Европа

ЗАБРАНИТИ КРЕТАЊЕ ХУМАНИТАРНОМ КОНВОЈУ – ТО ЈЕ ЧИСТА ТИРАНИЈА!


РОГОЗИН: СРПСКО СТАНОВНИШТВО НА КОСОВУ СУ ОСУДИЛИ НА ИЗУМИРАЊЕ

14.12.2011,  14:13

Конвој руског Министарства за ванредне ситуације натоварен хуманитарном помоћи за Србе и даље је на административној граници са Косовом. Царина, која је под контролом Приштине не дозвољава пролазак руском конвоју. Све што се дешава, у Москви се оцењује као кршење хуманитарног права.

Према речима сталног представника Русије при НАТО Дмитрија Рогозина, са гледишта међународних правила и закона – то је чиста тиранија. Са гледишта политике – то је покушај да се Србима затвори и последњи излаз на светло дана, рекао је дипломата у интервјуу за „Русија 24“.

Дмитриј Рогозин је изјавио да чим је признао независност покрајине Косово, Запад је стао на страну косовских Албанаца, одсекавши од Србије њен саставни део. „Косово то је колевка српског народа. То је центар православних српских храмова. Али затварајући их у замку, Запад је, заједно са Албанцима у ствари осудио српско становништво које је густо насељено на северу Косова, на лагани нестанак“ – Рекао је руски стални представник при НАТО-у.

Како је рекао Рогозин, управо тамо је руски председник упутио хуманитарну помоћ, након што су се Срби обратили ка нашој земљи тражећи политичку подршку, до стицања руског држављанства. Дипломата је прецизирао да је било 50 хиљада људи са тим захтевом.

Дмитриј Рогозин је изјавио да покушај да се заустави конвој Министарства за ванредне ситуације није сагласан ни са каквим међународним правима и хуманитарним правима уопште. „Ово је хуманитарна злочин“, – нагласио је дипломата.

Извор:  http://www.vesti.ru
Превод са руског: М.Радосављевић

1 reply »