ДЕШАВА СЕ...

ПРОТЕСТИ припадника сепаратиста – покрета „Самоопредељење“


ПРОТЕСТИ припадника сепаратиста – покрета „Самоопредељење“ – БЕЛА ЗЕМЉА И МЕРДАРЕ – сукоби са РЕЏЕПИЈЕВОМ ПОЛИЦИЈОМ, РОСУ И КФОР-ом, УПОТРЕБЉЕНА СИЛА, ВОДЕНИ ТОПОВИ, КАМЕНИЦЕ И ХЕЛИКОПТЕРИ, ИМА ПОВРЕЂЕНИХ НА ОБЕ СТРАНЕ

Извор: КИМ РАДИО

Блокада прелаза Бела Земља

14.01.2012 | 14:52 > 15:35

Протест и блокада адинистртивног прелаза Бела Земља код Кончуља и даље трају. Више од хиљаду припадника покрета „Самоопредељење“ блокирало је пут који води ка прелазу.

16: 22-Присталице покрета Самоопредељење и даље на прелазу Бела Земља блокирају једну коловозну траку на овом путу. Организатори протеста деле сендвиче демонстрантима који стоје наспрам полиције.

16:10- Полиција и деље стоји у кордону наспрам најупорнијих демонстраната у близини прелаза Бела Земља.

16:00-Већи део демонстраната напустио је прелаз Бела Земља. остала је само група најупорнијих која и даље протествује носећи заставе Албаније.

15:50: Хеликоптери већ 45 минута не надлећу измад прелаза Бела Земља. Демонстранти су се повукли са прелаза и запалили гуме од аутомобила око којих се греју.

15:28-Већ десет минута демонстранте и зону административног прелаза Бела Земља надлећу хеликоптери КФОР-а. Преко хиљаду демонстраната и даље мирно стоји наспрам полицијског кордона и нема никаквих инцидената.

14:22-Дарда Молићај из покрета Самоопрдељење изјавио је на Белој Земљи да су демонстрације усмерене против „великосрпске хегемоније и шовиниза“, сазнаје КИМ радио са лица места. „Демонстрације нису усмерене против Срба који су грађани Косова“, закључио је Молићај. Спорадично се из масе, од преко хиљаду људи, чују повици „велика Албанија“, „Аљбин Курти“ и „УЧК“.

МЕРДАРЕ: Сукоб полиције и демонстраната

14.01.2012 | 14:47 > 15:01


На Мердару још увек трају сукоби између демонстраната „Самоопредељења“ и специјалне полицијске јединице РОСУ, који су употребили сузавац и водени топ како би очистили пут Приштина-Мердаре.

15: 32- Ухапшен Аљбин Курти вођа покрета Самоопредељење, јавили приштиниски медији. Са Куртијем ухапшено и неколико активиста тог покрета.

15:30- „Министар унутрашњих послова Косова“ Бајрам Реџепи изјавио је КИМ радију да не жели да даје никакве информације медијима док се ситуација не смири. „Од комуникације са медијима важније ми је да контролишем ситуацију на прелазима“, казао је Реџепи.

15:22- КИМ радио сазнаје да је главни пут код прелаза Мердаре ослобођен је саобраћај. Полиција међутим овим путем још не дозвољава кретање аутомобилима.

15:18-Полиција је користећи водене топове и сузавац успела да удаљи демонстранте са прелаза Мердаре и потисне их даље према Подујеву. „Косовска полиција“ потисла је демонстранте до хотела „Бесиана“ тако да се они групишу споредним улицама, јавља са Мердара извештач КИМ радија.

14:47-Како јавља извештач КИМ радија са лица места, водени топ још увек ради и растерује припаднике покрета „Самоопредељења“, пут је затрпан каменицама које су демонстранти користили у обрачуну са полицијом.
Има велики број повређених на обе стране, и ухапшених. Тренутно се не зна тачан број повређених.

affiliate_link
Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.