БАРИКАДЕ

НАЈНОВИЈЕ СА КиМ… БАРИКАДЕ: БРЊАК, ЈАГЊЕНИЦА, ЈАРИЊЕ, МОСТ НА ИБРУ У КМ, ДУДИН КРШ, ЗУПЧЕ, РУДАРЕ И ЛЕПОСАВИЋ СТОЈЕ, СРБИ И ДАЉЕ БРАНЕ СРБИЈУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ…


КОСОВСКИМ СРБИМА ОД РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ- СТИЖЕ ПОМОЋ…
РУСКИ КОНВОЈ СТИГАО НА ЈАРИЊЕ- НАТО ОКУПАТОР ИХ БЛОКИРА- НА ПОМОЛУ МЕЂУНАРОДНИ ИНЦИДЕНТ!?

13.децембар 2011. – ‎РУСКА БАРИКАДА У ЈАРИЊУ! ЕФИКАСНО СРЕДСТВО ПРОТИВ ОТЦЕПЉЕЊА КОСОВА ОД СРБИЈЕ!

… И ТО СЕ ДОГОДИЛО ДАНАС У СРБИЈИ – СА КАНАЛА 1 РУСКЕ ТВ

23:12 ФБР Косовка: Деца Космета мајци Русији! ФБР СРБИ НА ОКУП: Певају српска деца из Ораховца и Велике Хоче, Метохија! 
Деца Космета мајци Русији!
  (тонски запис)

22:23 ФБР Владимир МишковићРуски конвој са хуманитарном помоћи ће преноћити на Јарињу. Сутра се очекује наставак преговора.

БЛИЦ: Два камиона из конвоја руске помоћи Србима на Косову који су прошили и трећи који се налази на прелазу Јариње остаће током ноћи на овом пункту. Остали камиони и возила враћени су на територију централне Србије пошто су припадници Еулекса одбили да дају дозволу за пролазак. Возила Еулекса која су кренула ка Јарињу, а који су блокирали Срби као одговор на Еулексову блокаду, вратио се у јужни део Митровице. Конвој Еулекса је требало да буде пратња руског конвоја по северу Косова, али је амбасадор Русије у Србији Александар Конузин рекао да му безбедносна пратња није потребна.

22:10 ФБР Еко покрет: КРАТКА РЕПОРТАЖА О КОНВОЈУ – ВЕСТИ ИЗ СРБИЈЕ

vesti.ru О БАРИКАДАМА  (видео запис)

21:20 КУРИР: ЈАРИЊЕ – Проблем с пропуштањем хуманитарне помоћи из Русије преко административног прелаза Јариње решава се на највишем нивоу у Москви и Бриселу, изјавио је вечерас амбасадор Русије у Србији Александар Конузин. Он је новинарима на Јарињу казао да је Еулекс „политичком уценом“ изашао из оквира свог мандата.

„Кретање је заустављено и хуманитарна акција је блокирана, као резултат политичке уцене. Мисија ЕУ је још једном изашла из оквира свог мандата везано за царинску процедуру на прелазу. Еулекс намеће политичке услове и није статусно неутралан. Још једном се Еулекс ставио на страну приштинских власти“, рекао је Конузин. 
Он је казао да је руски конвој спреман да настави пут без пратње Еулекса и нема намеру да прелази преко Мердара с обзиром на то да контролу на том прелазу врше косовски цариници које Русија и Србија не признају. Конузин је казао да је власт у Србији заслужна што су два камиона прошла, али да се после умешала мисија Еулекс. 
Два камиона из конвоја руске хуманитарне помоћи Србима на Косову прешла су административни прелаз Јариње, док се трећи налази на самом прелазу, а остатак још у централној Србији.

Изјава Његове Екселенције амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Конузина:

20:50 ФБР Psk Alpin Kolasin: МЕНИ ОВО ВИШЕ ЛИЧИ ДА СУ РУСИ БЛОКИРАЛИ НАТО… А НЕ НАТО РУСЕ…:) САМО НЕК ПОТРАЈЕ…БАР ДО ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ….:))

