Издаја

Мајко Србијо, чујеш ли нас…


Срби на Косову и Метохији су данас најугроженији народ у Европи… Срцима и погледима окренути ка мајци Србији која им све више окреће леђа, као деца која су смртно уплашена мајчиног одласка, вапију јој да их не оставља… А она, мајка, гура их у загрљај зле маћехе, лажући себе и њих да ће им бити боље ако се не опиру, ако пристану да буду мањина на својој земљи, ако прихвате да буду робље оних који су им до јуче вадили органе…

**********

Приче обичних људи са Косова и Метохије

јануар/фебруар 2012. године

Ново Брдо:

Данас је тешко бити патриота. Завејани смо данима, шиптари чисте само путеве до својих села, а нас, непослушне Србе, оставили да чекамо пролеће. Струје нема по 4, 5 сати, па дође, има је сат – два, па нема опет 5 сати, па ти живи мајчин сине!!!

Власт нас ни не помиње, а камоли да бедницима падне на памет да дођу и помогну. Пре неки дан се шлогирала једна старица у засеоку Манишенце, а сам Бог зна како су је син и снајка одвели до лекара чак у Лапљем Селу, где се сад опоравља. А то је тек један случај. Још да немамо дрва за огрев, помрли бисмо, а неше би фосиле власт тражила тек за 100 година… и после нас пљују кад кажемо да су нам већи непријатељи они, него Тачи.

Продавнице почеле да се празне, јер колима се смет од 5 метара не пролази. Чистимо сами, лопате у руке, па „ојха“ али за ноћ опет напада. Школе мало раде, више не раде… ко ледено доба, али битно Тадић и екипа из скупштине „весели посланици“ имају све услове за живот. Ми бре не можемо ни да умремо на миру… ко ће нас закопа у овај лед? А Бог једино нас чује, од вас идиота на власти нема леба…

Косовска Митровица:

Помоз Бог јунаци! Само најхрабрији су овог јутра пошли колима у цркву. Снег је преко ноћи толико завејао саобраћајнице, да би магаре вероватно било најсигурнији превоз. Вода се леди док је гледате и прехладно је. Струја, за коју апелују да је штедимо, што је на овом минусу немогуће, је преслаба. Кућни апарати не раде уопште добро, чак се и с феном има потешкоћа, јер дува хладно, онда замислите телевизор који зуји, машину која неће ни на коректору да окрене, или грејалицу која више служи за моралну подршку него што заиста греје простор. Мука настане кад треба да се скува кафа или не дао Бог, испржи јаје за доручак. То постаје процес од више часова, на крају, отворите паштету, попијете јогурт, покријете се ћебетом и слушате музику на телефону… милина.

Деца се обрадовала распусту, али не могу да путују јер је наравно сваки путни правац на северу Космета, окован ледом. Путују само они који морају, а и они одлажу. Намирница има, лекова такође. Јуче се одржала чувена акција у апотекама, на којој су цене биле снижене, па је пензонерска „омладина“ ПУПСа преплавила град. Грејања у болницама има. Плате, пензије и дечији за Косовце идаље нису уплаћени… Хвала властима!

Понекад ми се све смучи, оћу да одем одавде далеко, да никад не чујем реч Србија нити српски језик… да се никад не вратим!!!  Живот без струје, воде, слободе, основних примања и права није живот него је пасји измет… а онда ми проради инат, нек иду издајници који нам све ово раде, ја остајем… плава боја коже је баш лепа… ево погледајте штрумфове… шта им фали? Смеју се цео дан, певају и још живе у гљиви лудари… Можда је решење да почено колективно да се дрогирамо…онда нас власт можда и примети, јер у овој цркнутој земљи само педери и наркомани могу да живе, поштен народ нема шансе!!!

Централно Косово и Метохија

Ви се спремате за референдум, а ми изгледа ускоро за исељење. Не, нико нас не тера оружјем, већ потмулом присилом. Наиме, како незванично сазнајемо, једна српска болница у Грачаници (Рада Трајковић нема везе са тим, да се одмах оградимо) добила је налог да се доктори специјалисти и сво особље изјасни да ли хоће да плату примају из Србије или са Косова? Наравно, они примају српске плате, али је болница изграђена пре пар година (још је владика Артемије био ту), мислим помоћу донације из Грчке, те је сада сам објекат споран и тзв. република Косово тражи да се ова болница споји са њиховим системом…

Рећи ћете – не никако, не прихватити! Добро, онда се селимо јер ће лекари бити присиљени да оду или раде за болнице “Косова“, а ми не можемо на лечење код оних који су нам органе вадили… Опет, како из других извора сазнајемо, од 150 кадета Косовске полиције, новопримљених, међу 25 Срба колико је примљено, само један је из Грачанице, остали су из Косовске Митровице! Не знам да ли се неко сећа Сехадете Мекули? Она је била докторка у Приштини која је убијала српске бебе, али комунисти никада нису дали да се то докаже… Ко има уши да чује, нека чује и нека реагује.

Извор: ФБ страница Глас Косова и Метохије

1 reply »

  1. БРАЋО ВИДИ БОГ СВЕ И ЧИТА МИСЛИ.Помоћи ће БОГ нас праве ПРАВОСЛАВЦЕ,ја вам гарантујем, а поготово вас на Косову и Метохији.Није Београду јасно да ви на барикадама чувате СРБИЈУ и СРБСТВО!!!
    Братски поздрав и да живи и опстане ПРАВОСЛАВЉЕ!!!

    Свиђа ми се