ДЕШАВА СЕ...

ШТА СТЕ ЧЕКАЛИ ДО САДА – РАЧУН У БЛОКАДИ ГОДИНУ ДАНА?! ЈАКОВЉЕВИЋ: ОДБЛОКИРАН РАЧУН ЗЦ У МИТРОВИЦИ, А ОЧЕКУЈЕ СЕ ЈОШ 15 МИЛИОНА ИЗ БУЏЕТА СРБИЈЕ!


 Одблокиран рачун здравственог центра у Митровици

zdrav-centar-mitrovicaКОСОВСКА МИТРОВИЦА, 8. децембар 2011. (Бета) – Рачун Здравственог центра у Косовској Митровици одблокиран је после готово годину дана, изјавио је у четвртак директор те здравствене инситуције Милан Јаковљевић и додао да је из државног бужета за ту стврху издвојено 39,5 милиона динара.
„Највећи део средстава, 31 милион, намењен је плаћању дуга Компанији МАП за инвестицију из 2004. године, а остала средства за капиталне инвестиције у тој здравственој установи“, рекао је Јаковљевић на конференцији за новинаре и додао да је то највећа помоћ из буџетских резерви коју је добио неки колектив у Србији.
Директор је додао да ће у болници бити побољшано грејање, уграђен централни бојлер за топлу воду у интерном блоку и адаптирано и грудно одељење косовскомитровачке болнице.
„До краја године добићемо још 150 милиона из Републицког Завода за здравствено осигурање за текућа дуговања тако да ћемо крај године дочекати са позитивним пословним резултатима“, рекао је он.
Према његовим речма, та одлука Владе Србије је још једна потврда да држава мисли на грађане и српске институције на северу Косова.