ДЕШАВА СЕ...

Српски либерални савет: Хоћемо улицу генерала Драже Михаиловића у Београду


Српски либерални савет: Хоћемо улицу генерала Драже Михаиловића у Београду

06.02.2012. ФБР видовдан србски

извор фотографија: pogledi.rs

Српски либерални савет данас 6.2.2012.год је поднео градском секретаријату за именовање тргова и улица у Београду поновљени захтев да се једна улица у Београду назове по генералу Југословенске војске Дражи Михаиловићу, као и да се на кућу у којој је живео у Београду постави спомен плоча.

Напоменули би да је ово поновљен захтев Српскога либералног савета јер су исти захтеви поднети надлежном секретаријату још 26.8.2009. год.

Доделом имена једној улици и обележавањем куће у којој је живео у Београду генерал Михаиловић је одавање почасти вођи антифашистичког покрета у тадашњој окупираној Европи, као и стварном изједначавању два антифашистичка покрета за време Другог рата.

Надамо се да ће поменута иницијатива СЛС-а допринети стварном помирењу у Србији и допринети смањењу подела у Србији.

У Бгд 6.2.2012.год.

5 replies »

 1. Поштовани господине слажемо се са вама да је сахрана академика Јовановића послужила за прикупљање политичких поена демократској странци и да прави подносиоци и покретачи преноса посмртних остатака су елиминисани из саме сахране али то служи на част њима, као што ће на част служити онима који покушавају да преотму заслуге за рехабилитацију генерала Михаиловића и његову политичку,правну и љутску рехабилитацију.

  СЛС

  Свиђа ми се

  • Не битно је сазнање ко чини добро дело, Господ нам га увек открије, као што је и дело бесмртног Чича Драже нескривено. Организација сахране Слободана Јовановића остаће заборављена, поени ће нити потрошени као и ти организатори, али остаће велико дело Слободана Јовановића! Нама је плата на небесима, а не овде где је све пролазно, а материјално склоно нестајању. Свакако да је рехабилитација генерала Драгољуба Михаиловића веома битна ствар, а из ње једино могу да стоје само два човека која имају правну легитимацију за то, а то су Војислав и Станислав Михаиловић, унук и праунук генерала Драгољуба Михаиловића, као и његова кћерка Гордана, која је у дубокој старости. Свима нама може бити на част да смо одржали истину о Чича Дражи кроз тешка и зла времена комунистичке тираније, а морамо и сад стати уз Чича Дражу и не дозволити његово ново убијање и скрнављење од истих судија и суда који га је и судио. Ко жели да на томе стиче било какву славу нема часне намере.

   Свиђа ми се

 2. Поштовани да незнамо адресу како би могли да поднесемо захтев комисији,за Слободана Јовановића су нас елиминисали јер су скупљали појене ови на власти за себе,а што се тиче Платоа ту је правни факултет институција која је повезана са С.Ј.
  Молио бих Вас кад нешто пишете да се пре тога распитате да ваш текст има смисла.
  Хвала Српски либерални савет

  Свиђа ми се

  • Зар се о јавним стварима треба посебно распитивати? Кад је од ћошка настао плато, шта ли ће тек добити статус улице у овом случају? Ко ће ту понети медијску славу? Мој коментар је, свакако, добронамеран и усмерен је управо против сакупљања политичких поена, па вас молим да га тако схватите, да се пређашње не би поновило, на срамоту и поругу, којој је лик Чича Драже изложен већ 70 година. Могу да приметим да пратите и моје текстове и моје коментаре и на томе Вам, такође захваљујем.

   Свиђа ми се

 3. Да не буде као са платоом Слободана Јовановића, када је исти тај савет тражио име највећег србског правника, историчара, интелектуалца…за један од четири ћошка на расрсници Београдске и Булевара Краља Александра, па је тако Слободан Јовановић добио плато без куће и броја, а његово име окачено о бандеру, а сам Слободан Јовановић сахрањен у непосредној близини свог комунистичког судије Михаила Ђорђевића ( осудио Слободана Јовановића на 20 година робије, Чича Дражу на смрт )…. Они чак ни не знају адресу куће генерала Михаиловића ( Брегалничка 24, на Црвеном крсту ), а камо ли шта озбиљније. Једину иницијативу до сад, за постављање Спомен-плоче на 3. гимназији, коју је похађао генерал Михаиловић, покренуо је Равногорски покрет ОО Београд – Центар.

  Свиђа ми се