БАРИКАДЕ

КОНУЗИН ПОРУЧИО ФЕЈТУ: ЈА САМ АМБАСАДОР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СРБИЈИ И МОЈА НАДЛЕЖНОСТ СЕ ПРОСТИРЕ НА ЧИТАВУ ТЕРИТОРИЈУ СРБИЈЕ, А ТО УКЉУЧУЈЕ И ПОКРАЈИНУ КОСОВО!


Конузин: Моја надлежност обухвата и Косово

14. 12. 2011. – 16:48

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин реаговао је данас на критику међународног цивилног представника на Косову Питера Фејта и истакао да његова надлежност као амбасадора у Србији обухвата и Косово.

Фејт је у уторак рекао да не разуме зашто би Конузин уопште долазио на север Косова, пошто постоји дипломатски представник Русије у Приштини који покрива Косово и додао да се правила морају поштовати.

Ја сам амбасадор Руске федерације у Србији и моја надлежност се простире на читаву територију Србије, а то укључује и покрајину Косово. На Косову у Приштини постоји канцеларија Амбасаде Русије у Београду, где раде дипломате које су подређени мени. Када обављам амбасадорске обавезе путујем целом земљом, и исто тако редовно долазим на Косово“, рекао је руски амбасадор.

Према његовим речим, он долази на Косово када сматра то потребним и да мишљење представника међународних организација не утиче на његову одлуку када и где треба да иде.

Исто тако он је одбацио тврдње Фејта да на Косову не постоји потреба за хуманитарном помоћи.

„Имамо друге оцене у вези са оним што Фејт говори. Добијамо писма Срба са Косова који моле за хуманитарну помоћ. Поред тога када смо одлучили да помоћ пружимо влада Србије се захвалила на овом гесту. Тако да према оценама српске и руске стране хуманитарна помоћ јесте потребна“, објаснио је Конузин.

Он је поручио да би био „захвалан ако се нико са стране не би мешао у односе Срба и Руса“.

Извор: Блиц

3 replies »

  1. Веровала сам и надам се да ће увек већина Руса имати исти став као амбасадор Конузин. Кад би представници Русије сагињали главу пред белосветским подлацима Русија не би била силна, руска душа би умирала, Руси би нестајали. Какав би свет био без Русије, без православља?

    Свиђа ми се