Издаја

Руска државна телевизија јавно износи доказе о Српској велеиздаји!?


РУСКА ДРЖАВНА ТЕЛЕВИЗИЈА О ОДНОСУ САД ПРЕМА СРБИЈИ: ПРЕДСЕДНИК КОЈИ ИДЕ У АМБАСАДУ САД НА РЕФЕРИСАЊЕ!

уторак, 31 јануар 2012 20:12 .

Циљ је приморати Србе да се помире са губитком Косова, у замену им понудити сан о уласку у ЕУ и кришом их увући у НАТО

Председник који се клања свима, осим "свом" народу...

Централни дневник Првог канала руске државне телевизије – у аналитичко-иформативној емисији „Воскресное Время“, која се емитује у ударном термину недељом у 21 час а чији је уредник и водитељ Петар Толстој – чукунунук Лава Николајевича Толстоја – посветио је велику пажњу недавно изашлој књизи „Викиликс – Тајне Београдских депеша“.  

Уз наглашавање: недавно је у Србији објављена књига која је изазвала ефекат активиране бомбе.   Факти преносе у целини садржај емисије:  

ВОДИТЕЉ ПЕТАР ТОЛСТОЈ: Дубоки економски проблеми са којима се у скорој будућности морају суочити и Европа и САД, криза у социјалној сфери и признање слома политике мултикултурализма – све то међутим, није препрека да се са манијалакном наметљивошћу подучавају друге земље како је једино исправно да живе. Фаворизовање својих вредности ради постизања конкретних циљева у геополитици – таква је данашња пракса западне дипломатије.  

Већ помало заборављена раскринкавања сајта Викиликс од користи су за анализу међународне политике САД према малој европској замљи – Србији. Та анализа је још интересантнија када се повеже са актуелним амбасадором САД у Русији Мајклом Мекфолом, који је више пута у својим књигама и научним чланцима поредио Владимира Путина са Слободаном Милошевићем јадикујући над недостацима демократије у Русији.  

У Србији је недавно објављена књига која је изазвала ефекат активиране бомбе – јер њен аутор управо анализира разговоре о демократији и отимању Косова – у чему су главни били Американци, уз пуну сагласност љубоморних чувара европских вредности.  

Из Београда репортажа Јевгенија Баранова

Баранов о Викиликс београдским белешкама (ВИДЕО) 29 января 2012, Воскресенье, 21:51

БАРАНОВ: На више од сто страница управо ове књиге, објављене у Београду на јефтиномм папиру, написана је невероватна сага о политичкој издаји и превари. Главни јунаци ове књиге су – представници највишег руководства Србије – земље чија је политика донедавно изгледала необјашњивом и нелогичном.   Идеја књиге „Викиликс – Тајне Београдских депеша“ била је једноставна – изабрати из огромне количине поверљиве америчке дипломатске преписке, објављене на познатом сајту Викиликс, све што је у овој или оној мери везано за Србију. Очигледна разлика између оног што су српски политичари јавно говорили и оног што се реално дешавало подстакла је новинара Николу Врзића да буквално прекопа више од четврт милиона докумената. Резултат је превазишао сва његова очекивања.  

НИКОЛА ВРЗИЋ: Депеше које сам објавио необорив су доказ да је за финансијску, дипломатску и медијску подршку доласка на власт у Србији тзв. продемократских снага, коју су својевремено пружили Американци, наше руководство сада приморано да плаћа потчињавањем вољи САД, извршавањем америчких захтева и директива.  

БАРАНОВ: Целокупна савремена српска спољна и унутрашња политика мртвим чвором је повезана са само три, али зато веома принципијелна питања. То су – независност Косова, чланство у ЕУ и приступање НАТО. Судећи на основу америчких депеша, баш те три позиције су важне и Вашингтону.

Циљ је – приморати Србе да се помире са губитком Косова, које им је одузето силом, у замену им понудити неоствариви сан о уласку у ЕУ и кришом увући земљу у НАТО.   Војислав Коштуница је онај на којег је својевремено био пао избор Запада. Било је одлучено да се овом компромисном фигуром замени Милошевић, који је био свргнут током револуције коју су финансирале САД. Међутим, судећи према америчким депешама, благи, скромни и политички непрекаљени Коштуница – који је прво постао председник Југославије а након њеног коначног краха и премијер Србије – није оправдао поверење које му је указао Запад.  

ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА: Преломни моменат за мене били су председнички избори 2008. године. Управо тада је постало сасвим очигледно да је истовремено неколико страних амбасадора у Београду било до гуше умешано у наше унутрашње послове. А још, баш тада, актери свих тих прљавих послова не само да су престали да се скривају већ су почели и да се хвале својим успесима.  

