ДЕШАВА СЕ...

ГОТОВ ЈЕ: ТАДИЋ РАСПРОДАО СВЕ СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ- ДА БИ ГА НА КРАЈУ ЕВРОАТЛАНТСКИ СПОНЗОРИ ОСТАВИЛИ НА ЦЕДИЛУ!?


13.12.2011 18:01 танјуг

Србија одбила да призна независност КиМ за статус

КРАГУЈЕВАЦ – Председник Србије Борис Tадић изјавио је данас у Крагујевцу да је Србија одбила захтев да призна независност Косова, који је изнет у последњим тренуцима преговора о статусу кандидата.

Он је, како преноси РTС, коментаришући изјаву заменика премијера Ивице Дачића да је услов да Србија добије статус кандидата био да призна незавиност Косова, рекао да је такав захтев изнет у последњим тренуцима преговора, али не, како је казао, на такав начин.

Он је додао да српска страна није прихтавила тај предлог нити ће га икада прихватити, а да сада предстоји политичка борба у којој ће Србија, уверен је Tадић, успати да убеди своје европске партнере да је признање независности немогуће.

Председник Tадић је поновио да Србија нема намеру да одустане од Резолуције 1244, јер је она донела мир на Косову и Метохији и сачувала људске животе.

Резолуција УН је и правни основ из кога се може наћи решење за проблеме на Косову, додао је Tадић и најавио да има јасан политички план како то решење треба да изгледа и да ће, ако разговори о томе буду приведени крају, изаћи с решењем у јавност.

У сваком случају, рекао је Tадић, „сви смо ми, и наша дипломатија и сви који се баве евроинтеграцијама, потрошили сву енергију да одбранимо нас интегритет и да добијемо статус кандидата“.

Tадић је поменуо и да актуелна власт трпи страшне критике да је издајничка али да се сада видело да то није тачно.

Захваливши Русима на хуманитарној помоћи он је додао и да ниједан конвој који носи помоћ Србима на Косову не сме бити заустављен јер су они данас „најугроженија етничка скупина у Европи“.

3 replies »

  1. Tadicu Tadicu Franceticu sam znas da ti ne gine konopac oko vrata i tebi i tvojoj mafiji. Prestani da lazes . Svi smo govorili da cete iskoristiti i da cete baciti kao najprljaviju krpu. Svi znamo da kruze vesti da cete tvoje gazde ubiti . Ja ne volim da te oni ubiju vec da ti se sudi kako tebi i tvojoj mafiji i onda da javno slobodna TV Srbije prenosi izvrsenje kazne .Jureo si po celom svetu da bi imao vise orgazma ali tvoja nastranost te je dovela da brzo zavrsis i ako znamo da imas SIDU.

    Свиђа ми се