20:30 ФБР Voislav Djukic: Помаже вам Бог родољуби Србије. Питам се да ли ће неко из унутрашње, успаване Србије да оде на заустављену колону, да нахрани и напоји људе који раде наш посао. Осјети ли неко од нас да Њ.Е.г. Конузин бије дипломатску битку нас ради и да Србство треба јасно стати иза њега и иза камиона и између камиона. Јел` стварно ми из ЦГ или Р.Српске или ми који смо странци (рођени у дијаспори) треба сада да крећемо из иностранства. Има ли још патриоте који није диго главу и који није усхићен у руској љубави према словенској браћи. Покажимо на терену шта нам та помоћ значи и да ли смо је заслужили ! СССС
„Неће бити само осуђени они који лоше чине, него и они који добро не чине!“ (Св. Владика Николај)

20:00 ФБР Косовка: Први канал руске телевизије!
Мудар је Конузин… фокусира пажњу света на проблем Косова и Метохије…

Российскую гуманитарную помощь не пускают в Косово без объяснения причин (видео)

19:45 ФБР Косово Метохија: Што се тиче нашег става о проласку руске помоћи она је могла без проблема да прође било којим алетернативним путем. Више личи да је Јариње одабрано да би се демонстрирао став Русије о административним прелазима и тзв. Влади у Приштини, коју наравно не признају. Овим стварају и услове да се коначно у корист Србије активира Резолуција 1244, по којој прелази нису предвиђени а Руси су ажурни па су већ сигурно проследили депешу у УН. Осим тога, бонус за Русе, јесте и тај да се ставе на страну народа на Северу КиМ и супер бонус је тај да се целу ноћ телефонски „дрнда“ Дачић и Влада РС које су дужене да обезбеде слободан пролаз како знају и умеју, јер је за браћу Русе као и и за нас АП Косово и Метохија недељиви део територије Србије, на којој је Влада РС дужна да обезбеди несметан саобраћај возилима који носе хуманитарну помоћ. Такође је међународна заједница обавезна по међународним конвенцијама из Женеве дужна да пропушта све што носи ознаку хуманитарна помоћ… Петица за Русе и њихов став и излагање спрдњи тзв. Приштине, издајника у Влади РС и свих који не поштују Устав РС, као и ових из међународне зајендице који не признају Резолуцију 1244, коју су иначе сами писали а сад је не признају. БРАВО РУСИ то се зове дипломатија на делу!
ФБР Корак Србије: Лекција не само из дипломатије него и патриотизма! 

19:08 BETA: Конузин неће на КиМ под пратњом Еулекса

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин рекао је данас да конвој с хуманитарном помоћи и даље стоји на прелазу Јариње јер организатори не пристају на захтеве Еулекса да прихвате њихову пратњу или да помоћ на Косово уђе преко Мердара.
„Рекли смо им да нам није потребна пратња и да можемо сами да се крећемо, а на Мердаре нећемо да идемо јер тај пункт контролишу власти из Приштине које не признаје ни Русија ни Србија“, рекао је Конузин новинарима на Јарињу после вишечасовног застоја.
Конузин је навео да је кретање конвоја у таквим условима онемогућено и додао да је најважније да хуманитарна помоћ стигне „онима којима је намењена, а то су косовски Срби“. „Тражимо начин да то урадимо“, рекао је Конузин и додао да је стално у контакту са српским и руским властима.
Царински пункт Еулекса на Јарињу прешла су за сада само два од 27 камиона којима је Србима на Косову и Метохији требало да буде достављена хуманитарна помоћ из Русије.Један шлепер се налази на самој административној линији где су га припадници Еулекса зауставили и не дозвољавају улазак на територију Космета.

18:30 Rossia Today: Руски камиони са хуманитарном помоћи за Србе на Косову блокиран од ЕУ полиције на контролном пункту на граници Србије и Косова

18:10 ФБР Владимир Мишковић: Напета ситуација на Јарињу, ЕУЛЕКС уцењује Русе обезбеђивањем пратње конвоју, али и Руси и Срби то одбијају.

(КОМЕНТАР ФБ РЕДАКЦИЈЕ:  Замислите ироније: ЕУЛЕКС да „обезбеђује“ Русе од Срба!!! За неупућене: на северу Косова и Метохије Албанаца нема!!! А мисија Еулекса је дошла на КиМ по Ахтисаријевом плану, који да се подсетимо НИЈЕ ОДОБРИЛА СКУПШТИНА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ! Еулекс је „ИНСТАЛИРАН“ од ЕУ да би се спровео план „Тачијеве државе Косово“ )

18:08 ФБ РЕПОРТЕРИ: Тренутна ситуација: Еулекс не дозвољава пролаз конвоју док не стигне њихов блокирани конвој, а Срби не дозвољавају пролаз специјалцима док њихове колеге не одблокирају Русе.