БАРАНОВ: Изеђу председника и премијера Србије дошло је до разговора о приоритетним питањима. „Премијер је одбио да нас упозна са детаљима. Наредних дана очекујемо детаље од председника“ – то је суштина једне од депеша која је била послата у Вашингтон из америчке амбасаде у Београду. Можете ли да замислите – од председника државе очекују реферисање у амбасади.   Борис Тадић – амбициозни политичар, демократа, чим је постао председник, показао се много попустљивијим од свог колеге из демократског покрета. По сва три поменута питања. Без обазирања на Устав Србије.  

ВРЗИЋ: Наше власти стално тврде народу да су привржене принципу војне неутралности земље која је иначе дефинисана законом. Додају да немају намеру да подстичу процес ступања Србије у НАТО. Депеше, међутим, говоре супротно – у поверљивим разговорима Председник се куне функционерима НАТО у своју верност и уверава их да је чланство Србије у НАТО приоритет број 1.  

БАРАНОВ: У тим истим поверљивим разговорима Тадићу је још пре пет година било јасно стављано до знања да ће Србија пре видети сопствене уши него ЕУ све док не призна независност Косова. Из депеша се види да председника брине само да информација о томе не процури у јавност, јер би њено објављивање могло да упропасти његову председничку кампању, која је била заснована – према саветима тих истих Американаца – на уверавањима да је Тадић једини који може Србију увести у Европу.   Дакле, у тренуцима кад у Покрајини, која је остављена на милост и немилост сепаратиста, десетине хиљада његових суграђана воде свакодневну борбу за преживљавање, кад српске дипломате бију битку по читавом свету за сваку реч на бесконачним преговорима, када Русија због Косова ломи копља у Савету Безбедности УН, председник Србије у поверљивом разговору саопштава да неће бити сметња напорима међународне заједнице у стабилизацији региона – макар ти напори укључивали и неку форму независности Косова.  

МАРКО ЈАКШИЋ , потпредседник Заједнице српских општина и насеља Косова и Метохије: Убеђивали су нас да је сав проблем са нашим Косовом везан искључиво за Милошевића и да ће сва питања аутоматски отпасти чим победи демократија. Жао ми је што смо тада сами на власт у Србији довели оне који су земљу претворили у колонију којом се управља из амбасада – у првом реду из америчке и британске.  

БАРАНОВ: Активни учесник свргавања Милошевића и један од лидера косовских Срба Марко Јакшић донедавно је био не челу Клиничког центра у Косовској Митровици. Не тако давно смењен је са тог места, после чега је са великим интересовањем открио своје презиме у једној од америчких депеша са препоруком да га „шутну у задњицу“.  

БАРАНОВ: Мирослав Лазански се са скепсом односио према објављеним депешама сматрајући их једном од политичких шпекулација све док није прочитао једну о себи. Американци су га означили као окорелог противника ступања Србије у НАТО а Лазански додаје да је његова биографија беспрекорно изнета. Зато сада говори: ако су Американци написали истину о њему, тешко да су лагали и о осталима.  

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ, војни коментатор листа Политика: Коначно сам се уверио да су депеше истините онда када нико од поменутих политичара није чак ни покушао да оповргне оно што је у њима речено. Ред у којем припадници наше елите сваке године на 4. јул чекају на коктел у Америчкој амбасади протеже се на километар. Данас си нико уколико се не налазиш на списку позваних на ту прославу.  

БАРАНОВ: Ред за прославу у Америчкој амбасади у Београду. По благослову амбасадора Мери Ворлик, долазе министри, високи чинови из Генералштаба, посланици, лидери опозиционих, па и националистичких партија. Општа идила. Депеше, на пример, говоре да је министар у Влади Србије Расим Љајић био тужан што приликом тадашњег свог сваконедељног рефереисања није имао да саопшти ништа ново.  

БАРАНОВ: Међу бројним фасциклама кривичних предмета којима се бави београдски адвокат Горан Петронијевић, једна је посвећена садашњем шефу владине делегације на преговорима о Косову Борку Стефановићу. Америчка депеша где се помиње име овог високог српског дипломате у овој фасцикли је материјални доказ извршеног злочина.  

ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ, адвокат: Мене су косовски Срби овластили да поднесем кривичну пријаву против Борка Стефановића под оптужбом за шпијунажу и државну издају. Депеша америчке амбасаде из децембра 2007. године говори да је господин Стефановић изнео детаље тајног плана владе Србије који је требао да ступи на снагу у случају једностраног проглашења независности Косова.  

БАРАНОВ: Према речима овог адвоката, тужилаштво је примило предмет. Међутим, он ће бити процесуиран само у случају ако садашње државно руководство изгуби предстојеће изборе. Тренутно је ова фасцикла једини реални резултат разоткривања тајни београдских депеша.   Мада је у то тешко поверовати – у земљи која слови као отаџбина ненасилних демократских револуција ни до данас нико од високих функционера који се помињу у овим депешама није изговорио ни једну једину реч у своју одбрану. А што је још интересантније – нико им о њима није поставио ни једно једино питање!    

