је потврдио „право“ Косова на независност, и тиме практично суспендовао резолуцију 1244, тако да позивање на исту нема никаквог ефекта- и само служи за обману домаће јавности)

Ако можда и овде постоје још неке недоумице, сами режимски извори су се потрудили да то „појасне“:

„У фусности би била наведена Резолуција 1244 плус оцена МСП да ЧИН ПРОГЛАШЕЊА НЕЗАВИСНОСТИ НИЈЕ БИО СУПРОТАН МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ.“

Да добро сте чули- ово је у ствари став Српског режима- да уз назив лажне државе Косово буде укључена формулација да је косовска независност проглашена легално!? По њима ту би се и „нашао“ број УН резолуције 1244- вероватно више у функцији „адресе“ за неупућене, да би знали где се налази лажна „држава Косово“…

СРПСКИ РЕЖИМ ЗНА ДА ЗА ОВАЈ ИЗДАЈНИЧКИ ПОТЕЗ НЕМА ПОДРШКУ СРПСКЕ НАЦИЈЕ, АЛИ СА ПОНОСОМ ИСТИЧЕ КАКО ИМА ПОДРШКУ НЕМАЧКЕ!!!

Потом режимски представници готово са поносом истичу да су за такав „потез“ добили пуну подршку од Немачке и Европске Комисије (па који се лопов не би обрадовао када му „домаћин“ оставља кључеве од куће). Сами истичу како их је за тај „јуначки потез“ по рамену лично потапшао  бриселски хохштаплер Роберт Купер.

Оно што Српски режим сакрива од  јавности, овде наивно покушавајући да свој издајнички потез прикаже као „конструктивну самоиницијативу“, јесте чињеница да је овај предлог уствари саставила „Међународна кризна група“ (под диригентском палицом Немачке), и да они (српски режим) сада у ствари властитој нацији подмећу то швабско „кукавичје јаје“!?

Да би овај режимски бућкуриш био комплетан, овде као мирођија ускаче одавно јавно раскринкани велеиздајник Борко Стефановић, безочно тврдећи новинарима Данаса да на Београд нико не врши притисак…. Борко наравно лаже…

Да лаже, то одмах доказују горњи режимски извори тврдећи  „да је ово питање главни услов за Србију да крајем фебруара, односно почетком марта добије статус кандидата за чланство у ЕУ“.

Дакле ако лаже коза не лаже рог…

На крају ево пар недавних (јавно публикованих)  илустрација притисака на Српски режим од стране ЕУ , а које велеиздајник Борко Стефановић овде тако безочно негира…

ЖБОГАРОВА „БАТИНА И ШАРГАРЕПА“

31 јануара, нови ЕУ амбасадор на Косову Самуел Жбогар је јавно изјавио да даје подршку Тадићевим „напорима“ да спречи референдум на северу КиМ. А који су то „напори“ видимо на примеру нехуманих санкција које је Српски режим увео властитом народу на северу КиМ- Поред полицијских блокада путних праваца и одбијања да на истим уклоне снег, увели су и бездуше полудневне рестрикције електричне енергије- које погађају пре свега децу, старе и немоћне… Да не спомињемо све друге облике „санкција“ о којима смо нашироко писали на страницама овог медија.

Да би распршио сваку сумњу код Тадићевог режима око тога шта се то од њих „очекује“, господин Жбогар се послужио огољеном методом  „батине и шаргарепе“, и то следећим речима:

„…Србија жели тај статус (кандидата), а Косову је стало да наће начин  да буде представљено (као држава) на регионалним скуповима….“ Овим речима амбасадор Жбогар  је недвосмислено саопштио Српском режиму да неће бити „статуса кандидата“, ако Косово не буде „регионално представљено“!

У овом случају порука Београду је више него јасна…

ДЕЖЕРОВИ УСЛОВИ: РЕГИОНАЛНО („ДРЖАВНО“) ПРЕДСТАВЉАЊЕ КОСОВА, УКЛАЊАЊЕ БАРИКАДА И СЛОБОДА КРЕТАЊА ЗА НАТО ОКУПАТОРЕ

1 фебруара, приликом учешћа на скупу Клуба друштава лобиста Србије“, шеф ЕУ делегације Дежер је јавно од Србије захтевао да омогући међународно представљање лажне државе Косово, и то следећим речима:

„Од Србије се очекује постизање инклузивног решења за регионално представљање Приштине (читај Косова)“….

Његов други „главни“ захтев је био уклањање барикада на северу КиМ и пуна слобода кретања за НАТО окупаторе (КФОР и Еулекс).

Дежер је  на крају нагласио да ће Србија наравно бити „награђена“ ако буде сарађивала по овим питањима (читај  „питањима самосакаћења“)- такав став господина Дежера нам логично намеће закључак да ће у супротном случају Србија бити кажњена- ако не буде сарађивала!?

ЗАКЉУЧАК…. ОСТАВЉАМО ВАМА ДРАГИ ЧИТАОЦИ

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.danas.rs/danasrs/politika/srbija_nudi_poslednji_ustupak_pristini.56.html?news_id=233781

http://www.tanjug.rs/novosti1/31913/zbogar–pravi-je-trenutak-za-napredak-u-dijalogu.htm

http://www.tanjug.rs/novosti1/31914/tahiri–nema-napretka-u-regionalnom-predstavljanju.htm

3 replies »

 1. Та није МСП потврдио право на отцепљење и независност, него је рекао: да је легитимно (или легално, слагаћу) да шиптарски посланици донесу Деклатрацију о независноти. Само доношење декларације по МСП-у није спорно, МСП се није освртао на последице Декларације.

  Свиђа ми се

  • ЕВО ДЕЛА ОРИГИНАЛНЕ ИЗЈАВЕ РЕЖИМСКИХ ЗВАНИЧНИКА: „У фусноти би била наведена Резолуција 1244 плус оцена МСП да ЧИН ПРОГЛАШЕЊА НЕЗАВИСНОСТИ НИЈЕ БИО СУПРОТАН МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ.“ ДРУГИМ РЕЧИМА „НИЈЕ ШИЈА НЕГО ВРАТ“… НАРАВНО ДА СЕ МСП, КАО ЗАПАДНО КОНТРОЛИСАНА „ПРАВНА“ ИНСТИТУЦИЈА, У СВОЈОЈ СУДСКО-ПОЛИТИЧКОЈ ОДЛУЦИ СЛУЖИО УВРНУТИМ ЛЕГАЛНИМ ЈЕЗИКОМ, АЛИ ЈЕ ДЕФАКТО И ИНДИРЕКТНО ПРИЗНАО ШИПТАРСКУ СЕЦЕСИЈУ… М. Новаковић

   Свиђа ми се

 2. Nije kasno, da Srbija pokrene pitanje progona Srba s Kosova i Metohije i doseljevanje Siptara iz Albanije – u vreme turske vlasti, do 1912, okupacije 1914-1918, okupacije 1941-1945. i u vreme komunisticke (zapadne) vlasti – 1945-1980. Sve ovo je zadesilo i Makedoniju, ali prestonice – Beograd i Skoplje cute.

  Свиђа ми се