17:59 ФБР Косовка: КАМИОНЕ СА ХУМАНИТАРНОМ ПОМОЋИ ЗАУСТАВИО ЕУЛЕКС – ЦЕО ДАН СУ У МЕЂУЗОНИ ИЗМЕЂУ РУДНИЦЕ И ЈАРИЊА, ФАКТИЧКИ НИСУ НИ УШЛИ У СЕВЕРНИ ДЕО Косова и Метохије!!!

17:25 СРБИ НА ОКУП! НАЈНОВИЈА ВЕСТ СА АДМИНИСТРАТИВНОГ ПРЕЛАЗА ЈАРИЊЕ: Хуманитарни конвој Руског министарство за ванредне ситуације са хуманитарном помоћи за Србе са Косова и Метохије на прелазу Јариње заједно са његовом Екселенцијом амбасадором Конузином још увек чека да прође ка К. Митровици. Из обавештења представника руске стране Шогорова и француског генерала испред ЕУЛЕКСА сазнали смо да ЕУЛЕКС нема намеру да пропусти хуманитарну помоћ. Ситуација је јако напета. Амбасадор Конузин чини све како би се ситуација ставила под контролу тј. хуманитарни конвој неопходан србском народу прошао.Народ је забринут а СИТУАЦИЈА ЈЕ ЈАКО НАПЕТА.  

16:55 ГЛАС РУСИЈЕ: Албанске власти Косова покушавају да искористе долазак руског конвоја са хуманитарном помоћи ради заузимања прелаза Јариње
Руски конвој са хуманитарним теретом од 11 сати ујтуру остаје блокиран на улазу на Косово. Сарадници мисије ЕУлекса не пуштају руске камионе са хуманитарном помоћи преко прелаза Јариње на административној линији изјмеђу Србије и Косова. Пошто су два камиона успешно прошла неопходне царинске формалности, процедура је била заустављена без објашњења, по наредби руководства мисије.
Како је саопштио амбасадор РФ у Србији Александар Конузин, ЕУлекс инсистира на праћењу конвоја Министарства за ванредне ситуације у циљу осигурања његове безбедности, без обзира на то што је руска страна више пута то одбијала, пошто на северу Косова за колону нема опасности. Косовски Срби одбијају да пропусте возила ЕУлекса на територије под њиховом контролом. Како је саопштио за Итар-Тас информисани извор у Косовској Митровици, на уласку у град се налази 11 возила ЕУлекса – очигледно, то је такозвана пратња у којој се налазе косовски граничари, цариници и новинари. Албанска страна је очигледно решила да искористи долазак руске колоне како би из пребацила на север и узела под своју контролу Јариње, којем су прилазе блокирали барикадама косовски Срби, истакао је извор.
Амбасадор РФ у Србији развогарао је телефоном са министром унутрашњих послова земље Ивицом Дачићем, са којим је размотрио настали проблем. О ситуацији је информисано и руководство руског МИП и Министарства за ванредне ситуације.
Руске дипломате које се налазе у Јарињу, представници Министарства за ванредне ситуације и штампе намеравају да наставе да траже несметан пролаз руске колоне на тероторију српске покрајине Косово.

16:10 ФБР Косовка: Хеликоптери појачано надлећу север КиМ

РУСКА ПОМОЋ- СЛИКЕ (извор ФБР, Танјуг):

15:59 ГЛАС РУСИЈЕ: Сарадници мисије ЕУлекс на Косову поново не пуштају руске камионе са хуманитарном помоћи преко прелаза Јариње на административној линији између уже Србије и Косова. Пошто су два камиона успешно прошла неопходне царинске формалности, процедура је била обустављена без објашњења. Како је саопштио дописнику Итар-Таса командир смене ЕУлекса, „добили смо наредбу од команде да прекинемо пуштање аутомобила из руске колоне и да чекамо даље наредбе. Команда нам није објаснила узроке и није саопштила било какве детаље“, додао је он. Тренутно само два од 25 камиона прешла су административну линију и ушла на Косово.

