ДЕШАВА СЕ...

Уклоњен кључни сведок злочина над Србима на подручју Коњица


Уклоњен кључни сведок злочина над Србима

26. 01. 2012. Срна

Адвокат Душко Томић, који је бранио Миралема Мацића, тврди да је његов клијент уклоњен, јер је био један од кључних сведока стравичних злочина над Србима у коњичком крају.

Суд БиХ сад само може да обустави поступак против Мацића

Томић је уверен да званична верзија Мацићеве смрти не одговара истини. Он је указао на контрадикторне изјаве лекара сарајевског Клиничког центра, који су после операције његовог клијента прво рекли да је ван животне опасности, а потом да не могу да га спасе јер је из болнице у Билој, где је издржавао казну, касно превезен у Сарајево.

Томић је за „Прес“ рекао да због тога с правом сумња да је у Мацићевом случају примењен метод „операција успела, пацијент подлегао“, истичући да то, ипак, неће бити од помоћи одговорнима за злодела над Србима на подручју Коњица.

„Са Мацићевом смрћу неће умрети истина о ужасним ратним злочинима над Србима у Коњицу и околини. Сва своја сазнања о томе Мацић је записао у свој дневник. Тај дневник сам предао Тужилаштву БиХ“, истакао је Томић.

У том дневнику се као наредбодавци и извршиоци злочина наводе бројна имена познатих политичара, полицајаца и војних команданата из Коњица и Сарајева.

Мацић је преминуо пре два дана у Клиничком центру у Сарајеву. Против њега у Суду БиХ се води поступак за злочине над српским цивилима у Брадини 1992. године. Томић је рекао да ће Суд БиХ донети решење којим се обуставља кривични поступак против Мацића.