ДЕШАВА СЕ...

СРС: ДС И СНС ЋЕ МОРАТИ У КОАЛИЦИЈУ ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА!


Тодоровић: ДС и СНС су лице и наличје исте политике!

25. 12. 2011.

Потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић очекује да ће избори у Србији бити одржани у фебруару, пре одлуке о статусу кандидата, оцењује да су ДС и СНС лице и наличје исте политике, а тврди да радикали никад неће ући у коалицију са ЛДП-ом, напредњацима и Лигом социјалдемократа Војводине
У интервјуу Тањугу Тодоровић је рекао да су Демократска странка и њен и председник Србије Борис Тадић све своје карте ставили на кандидатуру и да у случају да не буде потврђен статус кандидата не би имали с чиме да иду на изборе.
Са друге стране, додао је он, ако би „прихватили прећутно уцену Ангеле Меркел и Немачке, такође не би имали шта да траже на изборима“.
„Једина могућност је нова превара. Та нова превара може да се реализује само до марта. Зато у фебруару очекујем парламентарне изборе у Србији и неспорно је да ће тај март некима донети, некима однети, гласове“, рекао је Тодоровић.
Он је додао да му искуство говори да о постизборној коалицији треба разговарати тек када се заврше избори и да је прича о томе „с ким можете, а с ким не“, на неки начин покушај да вам се помрсе рачуни у бирачком телу.
„Што се тиче СРС-а, ми не можемо сигурно са ЛДП-ом и не можемо са издајницима из редова СРС-а и по том питању сам потпуно сигуран“, навео је Тодоровић и додао да је међу непожељним партнерима и ЛСВ.
Насупрот томе, он је поменуо могућност коалиције са ДС-ом, али на локалном нивоу, док на републичком нивоу, као је рекао, не постоји никаква шанса за сарадњу.
Према његовој оцени „СРС ће бити кључна после избора“ зато што ће, како каже, њена снага и број освојених гласова суштински онемогућити формирање било које коалиције, ни оне око ДС,нити око СНС.
Он зато оцењује да ће „доћи до онога до чега, мислим, да треба да дође“.
„Лице (ДС) и наличје (СНС) суштински ће морати да се споје и да формирају коалицију“, рекао је Тодоровић.
Према његовом мишљењу ни ДС ни СНС неће моћи да формирају власт без десетак процената неке треће странке, а то ће, како тврди, сигурно бити СРС, као трећа странка“ због чега ће ДС СНС бити принуђене да направе савез.
Тодоровић је додао и да је то „наредба њихових газда са Запада“.
„Ту ће сигурно ући и СПС, јер ће онда демократе и социјалисти бити јачи од СНС, и то ће, на неки начин, бити крај једне од те две странке (ДС или СНС). Тако ја ствари видим данас“ рекао је Тодоровић.
Због примене новог изборног закона Тодоровић очекује да ће у предизбодној кампањи бити примењене „све методе, од афера до подмићивања“, те да ће се многи изненадити када у скупштини буду видели своје посланике како прелазе у други табор.
„Тако да та ће скупштинска већина моћи да се формира и на такав начин, а тога се највише плашим“, рекао је Тодоровић.
Његова очекивања у наредној години песимистична су с обзиром на, како је навео, катастрофалну политику власти према Косову и Метохији.
Он је поновио да је, по мишљењу радикала, то питање суштинско за Србију и да ће морати да се реши у складу са Повељом УН, међународним правом, Резолуцијом 1244 СБ УН.
„Мислим да је то пут којим треба да иде држава, без обзира ко ће бити на власти“, додао је Тодоровић, који сматра да ће у наредној години Европа и Америка учинити све да елиминишу последњи проблем који виде када је у питању независност Косова.
„То је елиминисање Резолуције 1244, и могућност да Косово наступа самостално као држава на свим скуповима, без шансе да ми то на било који начин то блокирамо. Убеђен сам да ће уколико ДС остане на власти, или ако на власт дође њено наличје – Српска напредна странка, тај проблем бити елиминисан“, закључио је потпредседник СРС.

 

 

Извор: Press online

Категорије:ДЕШАВА СЕ...