15: 15 А ОВАКО СУ ПУТОВАЛИ…

15:02 ВЕСТИ: Царински пункт Еулекса на Јарињу прешла су за сада само два од 25 камиона којима је косовским Србима требало да буде достављена хуманитарна помоћ из Русије.
На Јарињу је у току и састанак представника локалне самоуправе са севера Косова са руским амбасадором у Србији Александром Конузином, који је у пратњи конвоја. Новинари очекују да ће више детаља о целом случају и о томе где су остали камиони сазнати након тог састанка.
У међувремену, конвој Еулекса који је кренуо ка Јарињу, а који су блокирали Срби, вратио се у јужни део Митровице. Тај конвој је кренуо ка Јарињу како би био у пратњи руског конвоја, али је Конузин казао да му пратња није потребна.
Еулексова возила су се, како је казао председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, након тога вратила, али су поново покушала да дођу на север Косова. Пантић је казао да су их тада Срби блокирали надомак Звечана јер су у њима видели косовске царинике и пограничне полицајце и оценио да је реч о новој провокацији мисије ЕУ.

14:50 ФБР Ћосић Весна: Еулекс не дозвољава пролаз хуманитараца на Јарињу, већ да се окрену, врате на Ниш, Прокупље и Мердаре и ту да се царини. КОНУЗИН је изјавио да је то неприхватљиво.

14:45 ФБР Милка Вукмановић, СРБИ НА ОКУП: Конузин: „Ви можете да нас задржавате неко време. И то је у реду, чини добро вашим комплексима, али, и ви, а нарочито ја – знамо да ћемо проћи.“

14:06 ВОСТОК: Косовски Срби блокирали су пролаз колоне аутомобила Мисије ЕУлекса, која треба да прати конвој Министарства за ванредне ситуације са хуманитарном помоћи. Ово је саопштио дописнику Итар-Таса амбасадор Србије Александар Конузин.

konuzin na jarinju adm

Косовски Срби не допуштају аутомобила ЕУлекса да прођу преко њихове територије у правцу  прелаза Јариње, зато што они не дају гаранције да неће превозити представнике албанске валсти, истакао је Конузин. При томе Срби немају ништа против да колона руских камиона са хуманитарном помоћи прође. По његовим речима, тренутно стране покушавају да реше овај проблем. Прво је било планирано да ће конвој са руском хуманитарном помоћи под заштитом ЕУлекса проћи на Косово управо преко прелаза Јариње. Ако питање не буде могло да се реши, конвој ће се упутити на територију Косова преко другог прелаза – Мердара, који с налази под контролом албанских граничара. То ће довести до битног губитка у времену, мада из разлога безбедности руска колона не може да се креће без пратње органа безбедности. 27 возила Министарства за ванредне ситуације тренутно је прошло једну стрспку барикаду и налази се на српској страни прелаза Јариње, очекујући развој ситуације. (Извор: Голос России)
Сарадници мисије ЕУлекса на Косову почели су да пропуштају руске камионе са хуманитарном помоћи преко прелаза Јариње на административној линији између уже Србије и Косова. Прва два камиона успешно су прошла потребне царинске формалности и налазе се на територији српске покрајине Косово. Амбасадор РФ у Србији Александар Конузин у разговору са новинарима који се налазе на лицу места изразио је наду да ће преостали камиони такође бити пропуштени, и да ћемо за неколико сати стићи у Косовску Митровицу, где ће бити одржана церемонија предаје терета српском Црвеном Крсту.

Руска помоћ стиже на Космет (13.12.2011.)

14:02 Курир: ЈАРИЊЕ – До 13 сати преко административног прелаза Јариње прешла су само два камиона с руском хуманитарном помоћи за север Косова. Остатак конвоја, који је у ово подручје стигао око девет сати и 30 минута, и у коме је више од 20 камиона и шлепера заустављен је на Јарињу и засад нема назнака када ће наставити пут ка Косовској Митровици.
– Припадници Еулекса преконтролисали су и пустили преко административног прелаза прва два камиона, а остатак колоне у којој је више од двадесет камиона тренутно стоји у међузони, између административног прелаза Јариње и пункта српске полиције у Рудници. У овим тренуцима, припадници Еулекса и Кфора обуставили су контролу преосталих камиона и за сада немамо објашњење зашто остатак конвоја стоји већ скоро два сата. Два камиона која су прошла преко прелаза сада стоје неколико стотина метара даље, на путу ка Лешку, односно Лепосавићу и Косовској Митровици – каже Куриров извор који је у колони у међузони.

