Видео

Анонимуси сутра руше највеће друштвене мреже, на мети и Фејсбук!


Анонимуси сутра руше највеће друштвене мреже!

22.01.2012. 22:50

Хапшење оснивача сајта „Megaaploud“ Кима Доткома покренуло је озбиљну акцију америчких хакера, који су муњевитој акцији прексиноћ оборили сајтове најважнијих институција САД, од  FBI до Министарства правде.

То је у центар пажње ставило Кима Доткома, па смо се позабавили његовим ликом и делом.

У овој причи има свега – од милионских вила, лускузних аутомобила и хеликоптера до највећих звезда шоубизниса. На таблицама његовог „ролс ројса“ је писало „БОГ“. И све то зарађено је преко сајта за бесплатно „шеровање“ фајлова.

ОВО ЈЕ НАЈНОВИЈА ПОРУКА АНОНИМУСА:

NEW! Anonymous Message To Congress. #OpGlobalBlackout

(Uploaded by  on Jan 22, 2012 – Posted Jan 19, talks about issues around the shutdown of Megaupload. And threatens to blackout curtain websites with in 72hours of this message. Networks include, YT, Facebook, Twitter, UN, US Bank, Chase Bank, Chase Bank, Playstation networks.)

Убрзо пошто је вест о гашењу сајта Megaupload обишла свет, хакерска група „Анонимни“ ударила је на сајтове организација музичке и филмске…
Индустрије САД (MPAA и RIAA), филмског студија Universal, музичке компаније EMI, агенције за заштиту ауторских права САД, као и FBI и Министарства правде САД.

Оборени су и сајтови француске агенције за заштиту интелектуалне својине Hadopi, као и организације за колективну заштиту ауторских права америчких музичара и композитора BMI.

„Анонимни“ су у свом саопштењу навели да је на мети њиховог напада и веб сајт шефа организације филмске индустрије САД (MPAA) Криса Дода, једног од највећих заговорника контроверзних закона о борби против пиратерије познатих под скраћеницама SOPA и PIPA.

„Анонимни“ тврде да је ово њихов највећи организовани напад у смислу броја учесника – изведен је са више од 5.635 компјутера.

„Ми, Анонимни, управо изводимо свој највећи напад икада на сајтове владе (САД) и музичке индустрије. Зар је FBI стварно мислио да ће се извући (са затварањем Megaupload-а и хапшењем његових званичника). Требало је да нас очекују“, наводи се у саопштењу које преносе светски медији и интернетска заједница.

извор: агенције
affiliate_link
Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

4 replies »

 1. Ne znam koliko ste upoznati sa radom Anonimusa ali ovo je veoma ozbiljno.
  Ako sutra budu isli 10 000:10 000,Anonimusi dobijaju,cak i da idu 10 000:20 000 oni ce dobiti.
  Ako sruse fejsbuk,bekap je napravljen i za 5 minuta ce se fejsbuk opet podici,nema vajde od ovoga osim ako ne napadnu glavne kompjutere (sto je veoma tesko) i obrisu bekapove ili jednostavno korisnike obrisu (mnogo bolje).
  Svaka podrska njima! Ima ih i medju nama!

  Свиђа ми се

 2. To je i rat protiv globalističke vladavine pomoću antiljudskih zakona ograničenja života svima koji nisu bogati. Ovi hakeri će nadam se ograničiti i bogatima nametanja svojih neprirodnih zakona koji su u funkciji još većeg bogaćenja bogatih.

  Свиђа ми се