АУТОРИ

СКАНДАЛОЗНО: Тадић практично подржао Чедин говор мржње према Српској…


СКАНДАЛОЗНО: Тадић практично подржао Чедин говор мржње према Српској…

4 фебруар 2012, ФБР

Пише: Миодраг Новаковић

Јучерашња Тадићева изјава, изречена на новинарској конференцији на Јахорини, након „самита“ са председницима „геноцидних ентитета“: БиХ и Хрватске- само на први поглед делује политички коректно, док у суштини разоткрива стварни анимозитет „нашег“ председника према властитој нацији…

Тадић је том приликом формално изјавио „да се не слаже са ставом лидера ЛДП“ (овде инкриминисаног Чеде Јовановића) – али је одмах нагласио да „никоме не оспорава право на политички став“!?

-Још једна вешто смишљена замена теза од стране „нашег“ председника…  Говор мржње- политички став?

Управо тако! Оно што је изрекао Ч. Јовановић није никакав политички став, већ криминално дело говора мржње,  или бар у најмању руку прекршајни  вербални деликт! А како се једна демократска држава (или заједница истих) односи према сличним (не)делима вербалног деликта када су у питању Српски политичари- видимо на примеру Војислава Шешеља, који у срцу „демократске Европе“ чами већ 9 година у нехуманом хашком притвору, без правоснажне судске пресуде!?

Дакле, у случају „тамнопутог“ политичког камелеона Чеде Јовановића, држава Србија би требало  према њему да примени бар сличне аршине- онима које примењује демократска Европа према сужњу Шешељу.

Али као што сви данас видимо на случају ове „бледе људске копије“ Чеде Јовановића , не само да држава Србија не реагује на његове говоре мржње према нацији „која га хлебом храни“ и који вољом неког чудног грађанског „гласачког мазохизма“ седи у њеном „највишем дому“ (Народној Скупштини)- већ и њен (државе Србије) председник налази индиректно оправдање за такав веома јавно демонстриран „злочин мржње“,  немушто објашњавајући то као „политички став“….

Где ће ти душа председниче Тадићу?

Извор: Тањуг

5 replies »

 1. Zasto se cudite Antisrbi koima je zajednicki cilj unistenje srpskog naroda uvek ce se slagati i braniti.Ko je kriv nama srbima koi cutimo i pravomo se da nismo razumeli njihovu mrznju prema nama.Dasmo normalan narod Ceda i i Ovaj polusrbin nebi sedeli u prestonici nego u golom otoku.

  Свиђа ми се

 2. По среди је иста школа за дресуру НАТО квислинга. Предуго је требало, а изгледа смо још далеко од разумевања да живимо у друштву страшне беде политичког морала наших државника, али и изостанак адекватне друштвене свести о далекосежности последица неморалне петљавине политичара из самог врха власти. Немогуће је да се лицемерна понашања из свакодневног живота, у политици признају за поштена и допуштена, макар се радило о специфичном позиву на „реал политику“. Размере беде политичког морала и духа наших властодржаца постале су знатно „транспарентније“ уз помоћ чињница као најпоузданијих сведока, али и „петлића“ попут Чеде, задужених за пуштање пробних балона окупатора. Видели смо како документи о разговорима најближих сарадника Председника Србије говоре језиком тог политичког морала и одговорности владајуће олигархије.
  Природно би било да обманути људи, ма колико се гушили у драматичној социјалноекономској каљузи, апатији и безнађу, почињу да мрзе обмањиваче и лицемере. Овде нам није представљено пуко политичко лицемерје, већ грубе увреде и узурпација надлежности Владе Србије.

  Свиђа ми се

 3. И мој политички став, јесте да све жутократске странке са својим чланством, треба да заврше на голом отоку!
  Има ли ја као Ледомир Прашковић право на политички став?

  Свиђа ми се