13:54 ФБР Косовка: ВЕСТ ДА ЈАРИЊА – Само су два камиона прошла кроз пункт. Чека се преглед осталих.

13:46 ФБР СРБИ НА ОКУП: Амбасадор Конузин је на админ.линији да сачека камионе. Долазак амбасадора и камиона у Митровицу планиран за подне је померен за 15 часова!

13:27 ФБР Милка Вукмановић: Косовска Митровица – Највероватније да ће камиони бити код војног ремонта, а церемонија предаје помоћи ће бити на тргу.

12:20 ФБР Не Кради Отаџбину: Амбасадор Руске Федерације Александар Конузин на прелазу Јариње – ФОТО

konuzin pomoc rusa na kosmetu

ФБР Не Кради Отаџбину: СТИЖЕ ПОМОЋ ФОТО
STIZE POMOC


13:18 БЛИЦ: Еулекс блокирао руски конвој, Срби одговорили блокадом Еулекса
Руски конвој са хуманитарном помоћи намењеној Србима на Косову и Метохији који треба да стигне до Косовске Митровце зауставио је Еулекс на административном прелазу Јариње и недозвољава пролаз јер инсистира да буде безбедносна пратња Русима до Косовске Митровице, сазнаје “Блиц”. Чим се прочуло да је Еулекс блокирао руски конвој, Срби су блокирали код моста у Звечану десет џипова Еулекса у којима су 22 припадника мисије, а који према одлуци шефа мисије Гзавије де Марњака треба да обезбеде руски конвој.
У пратњи руског конвоја је и амбасадор Русије у Београду Александар Конузин.
Еулексова блокада хуманитарне помоћи и инсистирање на пратњи унела је нервозу на север и подигла тензије.
Док председници општина и део грађана чекају на свечаности хуманитарни конвој, а који је требало да стигне око поднева, тренутна ситуација се најједноставније може описати: Еулекс не дозвољава пролаз конвоју док не стигне њихов блокирани конвој, а Срби не дозвољавају пролаз специјалцима док њихове колеге не одблокирају Русе.
Уколико Еулекс буде инсистирао да конвој помоћи може на север Косова само уз пратњу то ће бити преседан. Ова мисија за последњих неколико година ниједном по већинској српској средини Еулекс није обезбеђивала пратњу осим у ранијем периоду евентуално за косовске политичаре који иду у посету албанским селима на северу Косова.
Локални Срби сматрају да је Еулексово задржавање конвоја и инсистирање на пратњи “смишљена политичка провокација како би се испровоцирали нереди”.
Према сазнањима “Блица” из руске амбасаде у Београду није тражена било каква пратња за камионе који превозе помоћ већ су само надлежни на КиМ обавештени када ће конвој стићи на административну линију.

10:55 ФБР Д Гара Игњатовић: Срби из општине Лепосавић на северу Косова уклонили су данас барикаду на путу Рашка-Лепосавић, испред прелаза Јариње према централној Србији, како би пропустили конвој с руском помоћи за косовске Србе. Руски амбасадор Александар Конузин се код барикаде код Јариња руковао и сликао са Србима који чувају барикаду. Барикада је уклоњена у међузони у делу који припада централној Србији. Након тога, колона с возилима стигла је на прелаз Јариње где је контролишу службеници Еулекса.

10:46 (БЕТА-Курир): РУСКА ПОМОЋ СТИГЛА ДО ЈАРИЊА
ruska pomoc
Додели руске помоћи, која око поднева треба да буде у Косовској Митровици, присуствоваће руски амбасадор Александар Конузин
РУДНИЦА – Конвој камиона с руском хуманитарном помоћи за Србе на Косову и Метохији стигао је до административног прелаза Јариње јутрос око 9.30 сати.
Конвој је тренутно (нешто пре десет сати) у месту Рудница на путу Рашка-Лепосавић. Секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић рекла је да то није прва помоћ која Србима стиже из Русије. Миленовићева је подсетила да је Црвени крст Србије недавно у магацине Црвеног крста Косова и Метохије допремио помоћ од 35 тона која је стигла из Русије авионима на аеродром у Нишу.  Додели руске помоћи, која према плану треба око поднева да буде у Косовској Митровици, како је најављено, присуствоваће амбасадор Русије у Београду Александар Конузин, високи званичници Министарства за Косово и Метохију и представници Црвеног крста и локалних власти са севера Косова.

