ДЕШАВА СЕ...

ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ на састанку „Централна Европа и Руска Федерација“ прозвао Европу и НАТО због насиља над Србима!


ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ на састанку „Централна Европа и Руска Федерација“ прозвао Европу и НАТО због насиља над Србима!

23.01.2012. извор: Прес служба МО „УСДЕА“

На конференцији је у својству експерта и представника Србије, присутвовао и председник МО „УСДЕА“ Драган Станојевић.
Односи између Русије и Европе, после председничких избора били су главна тема међународне конференције ”Централна Европа и Руска Федерација: дијалог партнерства“, која је одржана 20. јануара 2012. године у Бечу.
У условима финансијске кризе, у Европи и Русији, све је важнији фактор Европске економске стабилности.

Учесници конференције су констатовали да је данас све важнији фактор економске безбедности политичка стабилност у Русији и да без сумње ниједан од постојећих кандидата, осим Путина, не може бити гарантом тога. Тако да је он једини са којим је Европа спремна да разговара. Х.Е Ерхард Бусек, бивши вицеканцелар Аустрије, председник Европског форума Алпбах рекао је:  „Путин је поправио односе између ЕУ и Русије. Уколико Европа жели да побољшава економске односе потребан је оријентир на Евроазију. Наши бизнисмени подржавају Путина, зато што он може да обезбеди стабилност. Наравно да ће победник бити Путин, Европа није зинтересована да победе алтернативни кандидати“. Mr. Аnthony Т. Salvia, Consultant in intenational public advocacy and governmental affairs, former Special Advisor to the Undersecretary of State for Political Affairs in the Ronald Regan Administration изјавио је: Ми смо дужни целом свету, толико колико кошта сва економија света. Кључну улогу у зближавању Европе и Русије има Путин. Сматрам да ће повратак Путина бити користан оним Американцима који очекују промене у својим државама“. МП Фаниа Кирсхенбаум, Member of Knesset in Israel, Secretary General of Beiteny Party: „Ми треба да разумемо да не постоји рецепт универзалне демократије и погрешни су покушаји убацивања у све државе. Путин је донео својој земљи развој и просперитет“. МП Пабло Kасадо, члан шпанског Парламента: „Путин је предсказао основне опасности новог века, а то је тероризам и ширење атомског оружја. Енергетска безбедност, нестабилност у Персијском заливу доноси нестабилност. Најважнија је борба са тероризмом“. Velina Tchakarova, Аustrian Institute for European and Secyrity Policy: „Америка мора да схвати да је време њихове доминације завршено и да сада на сцену ступају земље БРИК-а. После избора Путина, Русија ће сачувати тенденцију сарадње са ЕУ. Можда ће водити тврђу политику, али традиционо прагматичну“.

Драган Станојевић, председник Српске дијаспоре Евроазије (Председник МО УСДЕА)

Наступ Драгана Станојевића је изазвао бурну реакцију, како екс канцелара тако и свих присутних.

Он је упитао екс канцелара Бузека:

„До када ћете, да нам читате лекције о демократији и о НАТО – у као добротвору, када је мој народ на себи осетио све лепоте ваших демократских процеса и НАТО милосрђа, који убија невину децу, руши мостове и напада државе које се не подчињавају њиховом диктату.

Кажете да имате сарадњу са председником Тадићем. Па зашто онда нисте испунили обећање које сте му дали око ЕУ? И до када ћете да постављате услове, којима у ствари понижавате и условљавате нашу државу?

Ја ћу вам рећи неколико мојих виђења, везано за наведене теме: Ја сматрам да је Путин гарант независности и територијалног интегритета Србије, јер је он као и комплетна Руска држава, подржавао не само Србију и наш народ, већ је и штитио међународно право на које се ви тако позивате.

Ви говорите, као и поједини западни политичари да Русија решава међународне проблеме насилним путем. А шта је онда тај исти Запад урадио у Србији 1999. када је НАТО, мимо СБ почео да бомбардује моју државу? Знате ли, да данас у многим државама, почев од Србије, на митинзима носе портрете Путина? О чему вам то говори?“

Одговор екс вице – канцелара Аустрије Ерхарда Бузека је био:

„Ви г. Станојевићу постављате простачка питања! Као прво треба да знате да није НАТО, већ је Русија прва ушла на Косово! Ви Срби још нисте испунили све политичке задатке и што се мене тиче, можете да идете у …. Русију. А ако хоћете, идите и у … Кину…“
affiliate_link
Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

2 replies »

  1. Odgovor Erharda Buzeka je bio krajnje seljacki.Tako samo seljacine kazu, ako necete vi idite sa Rusima. Pa nego sta nego sa Rusima. Ima vec 15 godina kako stalno zanovjetaju nesto,te sad nemoze te posle nemoze pa nemoze zato sto Tadic mnogo laze,pa onda ne da Holandija pa onda se buni Belgija pa onda Angela Merkel,pa dok se vi svi izredjate sa glupacima koji izigravaju neku pamet Evrope, mi moramo naci neki izlaz ili RUSIJA ili KINA.

    Свиђа ми се