ДЕШАВА СЕ...

Упад хакера у базу података Стратфора, на Твитер налогу објавили поверљиве листе клијената Армија САД, Ваздухопловне снаге, полиција Мајамија…


Упад хакера у базу података Стратфора

26. 12. 2011. 01:13 (Бета)

antisec-dismantles-a-multi-million-dollar-intelligence-corporation

And the original hack

Хакери из покрета „Анонимус“ објавили су да су украли велики број имејлова и података са кредитних картица из базе података Стратфора, обећавши да је то само почетак „Божићног напада на дугу листу мета“ која би могла да потраје целу следећу недељу.

Један наводни хакер рекао је да је циљ био да се подаци са кредитних картица искористе за крађу милиона долара, који ће потом бити поклоњени као божићне донације.

Он је додао да су украдени подаци са више од 90.000 кредитних картица од запослених у правосудним и обавештајним органима, као и од новинара.

203310_stratfor_f

Не више тако приватно и јавно?: Стратфор

Припадници „Анонимуса“ поставили су на друштвену интернет мрежу „Твитер“ линк о строго чуваној, поверљивој листи клијената приватне невладине компаније за прикупљање и анализу глобалних информација – Стратфор, са седиштем у Остину у Тексасу (САД).

На листи се, између осталих, налазе Армија САД, Ваздухопловне снаге САД и Полиција Мајамија. Остатак листе, за коју је „Анонимац“ рекао да представља мали делић
његове крађе података величине 200 гигабајта, чине банке, правосудни органи, фирме које раде на питањима одбране и високо технолошке компаније попут Епла или Мајкрософта.

„Не више тако приватно и тајно?“, навео је „Анонимус“ у поруци окаченој на „Твитеру“.
Та хакерска група рекла је да је успела да дође до података са кредитних картица и због тога што се Стратфор није много мучио да их кодира.

Стратфор је, с друге стране, у имејлу својим члановима рекао да је обуставио све своје сервере и имејл, пошто је открио да су хакери напали његов сајт.

„Имамо разлога да верујемо да су имена наших претплатника постављена на друге веб сајтове. Марљиво истражујемо обим до кога су информације о нашим претплатницима у употреби“, пише у имејлу који су претплатници Стратфора проследили агенцији АП.

У електронском писму, које је потписао извршни директор Стратфора Џорџ Фридман, наводи се да та компанија „сарађује блиско са правосудним органима да би се открило ко стоји иза хакерског напада“.

извор: ВЕСТИ
affiliate_link