10: 36 ФБР Косовска Митровица: Руски камиони прелазе Јариње.

stizu rusi na jarinju Срби су привремено уклонили барикаду у међузони, на магистралном путу од Рашке до Лешка, неколико стотина метара испред улаза на прелаз Јариње.
И на другим правцима расчишћене су барикаде од шљунка, и припремљење препреке које се могу брзо уклонити.
На административном прелазу Јариње, који су раније обезбеђивали немачки припадници КФора, данас то чине амерички војници који брину о безбедности проласка камиона из Русије.
На више места дуж пута од Јариња до Косовске Митровице постављене су патроле КФора.
Колону од 25 камиона из Русије предводи неколико путничких аутомобила под ротацијама, међу којима су и дипломатска возила.

09:33 ФБР СРБИ НА ОКУП : Руски конвој помоћи Србском народу на КиМ

 

by on Dec 13, 2011

Руско министарство за ванредне ситуације је послало конвој камиона са хуманитарном помоћи за Србе са Косова и Метохије.
У тренутку кад званична државна и црквена власт Србије ћути на велику патњу свог народа, камиони из братске Русије прелазе хиљаде километара и долазе у помоћ

12.децембар 2011.BRACA RUSI DOLAZE

23:00 ФБР Косовска Митровица: Сутра око 12 сати биће организован дочек Руса који доносе помоћ за Србе са Косова и Метохије.

22:05 ФБР Српски Орлови Сербский Орлы:
Руски конвој помоћи за КиМ. Колона од 40 возила доставиће српским грађанима дизел централе, ћебад, намирнице, посуђе и теренски намештај укупне тежине око 500 тона. Планирано је да ова помоћ буде достављена за грађане Србије који живе у северним регионима Косова. Раније, у новембру, авионом Министарства за ванредне ситуације у град Ниш за српске грађане који живе на Косову већ је била достављена партија хуманитарне помоћи. Авион ИЛ-76 доставио је и намирнице, компакте пећи и посуђе укупне тежине од 36 тона.

18:03 ФБР Emanuel VevericaБраћа РУСИ долазе!17:00 ФБР Miloš Kostić : КОСОВСКИМ СРБИМА ОД РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

kosovskim srbima od rusa

15:50 ФБР Александар СтојановићРУСКИ КОНВОЈ ПУТУЈЕ КРОЗ СРБИЈУ ПРЕМА БАРИКАДАМА 

Управо је конвој прошао поред мене, иде из правца Крагујевца према Чачку. Призор је прелеп требало је 5 минута да сви камиони под пратњом прођу. Имам само питање колика је Влада Србије до сада послала камиона помоћи ???
Прошли су Крагујевац, па преко Равног гаја кроз Кнић, па код Мрчајевца лево ка Краљеву… И Краљево су прошли, иду веома брзо…
Стварно је лепо видети када прође толика колона тресе се тло под ногама као мали земљотрес. Баш ме занима каква ће бити реакција Срба а и шиптара и Кфора када виде – а на сваком пише „Помоћ косовским Србима од владе Руске Федерације“ !
Људи су изашли да их поздраве, али мало квари утисак нон-стоп укључене сирене полицијских возила, јер не могу да се чују грађани. Много су брате бучни уши пробише. Позивам и људе Краљева и Рашке да их сачекају и одпоздраве. Ови људи већ данима возе значиће им да издрже. Румуни су их солидно измалтретирали и прегледали све камионе, а затим држали сатима (ваљда им велики брат САД наложио да провере да није случајно оружје. Какви кретени…)
Помоћ Руса је у 25 Камаза који возе 284 тоне: мини централе, ћебад, намирнице, посуђе и теренски намештај.

14:53 извор serbian.ruvr.ru: Аутомобилска колона Министарства за ванредне ситуације Русије са хуманитарном помоћи за косовске Србе прешла је данас румунско-српску границу. Тренутно се завршава царињење робе, после чега ће се камиони упутити у Краљево…

 by on Dec 7, 2011 – А КРЕНУЛИ СУ ИЗ РУСИЈЕ 7. ДЕЦЕМБРА…

Браћа нас никада неће оставити!!!! Главна вест на Россиа 24 данас, први прилог на Вестима у Русији. Још 3 области спрема помоћ за браћу Србе на Светом Косову и Метохији.
ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ-МЧС России доставит в Сербию гуманитарную помощь

2 replies »