(На емисији радили Јевгениј Баранов, Игор Критсков и Горан Шимпрага)

Извор: Нови Стандард

15 replies »

 1. Оцене о властодршцима у Србији су тачне, само то све треба померити у контекст од 1944. када је почела предаја Косова и Метохије Шиптарима. Ови сви после тога су настављачи свако у свом времену. не знам шта ће о томе Коштуница, Лазански и Марко Јакшић за које и “птице“ знају за кога раде али не сигурно у српском интересу.

  Свиђа ми се

 2. Eh,glasali smo za ove misleci kako ce onima koji su bili doci kraj jer nista dobro nisu uradili za narod i drzavu,a pogledaj sad i ove pa stvarno nemam reci i neznam sta da kazem,sad cu jos malo pa 60 god.ako Bog da koga cu sad da biram,i razmisljam dali ce buduca vlada biti bolja od predhodne_? Hm.

  Свиђа ми се

 3. Nije nam potrebna demokratija vec DIKTATOR, mi kao narod mozemo zajedno samo u najgorim vremenima, takva i dolaze samo je pitanje da li cemo do tih vremena i dalje postojati!

  Свиђа ми се

  • Фонд “Слободан Јовановић” је у сарадњи са магазином “Печат” издао књигу Николе Врзића “Викиликс” – тајне београдских депеша.

   Свиђа ми се

 4. Помози Бог.

  Ја бих волео и искрено бих замолио, да ми Срби будемо опрезни по питању било каквих информација које нам се представљају као одлучне, истините, једине. Молио бих да се не залећемо, како смо то много пута чинили у нашој историји, а што се касније показало погрешно и погубно.

  Коме данас у Србији треба Викиликс?!

  Да ли Викиликс треба гладном раднику?! Не.
  Да ли Викилкис треба обесправљеном сељаку?! Не.
  Да ли Викиликс треба ратном војном инвалиду?! Не.

  Да ли је Викиликс осмишљен да помогне Православном Србину?! Не.

  Викиликс у Србији данас, треба само ономе ко на овим „информацијама“ жели и може да профитира. А ко хоће и ко може да профитира, на „информацијама“ које нам долазе са Запада, па макар се и Викиликс звале?! Само исти тај Запад и његови свесни и несвесни сателити у Србији.

  Отаџбина Србија, Србска Црква и србски народ се налазе у једној од најтежих ситуација у својој историји, а неко нам гради спасење на „информацијама“ које долазе од Викиликса.

  Па сваки иоле нормалан и полуинформисан Србин зна ко је Тадић, ко је Динкић, ко је Ђелић, ко је Лабус, ко је Вук, ко је Чеда, ко је Чанак, ко је Буловић, ко је Теодосије, ко је Амфилохије, итд, само се финесе разликују. Многи су то знали и увидели и пре 05. октобра 2000.г. Нама простим неелитним Србима православним, не треба један Викиликис да би увидели ко државу, Цркву и народ издаје. Све измеримо Св. Јеванђељем и светосавском историјом и то нам се само каже. Међутим, „чудно“ је то, што је Викиликс постао насушна потреба дојучерашњим партнерима горе поменутих издајника, онима који до јучер, ето нису знали, ко су Тадићи, Драшковићи, Лабуси, Динкићи, Мићуновићи, итд.?! Или можда ништа више није чудно у морално опустошеној и Викиликс „информацијама“ слуђеној Србији!

  Да додамо за крај. То што неко мисли, православном Србину, протурити Викиликс „информацију“ преко сестре Русије, само нас утврђује у уверењу колико овај свет у демонској превари и злу лежи.

  И док се они баве Викиликсом, да се ми Срби позабавимо собом, својој вером, Духом светосавским, милостињом за гладне, и пре свега својим сагрешењима и одступањима од Православља и светих предака наших, па нам за спас државе и Светог Косова и Метохије неће бити потребне западне Викилис информације.

  Свиђа ми се

 5. I SKORAŠNJIM IZBORIMA. NA TIM IZBORIMA ĆE AMERIKA I ENGLESKA MANIPULACIJAMA I KRAĐOM GLASOVA DA UZ VEĆINSKU ILI MANJINSKU PREDNOST DA POSTAVE “ NAPREDNJAKE “ A ONDA ĆE UZ NJIH DA SE ŠLEPAJU I OVI DOSADAŠNJI VELEIZDAJNICI. BIĆE ROTACIJA UZ MALO ŠMINKANJE I BACANJE PRAŠINE NARODU U OČI. PUČEM SU DOŠLI SVEOBUHVATNOM REVOLUCIJOM MOGU I TREBA DA ODU. KLIN SE KLINOM IZBIJA.

  Свиђа ми се

 6. Nista cudno,kod nas SRBA uvek je bilo prodanih dusa,i bice.Bilo bi cudno da su nesto korisno uradili.Moze im se,narod cuti,ne progovara,kazu bice gore,dobro je i ovako…jbg

  Свиђа ми се