Балкан

РАДИКАЛИ ПРОТЕСТУЈУ ПРЕД ВЛАДОМ СРБИЈЕ ДАНАС У ПОДНЕ!


ЧУРКИН ПОКРЕНУО ПИТАЊЕ ШЕШЕЉА У СБ- РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ ТО ПРЕЋУТАЛИ!?

Протест функционера СРС: Србија неће у ЕУ

ВЕЋ ДЕЦЕНИЈУ ЧАМИ У ХАШКОМ КАЗАМАТУ НЕВИН- СРБИЈА ЋУТИ- РУСИЈА ПРОТЕСТУЈЕ!?

8. децембар 2011.

Функционери Српске радикалне странке ће сутра, 9. децембра, у 12 часова, на скупу  под називом „Србија неће у Европску унију“ изразити протест испред зграде Председништва Републике Србије против политике Бориса Тадића, који је спреман да преда 15 одсто српске територије, сва предузећа и банке, да смањи пензије и уради све што Европска унија захтева за статус кандидата– изјавио је на конференцији за новинаре Дејан Мировић, члан Председничког колегијума Српске радикалне странке.

Он је на примеру Македоније „која има статус кандидата већ шест година, али је просечна плата 20 одсто мања него у Србији“ објаснио да за државе Источне Европе кандидатура доноси само пад стандарда и осиромашење грађана, као и пљачку природних ресурса земље.

Русија уместо Србије брани Шешеља

8. децембар 2011.

Дејан Мировић: Добар дан даме и господо новинари, хвала што сте се окупили у тако великом броју, као и увек.

Ова конференција има две теме, које су срло актуелне. Прва је кандидатура за чланство у Европску унију, поводом које не можемо  чути ниједно критичко мишљење, ништа што се не уклапа у догму да Европска унија нема алтернатву, да због ње треба одбацити 15 одсто територије, да треба да живимо лошије, да треба да све дамо њима у руке предузећа, банке, да смањимо пензије…

У том смислу, а ја вас сада о томе обавештавам, сутра у 12 часова, испред Председништва Србије, значи испред фактичког центра моћи у овој држави, функционери Српске радикалне странке ће организовати протест, исказаћемо да смо против Европске уније, у складу са нашим плакатима које сте видели: Нећемо у Европску унију. И то не само зато што нам отима 15 одсто територије, већ што је кандидатура лажна прича, лажно обећање да ће нам бити боље.

То се види и на примеру као што је Македонија, која већ 6 година има кандидатуру, а тамо су сада просецне плате за 20 одсто мање него у Србији. Ето видите како ЕУ доноси бољи живот и шта значи кандидатура у пракси. Ми кажемо да то у пракси значи само даље осиромашење Србије, само даљу пљачку њених ресурса (погледајте само шта нам ради Алпина, која хоће да наплати још 60 милиона евра за мост код Бешке).

За земље Источне Европе ЕУ значи само даље осиромашење, даљи пад стандарда и вечу незапосленост. Зато ћемо ми сутра у 12 сати, сви функционери СРС, бити испред Председништва Србије и организоваћемо протест: „Нећемо у Европску унију“

Друга тема ове конференције је јучерашњи наступ представника Русије у Савету безбедносту УН Виталија Ћуркина, када је била тема Хашки трибунал. На заседању су присуствовалии Брамерц и Мерон. Наши медији преносе само шта је рекао Брамерц, а ја ћу вам рећи да је главна тема наступа амбасадора Ћуркина био Војислав Шешељ и његов процес у Хагу. Он је дословно рекао да је реч о злогласном процесу, непоштовању процесних и људских права и да је Русија забринута због тога што се дешава са Војиславом Шешељем. Не само због тога што то траје девет година, а да нема првостепене пресуде, већ и зато што је угрожено његово здравље и његова процесна права. Ћуркин је у том смислу критиковао Брамерца и Мерона: зашто нису изнели детаље о процесу Шешеља. Ћуркин је тада рекао, цитирам, да Русија посебну пажњу обраћа на процес Војиславу Шешељу.

У том смислу, ми као странка, као људи, као правници кажемо да је апсурдно, готово невероватно да једна страна држава, која је пријатељска, пбраћа пажњу на кршење права једног српског грађанина, док девет година власт у Србији ћути о српском грађанину који се налазиу Хашком трибуналу. То је апсурд који је необјашњив и са правне, и са политичке и са људске стране гледишта.

Апсурдно је да Русија у највишем дипломатском телу, Савету безбедности УН , брани људска и процесна права Војислава Шешеља, а представници власти у Србији девет година ћуте и не смеју да кажу једну реч за свог грађанина.

Ако имате нека питања на располагању смо вам, ако не, захваљујем вам се и поздрављам вас.

1 reply »