Балкан

ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЕДНИЦА О КиМ ЗБОГ НЕДОЛАСКА БОРКА И БОГДАНОВИЋА!?


Седница Одбора за КиМ поново одложена

 09.12.2011 15:28 (Танјуг)

БЕОГРАД – Наставак седнице Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију на којој је требало да се расправља о резултатима дијалога Београда и Приштине и договорима постигнутим 21. и 22. новембра, одложен је за 13. децембар јер јој нису присуствовали представници владе.
Председник Одбора Љубомир Краговић обавестио је чланове тог скупштинског тела да министар за Косово и Метохију Горан Богдановић и шеФ преговарачког тима Београда Борислав СтеФановић неће присуствовати седници и прочитао писма у којем су они навели разлоге због којих неће присуствовати седници.
СтеФановић је тако, према Краговићевим речима, рекао да споразуми о универзитетским дипломама и админстративним прелазима још нису били на седници владе и да пошто влада о њима није расправљала није у могућности да извештај достави Одбору.
Према Краговићевим речима, СтеФановић је додао и да ће то учинити одмах након што Влада Србије усвоји те извештаје.
Представници опозиције поново су негодовали због недоласка представника владе на седницу, тврдећи да је реч о опструкцији рада тог Одбора.
Посланик ДС С Слободан Самарџић сматра да је настојање државе и представника власти да се Косовом и Метохијом бави што мањи број људи и да се о томе не расправља ни на Одбору, ни на пленарној седници парламента.
Самардзић је касније у изјави новинарима рекао да је ипак немогуће сакрити оно о чему преговарачи разговарају у Бриселу и додао да је председнику Одбора предложио да то скупштинско тело разговара на основу потписаних докумената, а не извештаја који би поднели представници владе.
Седница Одбора је почела прошле седмице, а прекидана је у више наврата, на захтев посланика опозиције, прво пошто представници владе Србије нису дошли у заказано време, а затим и зато што преговарачки тим Београда Одбору није доставио писани извештај о резултатима досадашњег дијалога.

1 reply »

  1. Са једне стране имамо издајнике и лопове а са друге имамо метиљаву опозицију која није у стању да поведе народ у демонстрације!

    Свиђа ми се